3:4sn
(1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)

Junioři počtvrté za sebou vyhráli, tentokrát vezou dva body z Třince

07.12.2013 / Martina Sikorová

Po výhře nad Vítkovicemi chtěli jihlavští junioři připravit o body i druhý slezský tým - Třinec. Domácí začali lépe a v osmé minutě se dostali do vedení po trefě Ižackého. Radim Matuš sice na začátku druhé části navýšil vedení Ocelářů, jenže Jihlava na přelomu osmadvacáté minuty během jednatřiceti vteřin vyrovnala. Nejprve se prosadil David Březina a poté v oslabení Marek Němec. Dukla sahala ve třetí třetině po gólu Alexandra Molnára dokonce po třech bodech, ale minutu před koncem využil přesilovku umocněnou hrou bez gólmana Marek Růžička. O bodu navíc pro hosty rozhodl jediným úspěšným nájezdem ze všech David Březina.
07.12.2013, NOEN Extraliga juniorů - 24. kolo

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Běhal, Zahradníček, Mravec, Heider, Foltýn – Pěnčík, Franek, Růžička, Kofroň, Ižacký, Kovařčík Ondřej, Kasala, Motloch, Matuš, Kovařčík Michal, Christov, Jaroš
3

HC Dukla Jihlava

Fučík – Tobola, Čermák, Vala, Polívka, Dundáček – Lupač, Severa, Vantuch, Březina, Střecha, Sladký, Juráň, Molnár, Mahút, Němec, Jícha
4
Branky a nahrávky: 2. Ižacký (Franek), 25. Matuš, 59. Růžička (Franek) – 28. Březina (Dundáček), 29. Němec, 52. Molnár (Březina), rozh. náj. Březina. Rozhodčí: Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 216. Střely na branku: 37:37. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Vstup do utkání se podařil domácím hráčům, kteří už ve druhé minutě vedli. Do přečíslení se dostal Franek s Ižackým, prvně jmenovaný poslal puk na hůl Jakuba Ižackého a ten poslal puk za záda Fučíka. Oceláře rychlý gól navnadil a i nadále ohrožovali jihlavskou branku. Ale překonat hostujícího brankáře už se jim nepodařilo. Domácího brankáře nejvíce ohrozila střela Dundáčka, která Svobodovi vypadla a jen se štěstím neskončila za brankovou čárou. Hosté ale měli problémy v defenzivě a Oceláři se tak dostávali do přečíslení, ale domácím hráčům se už další přečíslení využít nepodařilo.

I vstup do druhé třetiny se podařil více třineckým hráčům, kdy bylo nařízeno trestné střílení pro domácí tým. Samostatný nájezd parádně proměnil Radim Matuš. Hostům se podařilo snížit po prudké střele Davida Březiny. A o pár sekund později už bylo srovnáno, když se do úniku ve vlastním oslabení dostal Marek Němec, který propálil Svobodu. I přes inkasovaný gól při přesilovce byli ale nadále aktivnější domácí hráči. Za zmínku stojí tvrdá rána Heidera od modré, kterou jen se štěstím vyrazil Fučík betony mimo.

I do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe Oceláři, ale jejich střely postrádaly přesnost. Domácí pak hráli další přesilovku, ale i v této přesilové hře se radovali hráči Jihlavy. Březina zpoza brány poslal puk na hůl Alexandra Molnára a ten prostřelil Svobodu mezi betony. Jihlavští se po vstřelení vedoucího gólu zaměřili na defenzivu a domácí hráči se jen s problémy dostávali do útočného pásma. Skvělou šanci na vyrovnání nabídl domácím Březina, který fauloval a byl poslán na trestnou lavici. Oceláři pak hráli dokonce v 6 proti 4, když byl na střídačku odvolán domácí brankář. A domácí tuto dvojnásobnou přesilovku dokázali využít, kdy přihrávku Franka zužitkoval Marek Růžička.

Následovalo prodloužení, ve kterém si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit slibnou šanci. Asi největší šanci ke vstřelení gólů měl hostující Polívka, jeho střelu si však Svoboda efektním zákrokem vychutnal.

V samostatných nájezdech byli hosté o jeden proměněný nájezd lepší. David Březina vystřelil a puk po pádu Svobody proklouzal až za brankovou čáru. Jihlavští hráči si tedy připsali o bod navíc.