2:1sn
(1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Mladší dorostenci Dukly si z Tábora vezou pouze jeden bod

14.02.2013 / Tomáš Lysý

Ve značně pozměněné sestavě zajížděla jihlavská Dukla na led posledního Tábora. Domácí měli velmi dobrý nástup do utkání a již v páté minutě se dostali do vedení. Nikdo si v tu chvíli asi nemyslel, že na další gól se bude čekat až do třetí třetiny. Ve druhé části hry totiž branka i přes několik slibných šancí branka nepadla. Jihlava se prosadila až v poslední minutě zápasu. V prodloužení gól nepadl, takže o vítězi utkání rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější Tábor.
14.02.2013 18:15, Extraliga mladšího dorostu - 28. kolo

HC Tábor

Pavlát - Dvořák, Duben, Hošek, Vápeník, Štěpán, Brabec, Hubáček, Růžek - Kalaš, Jindra, Pastyřík, Prchal Vojtěch, Jansa, Prchal Václav, Veřtán, Skalický, Vlk, Novák, Hajič, Jelínek
2

HC Dukla Jihlava

Vítešník - Pospíchal, Havelka, Pražák, Dörrer, Šlapáček, Huňáček, Kořenář - Křížek, Najman, Bína, Chylík, Mejzlík, Bambula, Peschout, Kousal, Oščádal
1
Branky a nahrávky: 5. Růžek (Jindra), rozhodující nájezd Novák - 60. Najman (Pospíchal). Rozhodčí: Matějček - Novák, Pech. Vyloučení: 3:3, navíc Bambula (JIH) 10 min. OT + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 24:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Poslední čtvrtinu základní části extraligy mladšího dorostu skupiny střed zahájila Dukla na ledě Tábora. Utkání začalo lépe pro hosty, kteří se zásluhou Lukáše Růžka ujali vedení - 1:0. Průběh zápasu značně ovlivnilo vyloučení Jiřího Bambuly, který dostal za faul loktem ještě trest za nesportovní utkání a byl vyloučen do konce zápasu. I přes několik šancí Dukly se stav do konce první části neměnil, takže do kabin šli spokojenější Táborští.

Do druhé třetiny nastoupila Jihlava mnohem aktivněji, ale gólman Kohoutů Dominik Pavlát se v brance překonával. První přesilovou hru si žlutočervení zahráli až ve dvacáté osmé minutě, ale ta zůstala nevyužita. Stejnou příležitost dostali o pár minut později i domácí, ale ani ti ji nedokázali zužitkovat.

Na gól si tak téměř dvě stovky diváků musely počkat až do samého závěru zápasu. Nejprve byl v osmapadesáté minutě vyloučen domácí Duben a nedlouho poté se Dukla rozhodla zkusit štěstí v power-play. Tento tah se trenéru Jungwirthovi podařil dokonale, protože přesně padesát sedm vteřin před koncem vyrovnal po krásné přihrávce Ladislava Pospíchala Ondřej Najman - 1:1.

Po šedesáti minutách bylo jasné, že si domácí hráči připíší vůbec své první body v sezoně. Nakonec nezůstalo pouze u bodu pro Tábor, protože v loterii zvané samostatné nájezdy byl úspěšnější než hosté z Vysočiny. Jediným neúspěšným exekutorem nájezdů byl právě střelec vyrovnávacího gólu Dukly Ondřej Najman, takže Martin Novák rozhodl o tom, že extra bod zůstane doma.