5:4
(1:0, 3:3, 1:1)

09.03.2013 / Jaroslav Wollmann

09.03.2013, Liga mladších žáků 2001-2002 (5.třída) - 24. kolo

HK Skuteč

5

HC Dukla Jihlava

Falta (30. Pavlas) - Mikeš, Hroch, Vranka, Schwarz, Vorlíček - Augusta, Kochrda, Vondrů - Chvátal, Racek, Polodna
4
Branky a nahrávky Jihlavy: 28. Vondrů (Hroch), 36. Vondrů (Augusta), 38. Chvátal (Racek, Schwarz), 59. Vranka. Nejlepší hráč Jihlavy: Jiří Kochrda.

Průběh utkání

„V první části jsme soupeře jednoznačně přehrávali, bohužel tahali jsme kotouče až do branky. A když už jsme vystřelili, tak se jednalo o nepřesnou ránu často s takovou razancí, že puk málem přimrznul k ledu. Podařilo se nám nakonec otočit a dostat se do vedení 3:2, ale zbytečné individuální chyby znamenaly, že soupeř opět skóre otočil a vyhrál. Prohráli jsme si to také i kvůli velké nedisciplinovanosti, lenosti a nešikovnosti, kdy jsme téměř celou třetinu zápasu odehráli kvůli hloupým faulům v oslabení. Nicméně můžu říct, že kluci udělali určitě pokrok a zlepšili se. Vidím v tomto týmu spoustu hráčů „na hraně", u kterých bude záležet, jak budou růst mentálně či fyzicky. Můžou poté výkonnostně vylítnout. Kluci jako Mikeš, Augusta, Kochrda, Vondrů, Sapík či Přibil mají každý nějaké přednosti.

Někteří to mají v hlavě, ale zatím je to horší s koordinací pohybu či rychlostí, jiní zas dobře bruslí a potřebovali by v hlavě více vyspět, další zas má herní myšlení či techniku hole, ale horší je to s již zmiňovaným bruslením. Bude zajímavé sledovat, kdo z nich se v dalších letech stane komplexnějším hokejistou a ostatním uteče. Největší pokrok v dovednostech udělali během sezóny Racek a Seemannová a byli pro tým velkým přínosem. Jednoznačně daleko přede všemi je duo Chlubna - Čermák, kteří patří k nejlepším ve svém ročníku 2002 v celé republice. Jsou šikovní, učenliví, pracovití a vždy zvedli hru celého týmu a v každém zápase herně dominovali. Jejich dovednosti a herní myšlení rostou mílovými kroky a doufám, že v tom budou stále pokračovat. A že nově příchozí čtvrťáci na ně navážou a budou se také takto kvalitně a rychle rozvíjet, potencionál na to mají," řekl po utkání trenér Dzurik.