0:5
(0:1, 0:2, 0:2)

26.09.2014 / Petr Eliáš

26.09.2014 18:00, RAKO extraliga staršího dorostu - 7. kolo

IHC Králové Písek

Hauser – Stodolovský, Klochko, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa
0

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Pražák, Váňa, Smutný, Klofáč, Krtek, Srnský – Kolouch, Najman, Ondráček, Mejzlík, Berka, Bambula, Peschout, Vala, Kousal, Zayml, Oščádal
5
Branky a nahrávky: 6. Kousal, 33. Bambula (Srnský), 36. Pražák (Kousal, Váňa), 49. Peschout (Vala), 60. Pospíchal (Kousal). Rozhodčí: Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:5, navíc Ondráček (JIH) osobní trest. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 93. Střely na branku: 13:48. Průběh utkání: 0:5.

Průběh utkání

Po první třetině se ujali zaslouženého vedení hosté z Jihlavy. Domácí hokejisty srážela hlavně vlastní nedisciplinovanost. Naopak Dukla se v přesilovkách dostala do tempa. Hosté paradoxně udeřili ve vlastním oslabení, když se v samostatném úniku prosadil střelou pod vyrážečku Pavel Kousal a rozradostněl střídačku Dukly- 0:1.

Druhá třetina se hrála prakticky na jednu branku. Svědčil o tom i hodně rozbruslený led v píseckém obranném pásmu po závěrečné siréně. Na domácího gólmana Hausera se valil jeden útok za druhým a hlavně díky němu neskončilo utkání ještě větším debklem pro Písek. Dvoubrankové vedení zajistil Dukle svou aktivitou před brankou Jiří Bambula, který zakončil přesně nad beton píseckého brankáře. Na 3:0 z pohledu hostů zvyšoval po parádní akci Vojtěch Pražák, jenž po křižné přihrávce pohotově usměrnil za Hauserova záda přihrávku Kousala.

Obraz hry se nezměnil ani ve třetí dvacetiminutovce. Kapitán Jihlavy Richard Peschout upravil na 4:0 pro Duklu, když střelou z mezikruží odrazil kotouč o pravou tyč. Půl minuty před koncem završil střelou nad rameno Ladislav Pospíchal na konečných 5:0. Zasloužené tři body tak putují na Vysočinu.