4:3sn
(0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)

10.10.2014 / Vojtěch Drbohlav

10.10.2014 17:00, RAKO extraliga staršího dorostu - 11. kolo

BK Mladá Boleslav

Krofta – Tichý, Vodseďálek, Kalus, Mašek, Mlčoch, Mattis – Prokop, Musliu, Vajsejtl, Straka, Bohanos, Rypar, Kalaš, Planý, Ficek, Skořepa, Uřídil, Dančisin
4

HC Dukla Jihlava

Brož – Pražák, Váňa, Smutný, Klofáč, Krtek, Kolouch, Srnský, Najman, Ondráček, Mejzlík, Huňáček, Berka, Peschout, Vala, Kousal, Zayml, Oščádal
3
Branky a nahrávky: 37. Planý, 52. Skořepa (Kroni, Bohanos), 53. Kalaš (Dančisin), rozh. náj. Kroni – 11. Zayml (Kolouch, Pražák), 38. Najman (Kousal), 43. Najman. Rozhodčí: Chmel – Kettner, Marek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 29:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

Průběh utkání

Boleslavským se vstup do utkání příliš nepovedl, jelikož se po 43 sekundách nechal vyloučit Mattis. Početní výhoda se však jihlavským příliš nevyvedla, a tak toho nemusel mladoboleslavský obránce litovat. Přesilovou hru si zahráli i domácí, ti už ji sehráli o něco lépe než jejich protihráči, jenže na Brože nevyslali moc střel, a tak se gól neslavil ani na straně Bruslařů. Domácí si i nadále drželi dobré pozice v útočném pásmu a skórovat mohl Pavel Vajsejtl, jeho střela ale minula skulinku v pravém rohu Brožovy branky.

Následná početní výhodu už starším dorostencům slavné Dukly Jihlava vyšla! Lukáš Zayml se prosadil dobře mířenou střelou z předbrankového prostoru a poslal tak hosty do vedení. Následné dění na ledě moc atraktivní nebylo. S Oščádalovým nahozením si podaril Michal Krofta s pomocí své lapačky a ani Milan Kalaš na druhé straně poskakující puk na brankové čáře za gólmana neposlal.

První větší příležitost si ve druhé třetině připsal Patrik Straka, ale z otočky neuspěl. Dobrou příležitost měli také Jihlavští, kteří mohli těžit ze závaru před domácí svatyní. Nikdo z hostí ale gól nevstřelil. Přesilovku čtyři na tři měli Bruslaři. Jihlavští si kvůli tomu vybrali dokonce oddechový čas. Ani tehdy však hosté neinkasovali, jelikož se Bruslařům početní výhoda moc nevydařila.

Do úniku se ve vlastním oslabení dostal jihlavský Kousal, Krofta si i tentokrát šancí jihlavských ale pohlídal. Domácí se však přeci jen prosadili. Vyrovnat se jim podařilo zásluhou Jakuba Planého, který využil velký závar na brankovišti jihlavského týmu. Radost, která propukla na domácí střídačce nicméně dlouhého trvání neměla. Vystřídali ji totiž nespokojení diváci, kteří se začali ozývat po inkasovaném gólu, jenž přišel v zápětí. Ondřej Najman domácím ujel a domácí tak opět ztráceli.

Třetí periodu začali lépe hosté, kteří šli do dvoubrankového vedení zásluhou Ondřeje Najmana, jenž nedal Kroftovi šanci. Další příležitost měl Vladimír Oščádal, jenž se už radoval z gólu, rozhodčí ale rozpažil. Poté začali úřadovat Bruslaři! Odražený puk dorazil za záda Jana Brože Dominik Skořepa a ani ne o minutu déle se domácí radovali znovu. Do úniku se dostal Milan Kalaš a rozezvučel brankovou konstrukci svým gólem, který nasměroval přesně do horního rohu hostující svatyně. Více už se toho ve třetí třetině nestalo, a tak se zápas prodlužoval.

V prodloužení měli více ze hry domácí Bruslaři, nedali to ale gólově najevo, a tak musely rozhodovat až samostatné nájezdy. V těch se nikdo z jihlavských hráčů neprosadil a za domácí byl úspěšný jen Kroni Musliu, který střelou mezi brankářovy betony zajistil bonusový bod Boleslavským.