3:4p
(1:1, 2:2, 0:0 - 0:1)

21.02.2014 / Diana Váňová

21.02.2014 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek – D. Vala, Čermák, Půža, Dundáček, Žáček, Tobola, Košař – Březina, Jícha, Severa – Sladký, Beran, Lupač – Bambula, Vantuch, Střecha – J. Vala, Mahút, Molnár
3

Rytíři Kladno

Švihálek – Šmíd, Potěchin, Kolařík, Bunda, Větrovec, Hájek, Doudera – Doležal, Kalla, Hovsepjan – Šilhavý, Machač, Habrdla – Kuzďas, Macháček, Kobes – Kružík, Slánský, Janeček
4
Branky a nahrávky: 5. Lupač (Beran, Březina), 21. Březina (Jícha), 39. Jícha – 8. Šilhavý (Větrovec), 26. Šilhavý (Kolařík), 31. Habrdla (Machač), 64. Macháček (Janeček). Rozhodčí: Talpa – Dančišin, Matějček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Kladenské Rytíře by jihlavští junioři mohli označit jako svého oblíbeného soupeře. Se Středočechy v průběhu základní části soutěže vyhráli obě utkání, což se jim nepovedlo s žádným jiným soupeřem. Také vstup do třetího společného duelu vyšel lépe Dukle, která šla do vedení již v páté minutě zásluhou Marka Lupače. Vzápětí se ale domácí hokejisté museli bránit. Oslabení se jim sice zadařilo odehrát bez újmy, čtyři vteřiny po návratu Valy na led se ale do samostatného úniku dostal Vojtěch Šilhavý, jenže se před Vackem nemýlil. Velkou šanci poté promeškal Molnár, na kterého pozapomněli hostující beci a nechali ho před svou brankou. Švihálek byl ale pohotový a puk sklapl mezi betony. Na druhé straně se pak přes obranu dostal Machač, zvolil ale místo střely nahrávku, která místo na holi Švihálka skončila na hokejce Toboly a následně ve středním pásmu.

Do druhé třetiny si Jihlavští připravili perfektní nástup – Jícha vyhrál buly a hned se vydal podpořit své spoluhráče v útoku. Po velké strkanici před brankou nakonec poslal puk za záda dezorientovaného kladenského gólmana David Březina. Avšak i na tento gól našli hosté odpověď, a to během přesilové hry, kdy se znovu prosadil kapitán hostujícího celku Šilhavý. Poté měl gól na hokejkách kladenský první útok, střelu Doležala ale Vacek betonem vytěsnil a proti následné dorážce se dokázal přesunout. V další přesilovce hostů už byl jihlavský brankář bezmocný. Po odražení od zadního mantinelu se puk dostal k Dominiku Habrdlovi, který z ostrého úhlu trefil odkrytou branku. Švihálek měl následně potíže s udržením Čermákovy střely mezi betony, nakonec však nepříjemnou situaci zvládl. S ohledem na kladenskou produktivitu Jihlavu nepotěšilo další oslabení, gól ale padl na opačné straně, než by se dalo čekat. Lukáš Jícha unikl pozornosti hostujících beků a v oslabení srovnal skóre na 3:3.

Vyrovnaný souboj pokračoval i ve třetí třetině, stejně jako „trápení“ jihlavského dua Březina – Jícha. Oba borci si sice v zápase připsali dva body za gól a asistenci, měli ale mnohem víc příležitostí ke skórování. Na druhé straně byli podobnými smolaři s nedostatkem štěstí v zakončení Machač se Šilhavým. Ani jeden z gólmanů už ve třetí třetině nedopustil branku, a tak muselo dojít na dělbu bodů.

Rozhodnout ve prospěch Kladna mohl hned v 61. minutě Doudera. Proti jeho dělovce od modré si Vacek povyskočil, nakonec ale dokázal puk ze vzduchu zkrotit do lapačky. Kladenský obránce ale nemusel smutnit, jelikož vítězství nakonec stejně padlo na stranu hostů, když Vladimír Macháček rozhodl střelou pod horní spojnici branky. Jihlavští junioři tak podlehli hostujícímu Kladnu v prodloužení 3:4 a aktuálně mají v tabulce 35 bodů se ztrátou jediného bodíku na svého pondělního soupeře - Vsetín, který má ovšem zápas k dobru.