2:3
(0:2, 0:1, 2:0)

12.08.2014 / Zdeněk Drla

12.08.2014 16:00, Přípravné zápasy juniorů - 7. kolo

Bílí Tygři Liberec

2

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Hohl, Dundáček, Půža, Leština, Port, Mandát - Ondráček, Jícha, Sladký - Střecha, Mahút, Dufek - Bambula, Beran, Dupljaku - Hubert, Dvořák, Marcilis
3
Branky a nahrávky Jihlavy: 12. Střecha (Dundáček, Půža), 19. Půža (Dundáček, Sladký), 24. Mahút (Sladký, Střecha). Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 29:19. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Průběh utkání

Do zápasu v Liberci vstoupili jihlavští mladíci opravdu skvěle. Již od prvních minut si vytvořili tlak, který přetavili ve dvě přesné trefy. Poprvé se hráči Dukly radovali ve 12. minutě, kdy excelentní přihrávkou na útočnou modrou poslal Filip Dundáček do brejku Tomáše Střechu. Jihlavský štírek se nabídnuté šance nezalekl a parádní bekhendovou kličkou poslal hostující tým do vedení.

Druhý přesný zásah Jihlavských přidal na konci prvního dějství obránce Václav Půža, který je podepsán i pod prvním gólem. Jeho dělovka od modré skončila přesně v levém růžku liberecké branky - 0:2.

Do třetice se prosadil Ján Mahút ve 24. minutě.

Dukla nadále kontrolovala hru, nic na tom neměnila ani častá vyloučení. Oslabení jihlavský tým zvládl. Bránící hráči blokovali střely a ta, které prošly, spolehlivě likvidoval gólman Svoboda.

K menší šarvátce došlo ve 34. minutě, kdy jeden z útočících domácích borců nevybíravě sekl gólmana Dominika Svobodu. Jihlavský kapitán Hynek Tobola mu v následujícíh okamžicích velice rychle vysvětlil, že toto se dělat nemá. Oba "kohouti" tak putovali na 2+2 minuty na trestnou lavici.

Jihlava kráčela za hladkým vítězstvím. Ale pravidlo, že hokej se hraje celých šedesát minut, se potvrdilo i nyní. Ve třetí třetině mladí Dukláci polevili v koncentraci a Liberec z toho vytěžil první gól. To se psala 57. minuta. O pár desítek vteřin na to rozvlnili hráči s tygrem na prsou síť v jihlavské brance podruhé. A schylovalo se k dramatu.

Liberec se v závěrečných dvou minutách odhodlal ke hře bez gólmana. A řádně Jihlavským v jejich obranném pásmu zatápěl. Na vyrovnání však nedosáhl.

Jihlavským juniorům skončila příprava. A byla úspěšná. Ze sedmi zápasů jich pět vyhráli. Prohráli pouze dvakrát doma - s Českými Budějovicemi fotbalovým výsledkem 0:1 a s Libercem těsně 2:3. Od příštího pondělí už budou hrát o body do extraligové tabulky...

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dvě třetiny kluci podávali dobrý výkon. Za stavu 3:0 pro nás jsme nastoupili do třetí třetiny trochu méně koncentrovaní. Liberec byl v této části hry lepší, hlavně v posledních pěti minutách, kdy nám dal během jedné a půl minuty dva góly. Závěr zápasu jsme si tak zkomplikovali, naštěstí jsme těsné vedení udrželi.