2:0
(0:0, 0:0, 2:0)

06.09.2014 / Tomáš Lichnovský

06.09.2014 12:30, RAKO extraliga staršího dorostu - 2. kolo

HC Sparta Praha

Brízgala – Duben, Vlad, Eliáš, Jeřábek, Zeleňák, Janda, Pacovský Bureš, Sedliský – M. Jandus, Kulda, Šrámek, Zídek, T. Jandus, Michnáč, Pšenička, Fencl, Komárek, Dubský, Procházka
2

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Krtek, Pospíchal, Pražák, Smutný, Huňáček, Váňa – Oščádal, Ondráček, Bambula, Peschout, Mejzlík, Kolouch, Najman, Vala, Kousal
0
Branky a nahrávky: 44. Janda (T. Jandus), 50. Jeřábek (Pšenička). Rozhodčí: Jechoutek – Štětina, Zmeškal. Vyloučení: 6:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupila lépe Sparta, když se jí podařilo několikrát uvěznit Duklu v jejím obranném pásmu. Největší šanci měl Komárek, který protečoval Michnáčovu střelu těsně vedle levé tyče Kořenářovy branky. Na druhé straně se prosmýkl kolem pravého mantinelu jihlavský Kousal a Brízgala musel jeho střelu zastavit lapačkou. Poté musela Sparta čelit při vyloučení M. Janduse, Procházky a Pacovského dlouhé přesilové hře Jihlavy pěti proti třem, ale v první třetině gól nepadl.

Hned z kraje druhé třetiny objel šikovně sparťanské brankoviště Kolouch a zkoušel zasunout puk za čáru zpoza brány, ale Brízgala byl se svými betony včas připraven. Sparťanský brankář se musel činit také proti šikovně sklepnuté střele hostujícího Krtka. V polovině zápasu se do ideální střelecké pozice v mezikruží dostal holešovický Pšenička, jehož střelu vlastním tělem zablokoval obránce Pospíchal.

Do třetí části zápasu vstoupily velmi aktivně oba týmy, ale z gólů se radovali jen domácí. Ve 44. minutě nahazoval Eliáš z pravého kruhu kotouč na branku a po teči Tomáše Janduse zapadl za záda bezmocného Kořenáře. V 50. minutě navýšil skóre na konečných 2:0 Radek Jeřábek, který po přiťuknutí od Pšeničky napřáhl na modré čáře a propálil jihlavskou obranu i brankáře. Dukla ještě sice dostala výhodu jedné přesilové hry, ale neprosadila se.

Sparta tak vyhrává také druhé utkání v novém ročníku a v tabulce má již šest bodů. Jihlava po rovněž dvougólové prohře v Pardubicích nezískala zatím žádný bod.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Sparta měla lepší začátek zápasu, kdy nás přehrávala, ale my jsme zase měli lepší druhou třetinu. Stejně jako včera jsme nedokázali dát gól a dnes to bylo právě o tom, kdo jej dá jako první. To se Spartě povedlo a závěr už si pohlídala.