4:2
(1:0, 1:1, 2:1)

Mladší dorost po pěti výhrách prohrál v Havlíčkově Brodě

27.10.2013 / Tomáš Lysý, Ladislav Vácha, Richard Wagner

Nabuzeni sérií výher a prvním místem v tabulce zajížděli mladší dorostenci na led Havlíčkova Brodu. V první třetině měla Dukla navrch, ale na rozdíl od domácích se prosadit nedokázala. Rebel poslal do vedení David Michálek a na začátku druhé třetiny zvýšil vedení domácích Jiří Benák. V polovině zápasu snížili hosté zásluhou Vladímíra Oščádala na rozdíl jediné branky. Pět minut před koncem vstřelili hosté třetí gól. Za Duklu ještě zdramatizoval zápas Tomáš Mejzlík, ale gólový účet zápasu uzavřel střelou do prázdné branky Patrik Hrabaň. Dukla tak teprve potřetí v sezoně odchází ze zápasu jako poražený tým.
27.10.2013 10:00, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 11. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Marek – Krtek, Vála, Benák, Němec, Kopic, Hrabaň – Pilný, Veverka, Petržílek, Vlach, Beran, Michalička, Hendrych, Michálek, Chymo, Donda
4

HC Dukla Jihlava

Škarek – G. Havelka, Pražák, Váňa, Habermann, Huňáček, O. Havelka – Čermák, Branský, Najman, Adam, Chylík, Mejzlík, Berka, Kousal, Oščádal
2
Branky a nahrávky: 12. Michálek (Vlach), 24. Benák (Michalička), 55. Veverka (Hendrych), 59. Hrabaň (Marek) – 31. Oščádal (Mejzlík), 58. Mejzlík. Rozhodčí: Habásko - Horký, Rous. Vyloučení: 3:2. Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Začátek utkání se odvíjel v plynulém tempu, když rozhodčí musel přerušovat jen minimálně. Hra však žádnou velkou hokejovou parádu nenabízela, oba krajští rivalové si počínali v útočné fázi křečovitě, což vedlo k četným nepřesnostem. Hosté si potom začínali vynucovat územní převahu, ale brankář Marek si počínal ve svém brankovišti skvěle. Zhruba v půlce úvodní dvacetiminutovky se karta otočila a za delší konec pomyslného provazu tahali mladí Rebelové, kteří svůj tlak přetavili v překvapivé a důležité vedení. Jiří Vlach si vybruslil do prostoru mezi kruhy a vypálil, po čemž brankář Škarek nedokázal zkrotit ve své výstroji puk, který z brankoviště uklidil do sítě pohotový David Michálek - 1:0.

Jihlava přitlačila na pilu v závěru první třetiny a Havlíčkův Brod měl i obrovské štěstí, že neinkasoval. Mladíci z krajského města zasypali brodskou bránu sérii nebezpečných projektilů při přesilové hře, ale gólman Marek předvedl naplno své umění. Pár sekund před první sirénou se dostal do situace 1 na 1 David Váňa, ale Michal Němec vytáhl skvělý obranný zákrok, když mu při pokusu o kličku vypíchl kotouč.

Mladíci z Kotliny vstoupili do prostřední části fantasticky, když ve 24. minutě navýšili své vedení. Skvělou práci odvedl Viktor Michalička, který na sebe navázal na pravém křídle pozornost a z kruhu adresoval dokonalý pas na najíždějícího Jiřího Benáka, který z bezprostřední blízkosti a bez přípravy propálil přesunujícího se Jakuba Škarka - 2:0. Domácí poté museli svůj dvoubrankový náskok hájit při dvou oslabeních, ale těžké chvíle dokázali přečkat. V půlce zápasu už se ale Dukla dočkala, když při tlaku našel Tomáš Mejzlík z rohu brodského pásma dobře postaveného Vladimíra Oščádala, který si ze vzdálenosti několika kroků už věděl rady - 2:1. Ve 35. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Josef Berka při přečíslení 2 na 1 nenasměroval svou dělovku mezi Markovy tyče.

Hned na začátku třetího dějství musel hasit požár brankář Marek, který betonem od tyčky fantasticky vykopl ránu Davida Čermáka, který střílel z bezprostřední blízkosti. Pokračovalo se v oboustranně vyrovnaném hokeji, který přinesl další větší šanci ve 49. minutě. David Marek si poradil se dvěma nepříjemnými střelami, proti nimž měl zakrytý výhled. Na opačné straně ledové plochy mohl těžit z nahrávky Josefa Pilného najíždějící David Donda, ale kotouč jen o kousek nezasáhl.

V 55. minutě už si mladí Rebelové užívali gólovou radost, když se po Pavlu Hendrychovi ocitl u kotouče Vojtěch Veverka a z vrcholu kruhů poslal kotouč za Škarkova záda - 3:1. Zanedlouho mohl Havlíčkův Brod přiblížit ještě blíže k vítězství David Michálek, ale zazvonil jen na tyčku. Závěrečné drama se ale Kotlině stejně nevyhnulo, když ránu Tomáše Mejzlíka vyrazil brankář Marek jen k Jiřímu Kopicovi, který si vstřelil nešťastný vlastní gól - 3:2. Jihlavští zkusili ještě power-play, ale v ní definitivně rozhodl o triumfu Havlíčkova Brodu trefou do prázdné brány Patrik Hrabaň - 4:2. Havlíčkův Brod si tak připsal překvapivou a důležitou výhru 4:2.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Musím pogratulovat soupeři k bojovnému výkonu a k vítězství. My jsme tady nehráli dobře, první půlku zápasu jsme skoro nebruslili. Mysleli jsme si, že to půjde samo, když jsme sem přijeli jako mužstvo z prvního místa. Soupeř byl vždycky o gól vepředu a pak už se to těžko dohánělo. Gratulujeme soupeři k vítězství po dobrém výkonu.

Michal Chalupa (HC Rebel Havlíčkův Brod): Do dnešního utkání jsme šli s tím, abychom hráli zodpovědně, na vrcholu obětavosti a chtění dát branku, abychom měli takový ten hlad. Myslím si, že to jsme od začátku splňovali. Musím ale uznat, že Jihlava má velice kvalitní kádr. Proto je také v čele naší skupiny. Strašně si ceníme výkonu celého mužstva, že to kluci zvládli a nezbláznili se. Byl to výborný výkon odzadu až po předek. Jsou to samozřejmě mládežníci, takže tam nějaké chyby byly, ale beru to celkově jako výsledek i předvedenou hru. Dnes jsme hráli velice obětavě a zarputile.