3:1
(2:1, 0:0, 1:0)

Mladší dorost po dobrém výkonu přehrál doma Mladou Boleslav

16.11.2014 / Tomáš Lysý

Do úvodní třetiny šestnáctého kola ELIOD extraligy mladšího dorostu vstoupila Dukla lépe a gól na sebe nenechal dlouho čekat. V desáté minutě otevřel skóre Jiří Slabý. Hostům se sice poté podařilo v přesilovce vyrovnat, ale konečné slovo úvodní dvacetiminutovky měl Dominik Adam. Jeho gól byl na dlouhou dobu poslední. Pět minut před koncem pojistil vítězství domácích barev Milan Strnad. Jihlava si tak po dobrém výkonu připisuje tři body do tabulky a na sedmou Mladou Boleslav nyní ztrácí pouhé dva body.
16.11.2014 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Stark, P. Slabý, Havelka, Vála, Trávník, Mareš – Prokš, J. Slabý, Musil – Strnad, Jindra, Vrátný – Kardoš, Adam, Vala – Hrbat
3

BK Mladá Boleslav

Haas – Duda, Tesař, Jirásek, Červenka, Dlabola, Vaněk – Flynn, Rudolph, Křížek – Mežnar, Hrachovec, Jeník – Zich, Karli, Dvořák – Horáček
1
Branky a nahrávky: 10. J. Slabý (Musil), 18. Adam (Vala), 55. Strnad (Mareš) – 14. Dvořák (Jeník). Rozhodčí: Kotlík – Suchý, Mejzlík. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Průběh utkání

První třetina patřila jihlavským mladíkům. Již ve čtvrté minutě zavezl Vrátný až z obranného pásma puk na druhou stranu, na pravém kruhu jej přenechal Strnadovi, proti jehož pumelici musel vytáhnout Haas dobrý zákrok. Dukla nadále nepouštěla svého soka na dostřel branky a na začátku desáté minuty se radovala z vedení. Přesilovku sice domácí nevyužili, ale i při návratu vyloučeného hráče hostí dále operovali před brankou Boleslavi. Po střele Musila byl Jiří Slabý na správném místě a dorazil puk do klece. V dalším průběhu první třetiny se Jihlava musela bránit 57 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři. Dvojnásobnou převahu sice hosté nevyužili, ale v klasické se již prosadili. Před brankou Škarka vznikla nepřehledná situace, ve které se nejlépe zorientoval Jan Dvořák a vyrovnal. Poslední slovo první části měla znovu Dukla. Dominik Adam ještě svému sólu z půlky hřiště třešničku na dortu nepřidal, když jeho střelu z prostoru mezi kruhy lapil Haas, ale o patnáct vteřin později se již prosadil, protože zblízka zasunul puk do branky hostí.

Na začátku druhé části se hosté dostali do situace dva na dva, ale přihrávku Dvořáka nevyužil Hrachovec, sjíždějíc si až příliš blízko Škarkovi. Na druhé straně se dostal k zakončení Jindra, ke kterému propadl puk, jenže domácí útočník trefil z bezprostřední blízkosti pouze gólmana Haase. Na gól se poté čekalo marně i v druhé jihlavské přesilovce zápasu. Oboustranně pohledný hokej pokračoval, leč koření v podobě gólů scházelo. Mladá Boleslav měla šanci v podobě tvrdé střely Dudy od modré, kterou gólman Dukly vyrazil levým betonem, a poté hosté nevyužili ani svojí první přesilovku ve druhém dějství. Na gól se tak v prostřední dvacetiminutovce čekalo marně.

Třetí část začala Boleslav lépe. Po velkém závaru před Škarkem se neprosadil ani Rudolph ani ležící Dvořák. Poté se zpoza branky snažil zakončit Karli, ale trefil jen tyčku a jeho další pokus v podobě teči střely svého spoluhráče zneškodnil jihlavský gólman, jenž poté schoval v lapačce ránu Rudolpha. Další minuty přinesly protiútok domácích dva na jednoho, ve kterém Adam poslal kotouč na Strnada, ten mu jej chtěl vrátit před branku, kde však pas zneškodnil vracející se bek hostí. Červenožlutí nadále předváděli velmi dobrý výkon v obraně a nepouštěli soka před svojí klec, naopak sami hrozili. Starkova rána od modré skončila na levém betonu Haase a krátce na to se z dorážky neprosadil Adam. V čase 54:02 se již domácí ekipa radovala. Milan Strnad si totiž zblízka vychutnal gólmana střelou nad jeho vyrážečku. V závěru vytáhl Škarek dobrý zákrok proti Hrachovcovi, jenže poté byli během minuty vyloučeni dva hráči Jihlavy. Čtyřiašedesát vteřin před koncem zkusila Mladá Boleslav hru bez gólmana, takže se dostala do přesilovky šest na tři, ale ani tu nevyužila. Tři body tak zůstaly na Horáckém zimním stadionu.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnešní utkání nebylo jednoduché, Mladá Boleslav je poměrně kvalitní soupeř, hraje agresivně a hodně bruslí. Nicméně my jsme velice dobře odehráli první třetinu. Pak jsme malinko polevili. Dobře nás dneska podržel brankář. Hlavně dnes bylo vidět stoprocentní zlepšení v nasazení od všech hráčů v týmu proti utkání, které jsme odehráli v Letňanech. To si myslím, že je důležité a nyní zbývá už jen udržet náš výkon do zítřka a zopakovat jej. Klukům děkuji a doufám, že zítra výkon potvrdíme.