0:1
(0:1, 0:0, 0:0)

07.09.2013 / Jan Šlapáček

07.09.2013 12:00, Extraliga staršího dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek – Půža, Klofáč, Mandát, Kochánek, Port, Dörrer – Ondráček, Dvořák, Balaštík, Nováček, Vala, Kolouch, Lang, Peschout, Hubert, Hoskovec
0

HC Slavia Praha

Sochůrek – Hejda, Kottek, Příkop, Weinhold, Zderadička, Krejčí – Suda, Josefus, Hiršl, Vyskočil, Furch, Heldák, Mareček, Mušo, Kolář, Nestrašil, Sládek, Maňas
1
Branky a nahrávky: 18. Suda (Josefus, Kottek). Rozhodčí: Homola – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 19:36. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Začátek zápasu začali oba celky opatrně, což se projevilo i na počtu střel. Do zápasu se ale dříve dostala Slavia, která hned ve čtvrté minutě hrála přesilovou hru, která se později stala v přesilovou hru pět na tři. Toto oslabení ale Jihlava přečkala bez úhony a pokračovalo se v klidném duchu dále. Ke konci třetiny ale dostala Slavia další možnost přesilové hry, ve které se dostala do tlaku a dvě sekundy po jejím vypršení dostal pražský celek do vedení Martin Suda - 0:1, který obdržel na levý kruh přihrávku od Josefuse a rychlou střelou nedal Vackovi šanci. Po této brance se hra zklidnila a už se více v první třetině nestalo.

Druhá třetina začala ve stejném duchu, jako končila ta první. Tedy velmi opatrně. Jihlava se dostala v jejím úvodu do tlaku, kterému pomohla i přesilová hra. Slavia ale oslabení v poklidu přečkala a hrálo se dál. Mnoho šancí ve druhé třetině ale k vidění nebylo a tak se mezi největší šance druhé třetiny může počítat průnik Valy, který předvedl individuální akci, které scházela již jenom vstřelená branka. Ze Slavie je i nadále velmi vidět střelec první branky Suda, který též měl ke konci druhé třetiny slibný střelecký pokus. Nakonec tuto třetinu ovládli brankáři a tak stav zůstal v této části hry nezměněn.

Třetí třetina začala lépe pro Slavii, jelikož hrála přesilovou hru, po které se dostala do tlaku, který vydržel až do druhé poloviny této části. Duklu držel v těchto chvílích hlavně Vacek, který dokázal vychytat jak nebezpečnou střelu Kotteka, tak i samostatný únik Muša, kterého vychytal lapačkou. Dukla se ale nechtěla vzdát a bojovala o vyrovnání. Tomu byl nejblíže pár minut před koncem Hubert, ale jeho pohotové zakončení zneškodnil Sochůrek. V závěru zkusila Jihlava hru bez brankáře, ale ani v té nedokázala překonat Sochůrka, který tak vychytal Slavii těsné vítězství 0:1.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Tak určitě to byl vyrovnaný zápas. První třetinu jsme byli lepší, ale bylo to dané tím, že jsme měli čtyři přesilové hry. Druhou třetinu se ten zápas otočil, jelikož tam soupeř měl snad osm minut v přesilové hře, takže tam měli hodně střel, ale my jsme to ustáli a nedostali branku. Třetí třetinu jsme už odehráli disciplinovaně a takticky jsme tu už sehráli velmi dobře a nakonec jsme to dotáhli do vítězného konce.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Bez vstřelené branky se bohužel vyhrát nedá. Myslím si, že Slavia byla v první třetině živější. Z toho taky pramenily ty naše zbytečné fauly a zbytečná oslabení. Bohužel jsme v tom inkasovali branku, na kterou jsme nedokázali odpovědět. Od druhé třetiny se náš výkon rapidně zvedl a bohužel nám chybělo to štěstí, aby jsme tam nějakou tu branku dali, protože do šancí jsme se dostali, ale nedokázali jsme je využít.