4:0
(1:0, 2:0, 1:0)

13.09.2013 / Jan Kobylík

13.09.2013 17:00, NOEN Extraliga juniorů - 3. kolo

Berani Zlín

Svoboda M. – Stuchlík, Zbořil, Buchta, Talán, Kužílek, Andrýsek, Macharáček, Urbanec – Galuška, Kovařík Kratochvíl, Hlaváč, Sedláček, Gremlica, Zaremba, Matula, Haničinec, Mika, Dalajka, Karola
4

HC Dukla Jihlava

Svoboda D. – Tobola, Čermák, Kosař, Polívka, Dundáček, Březka – Lupač, Severa, Vantuch, Juráň, Střecha, Sladký, Vala J., Molnár, Mahút, Vykouk, Beran
0
Branky a nahrávky: 17. Kovařík (Zaremba, Buchta), 21. Matula (Andrýsek, Urbanec), 30. Matula (Urbanec, Andrýsek), 54. Matula (Galuška). Rozhodčí: Obadal – Wesley, Blaha. Vyloučení: 5:7, navíc Zaremba (ZLN) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 162. Střely na branku: 41:18. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Do tohoto utkání vstupoval jako papírový favorit domácí tým Beranů. Na jeho soupisce totiž figurovali také dva hráči, kteří zároveň hraji i za extraligové mužstvo Zlína, Patrik Urbanec a Lukáš Buchta. První třetina začala velmi pozvolně a ani jeden tým si nevytvořil žádný výrazný tlak. Za zmínku stojí snad jen individuální akce Víta Miky, po které měl stoprocentní šanci Kratochvíl, ten ovšem touhle šancí pohrdl. První gól tedy padl až v čase 16:17 v první přesilové hře domácích. Buchta počal tuhle akci přesnou přihrávkou na Zarembu, ten se nejrychleji zorientoval v závaru před brankou a výstavně naservíroval puk Lubomíru Kovaříkovi, který pálil neomylně do horního rohu branky.

Ihned po 22 sekundách zahájení druhé třetiny zvýšili Berani opět v přesilové hře své vedení již na dvoubrankový náskok. Prosadil se kapitán týmu Dominik Matula po hezké kombinační akci s Janem Andrýskem a Patrikem Urbancem. Matula zakončoval do odkryté brány. Stejná trojice se podepsala i pod třetí gól Beranů. Andrýsek v obraném pásmu přihrál Patrikovi Urbancovi, ten ihned předal puk Dominikovi Matulovi, který předvedl opravdu překrásnou individuální akci, kdy přebruslil přes půlku hřiště a hravě překonal střelou z předbrankového prostoru brankáře Svobodu. Poté měl ještě velkou šanci domácí Michal Haničinec, ten ovšem svou šanci neproměnil a svítící tabule po druhé třetině ukazovala stav 3:0.

Začátek třetí třetiny hodně připomínal začátek třetiny první. Oba týmy hrály velmi opatrně a ani jeden z celků nechtěl zbytečně inkasovat. To se změnilo v čase 46:16, kdy Stuchlík fauloval samostatně ujíždějícího Marcela Juráňa. Rozhodčí nařídil velmi přísné trestné střílení. Marcel Juráň se ovšem příliš nepředvedl a Svoboda jeho nájezd bez problému chytil. V čase 53:28 dovršuje svůj hattrick dnes absolutně nejlepší hráč na hřišti, Dominik Matula. Tuto akci počal Lumír Galuška, který se v rohu hřiště ujal puku a přihrál ho před bránu právě Matulovi, který z úrovně kruhů Svobodovi absolutně nedal šanci. Po zbytek utkání se již stav neměnil a tudíž juniři Beranů ve svém prvním domácím zápase přesvědčivě zvítězili 4:0 nad Duklou Jihlavou a připisují si na své konto velmi důležité 3 body.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): "Já si myslím, že z naší strany velice dobré utkání, já jsem hráče pochválil za přístup, nasazení, plnění všech taktických pokynů, co jsme si řekli a 4:0 je pěkný výsledek, který je důležitý pro brankaře, protože má druhou nulu za sebou a důležité 3 body na začátku sezony."

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): "Samozřejmě nejsem spokojený s výsledkem, nedisciplovaná hra, hodně vyloučených. S takovouto nedisciplovaností nemůžeme dále pokračovat."