1:2
(0:1, 0:1, 1:0)

Mladší dorost protrhnul střeleckou mizérii, na výhru to však nestačilo

25.09.2014 / Tomáš Lysý

Úvodní třetina dalšího kola extraligy mladšího dorostu se zdála býti dlouho bezgólová. Jihlava totiž své velké šance nevyužila a v jejím závěru sama inkasovala. Také druhá dvacetiminutovka se lépe vydařila hostům, kteří navýšili své vedení na dva góly. Jihlava sice v závěrečné třetině po téměř stopětasedmdesáti minutách vstřelila branku, když se prosadil Jan Úlovec, ale na víc než na snížení to nestačilo. Letňany si tak odváží z Dukly tři body za výhru 1:2.
25.09.2014 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Habermann, P. Slabý, Kaltounek, Trávník, Vála, Stark, Havelka – Úlovec, Vala, Musil, Lupač, Filip. Slabý, Hrbatý, Strnad, Vrátný
1

HC Letci Letňany

Mokrý – Vojtela, Prebsl, Straka, Macek, Antoš, Gebell, Lytvynov, Jelínek – Sklenář, Bouřil, Fabiánek, Nedorost, Štěbeták, Danov, Rousek, Kučera
2
Branky a nahrávky: 45. Úlovec (Hrbatý) - 19. Kučera (Bouřil), 26. Jelínek. Rozhodčí: Kukeně - Přibyl, Stehlík. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 22:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

S cílem zlomit třízápasovou sérii bez bodu a dát po více než dvou hodinách gól nastoupili mladší dorostenci doma proti Letňanům. V úvodu zápasu oba týmy nevyužily přesilovou hru. Dukla mohla v první třetině žehrat na nevyužité šance a kdyby vedla po dvaceti minutách 3:0, nikdo by se nemohl divit. Jenže gól padl do opačné sítě. V šestnácté minutě se opět hosté z přesilovky neprosadili, ale příliš je to mrzet nemuselo, protože o tři minuty později poslal Pražany do vedení Lukáš Kučera.

Střelecké trápení domácích pokračovalo i ve druhé třetině. Padl v ní sice znovu jeden gól, ale opět do jihlavské sítě, když se v šestadvacáté minutě prosadil Matěj Jelínek. Dukla v polovině zápasu hrála také druhou přesilovou hru, leč hosté se ubránili. Když nebyla početní výhoda využita ani na druhé straně po Škarkově faulu, šli do kabin mnohem spokojenější hosté.

V čase 44:59 konečně protrhla Jihlava střeleckou mizérii a Jan Úlovec snížil na rozdíl jediného gólu. Zdálo se, že by se Dukla mohla nadechnout v závěrečné třetině k náporu, navíc když šest minut před koncem poslal hosty do čtyř Tomáš Straka. Nicméně další gól již nepadl a hosté si tak odvážejí domů tři body.