9:1
(4:0, 2:0, 3:1)

20.03.2014 / Tomáš Lysý

20.03.2014 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Dundáček, Vala D., Polívka, Košař, Tobola, Žáček, Půža, Mandát - Severa, Jícha, Březina - Střecha, Mahút, Molnár - Lupač, Beran, Vantuch - Ondráček, Balaštík, Sladký
9

PZ Kladno

Černý - Kehar, Hulcr, Dolgoš, Raclavský, Krpelan, Fikáček, Paták, Dolejší - Jirák, Král, Šroubek - Bednár, Jabůrek, Srpek - Cigánik, Cukr, Hoffmann
1
Branky a nahrávky: 7. Střecha (Molnár), 13. Březina (Severa), 15. Jícha (Březina), 16. Střecha (Molnár), 23. Lupač (Beran), 39. Střecha (Tobola), 42. Březina (Severa), 43. Sladký (Ondráček), 55. Vala D. (Střecha) - 44. Bednár (Král). Rozhodčí: Homola - Klouda M., Křivohlavý. Vyloučení: 3:3, navíc Srpek, Paták (oba PZK) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 243. Střely na branku: 57:21. Průběh utkání: 8:0, 8:1, 9:1.

Průběh utkání

První zápas ze šestice barážových utkání čekal na juniory Dukly Jihlava. O osudu zápasu proti PZ Kladnu rozhodla již první třetina. V sedmé minutě se trefil Tomáš Střecha, který letos odehrál několik zápasů za Áčko Dukly, a poslal červenožluté do vedení - 1:0. V čase 12:34 začla gólová smršť domácích. Nejprve se trefil David Březina - 2:0 a za dalších 123 vteřin přihrál stejný hráč svému spoluhráči z útoku Lukáši Jíchovi. Mladší z bratrů Jíchů poslal svůj tým do třígólového vedení - 3:0. Gólový účet úvodní části uzavřel hokejista, který jej načal. V čase 15:03 ukončil výbornou dvouapůlminutovku Jihlavy Tomáš Střecha - 4:0. O výrazné převaze domácích hovoří zejména počet střel. Zatímco Dukla vyslala na gólmana Černého během úvodních dvaceti minut celkem 27 pokusů, PZ Kladno ohrozilo Svobodu pouze čtyřikrát.

Když v úvodu druhé třetiny vstřelil "bůra" Marek Lupač - 5:0, nebylo již co řešit. Dukla si hlídala vysoké vedení, PZ Kladno se však začalo více osmělovat a přece jen více střílet na domácí klec. Svoboda byl však pozorný. Když už to vypadalo, že další gól v prostřední třetině nepadne, zkompletoval po přihrávce Toboly svůj dnešní hattrick Tomáš Střecha - 6:0. Zbývalo tak vyřešit dvě otázky - zda se podaří PéZetku vstřelit alespoň jeden gól a jak vysoká bude výhra Jihlavy.

Hned na úvod třetí třetiny vstřelil sedmý gól domácích David Březina. První dvě přesilové hry ještě hosté přestáli bez úhony, do třetice se už Dukle z početní převahy podařilo skórovat - 7:0. Za osmdesát vteřin lovil Černý puk ze své klece poosmé, když se po přihrávce Ondráčka prosadil Jaroslav Sladký - 8:0. PZ Kladnu se přece jen podařil čestný úspěch, když se v polovině čtyřiačtyřicáté minuty prosadil zblízka Jakub Bednář - 8:1. Konečné slovo však měla opět Jihlava. Další přesilovou hru využil David Vala, když se po přihrávce Střechy trefil přesnou ranou od modré - 9:1.

Jihlava tak zvládla vstup do ošidné baráže úspěšně, stejně jako další extraligový klub Vsetín, který porazil doma Porubu poměrem 6:1. Hned následující zápas bude pro vývoj celé baráže velmi důležitý, Dukla cestuje právě na led Valachů, se kterými se utká v neděli od 14 hodin.

Ohlasy trenérů

Ivo Kyndl (PZ Kladno): V dnešním zápase byla Dukla lepší. My jsme hráli ustrašeně, nehráli jsme svojí hru. Mrzí nás, že jsme déle neudrželi přijatelný výsledek, mohli jsme tím Duklu znervóznět, pokusit se s ní držet krok a uhrát třeba i lepší výsledek. Rozhodně jsme sem nepřijeli jako favorit, Jihlava ukázala svojí kvalitu, o čemž vypovídá i počet střel.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Já jsem rád, že nám vyšel vstup do utkání, když jsme první třetinu vyhráli 4:0. Pak bylo na klucích vidět, že polevili. Je to první krok. Nejdůležitější zápas nás čeká se Vsetínem a na ten se musíme dobře připravit. Klukům děkuji za podaný výkon, ale tím to pro nás nekončí a jdeme dál!