0:1
(0:1, 0:0, 0:0)

Příliš mnoho poprvé?

09.10.2002 / RTD

V rámci osmého kola I. hokejové ligy do Jihlavy zavítalo mužstvo HC Slovan Ústečtí Lvi . Utkání, které nakonec skončilo nejtěsnější porážkou domácích, 0:1, bylo hned z několika hledisek premiérové. Obě mužstva se totiž v letošní sezóně střetla poprvé, Dukla poprvé hrála doma ve středu, poprvé na domácím hřišti prohrála, poprvé v jejím drese nastoupil útočník Pavel Zdráhal a poprvé se na našich stránkách uskutečnil online přenos.
09.10.2002 17:30, 1. liga ČR - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Malena, Ficenc, Dobrovolný, Vrábel, Zápotočný, Šmarda - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Mareš, Jantovský - Zdráhal, Kaňkovský, Čachotský - Cmunt
0

HC Slovan Ústí nad Labem

Fikrt - Pavlas, Vrzal, Drábek, Kasík, Florian, Horáček - Poukar, Hubáček, Daniel Tvrzník - Netík, Marcinek, Martin Tvrzník - Paleček, Muller, Morvay - Boháč, Důras, Martin Tvrzník
1
Branky: 20. Marcinek (Netík). Rozhodčí: Polák - Chocholouš, Klein. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1853. Střely na branku: 37:23.

Hráč zápasu: Michal Fikrt (Ústí nad Labem)

Průběh utkání

V rámci osmého kola I. hokejové ligy do Jihlavy zavítalo mužstvo HC Slovan Ústečtí Lvi. Utkání, které nakonec skončilo nejtěsnější porážkou domácích, 0:1, bylo hned z několika hledisek premiérové. Obě mužstva se totiž v letošní sezóně střetla poprvé, Dukla poprvé hrála doma ve středu, poprvé na domácím hřišti prohrála, poprvé v jejím drese nastoupil útočník Pavel Zdráhal a poprvé se na našich stránkách uskutečnil online přenos.

O osudu zápasu rozhodla už první třetina, konkrétně její poslední minuta. Hostující Slovan nejprve dokázal úspěšně přečkat oslabení, když na trestné lavici odpykával svůj dvouminutový trest za hrubost obránce Pavlas, aby v zápětí ujela dvojice Netík - Marcinek a druhý jmenovaný překonal domácího gólmana Sáblíka. Ústí se tak dostalo do vedení 1:0 a to se mu, i díky výkonům skvělého brankáře Fikrta, který byl po zásluze odměněn oceněním Hráč zápasu, podařilo udržet celých zbývajích 40 minut a 42 sekund.

Jediným světlým momentem dnešního utkání tak možná zůstává fakt, že se úspěšně zdařila premiéra online přenosů z Horáckého zimního stadiónu. Doufáme, že v dalším zápase budeme moct jihlavským fanouškům přinést i lepší výsledek, tentokrát oceněný i body do prvoligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (Ústí nad Labem): "Výhra v Jihlavě si zaslouží smeknutí klobouku pro naše hráče. My jsme trochu zariskovali a jeli jsme sem s tím, že jsme napadali dvěma hráči, i když je jasné, že Jihlava je super mužstvo a všichni sem jezdí bránit. My jsme to zkusili otočit a vyšlo to. Měli jsme trochu štěstí, soupeř trochu smůly, ale takový je hokej. Naši hráči makali, odehráli dobrý zápas a to vítězství jim patřilo."

Jiří Režnar (Jihlava): "Samozřejmě, když hrajete utkání a nedáte branku, nemůžete počítat s tím, že vyhrajete. Ústí hrálo velice dobře, zodpovedně v obranném pásmu a skoro k ničemu nás nepustili. Samozřejmě naši hráči bojovali, v samotném závěru nám chybělo trochu štěstíčka, když jsme tam měli dva - tři tečované kotouče, ale bohužel... Ale jak už jsem řekl, pokud nedáme branku, nemůžeme chtít vyhrát."