2:1p
(1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

20.03.2013 / Tomáš Dolejš

20.03.2013 14:00, Extraliga staršího dorostu - 0. kolo

Bílí Tygři Liberec

Stezka - Beránek, Havlín, Klinger, Kupčík, M. Šír, Šťáva - Bělohorský, Belovič, Gecko, Heřmánek, Hrníčko, F. Chlapík, Kalfiřt, Král, Lakatoš, Ordoš, Škoda
2

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Čermák, Dundáček, M. Mandát, Port, Půža, Žuček - Anděl, Bambula, Beran, Hotař, Hubert, Jícha, Mahút, J. Mandát, Severa
1
Branky a nahrávky: 10. Belovič (Kupčík), 63. Kalfiřt (Beránek) - 46. Anděl (Mandát J.). Rozhodčí: Schmejchal - Komárek, Žemlička. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 25:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Stav série: 1:1.

Průběh utkání

Utkání druhého čtvrtfinále bylo velmi vyrovnané. Hráči obou celků se moc nedostávali do vyložených šancí, a tak se hra pohybovala od jedné brance k druhé. Až první vyloženou gólovou šanci měl hostující Bambula, jenž skákavým kotoučem ohrozil libereckého gólmana. Na to odpověděli domácí gólem. Matúš Belovič proplul útočným pásmem, položil jihlavského brankáře na led, a poslal puk do růžku branky – 1:0.

Duel neprovázela ani vyloučení, dohromady byla dvě na každé straně. V první třetině dostaly oba týmy výhodu přečíslení, ani jeden se však nedokázal prosadit.

Druhá třetina přinesla o něco více šancí, ale gól žádný. Příležitost měl Severa v úniku, nepropálil ale domácího brankáře. Ve 35. minutě se naskytlo přečíslení pro liberecké Heřmánka a Bělohorského, které skončilo vysokou střelou nad branku. Domácí Chlapík po chvíli nevtěsnal puk mezi betony ochránce svatyně hostů.

Hned zkraje třetiny mohli Tygři do vedení, Hrníčko ale puk nedokázal dorazit do branky. Ve třech čtvrtinách základní hrací doby dokázali hosté srovnat. Lukáš Anděl konečně prostřelil libereckého gólmana – 1:1. To ale zvýšilo aktivitu Libereckých a vytvořili si hned dvě šance. První stál Škoda, u druhé Ordoš, ani jeden útok stav nezvýšil.

V 53. minutě ale mohlo být náskok na domácí straně, když bylo nařízeno trestné střílení. Belovič zkoušel blafák, ale v cestě mu stály betony gólmana. V poslední minutě základní hrací doby viděl v brance puk Hrníčko, rozhodčí byl však jiného názoru. Utkání tak dospělo až do prodloužení.

Nastavená hrací doba skončila rychle po dvou minutách, když v rychlé akci zavěsil do branky Jakub Kalfiřt - 2:1. Domácí Liberec tak srovnal stav série na 1:1 a v zítřejším zápase se rozhodne o semifinalistovi.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Dnes jsme museli vyhrát, jinak by byl konec sezóny. Musím smeknout před našima klukama, přijde mi, že když nám teče do bot, tak hrajeme lépe. I když jsme dostali gól na 1:1, tak jsem stále věřil, že jsme schopní to zvládnout. Jsme rádi, že jsme vyhráli a uvidíme zítra, jdeme s pokorou do dalšího utkání.