3:4
(0:3, 1:1, 2:0)

17.10.2014 / Lenka Jonešová

17.10.2014 15:00, RAKO extraliga staršího dorostu - 13. kolo

Hradec Králové

Groh – Lier, Hronek, Hroudný, Havránek, Luštinec, Veselý, Fanderlik – Kynčl, Pavlík, Zahradník, Chalupa, Hofman, Matouš, Hnik, Malík, Moník, Hidveghy, Hejna, Exner, Šmída
3

HC Dukla Jihlava

Brož – Srnský, Pospíchal, Klofáč, Pražák, Váňa, Huňáček – Kolouch, Mejzlík, Zayml, Ondrášek, Vala, Oščádal, Peschout, Najman, Kousal, Čermák
4
Branky a nahrávky: 37. Zahradník (Hronek), 56. Pavlík (Hronek), 59. Chalupa (Hronek, Havránek) – 5. Najman (Kousal, Peschout), 12. Ondráček, 17. Ondráček, 26. Najman. Rozhodčí: Veselý - Kleprlík, Urubčík. Vyloučení: 3:8, navíc Hofman a Moník (oba HKR) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 42. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

Průběh utkání

Utkání začalo vzájemným oťukáváním obou mužstev. Do prvního většího tlaku se později dostalo domácí družstvo Královských lvů, když několika střeleckými pokusy prověřilo hostujícího gólmana. Paradoxně se ale z gólu jako první mohli radovat hokejisté Dukly. To když se po pěkné spolupráci Kousala s Peschoutem poprvé v zápase střelecky prosadil Ondřej Najman. Domácí hráči ovšem nezaháleli a ohrožovali gólmana Brože, jenže ani jeden z jejich střeleckých pokusů za Brožovými zády neskončil.

Když se hráči Jihlavy poté probojovali před hradeckého muže v masce, mohli se radovat podruhé. Po individuální akci dopravil kotouč za záda Dominika Groha jihlavský Jiří Ondráček. Při sérii několika vyloučení se do krásné akce dostali Pavlík se Zahradníkem, jenže gólman Dukly zůstal znovu nepřekonán. Naopak puk ze své sítě vzápětí znovu lovil domácí gólman, když Jihlavští brilantní hokejovou parádou zvýšili zásluhou Jiřího Ondráčka už na rozdíl tří gólů. Po první třetině byl tak stav utkání 0:3.

Do druhé třetiny nastupovali hráči Královských lvů s cílem zkorigovat skóre a zefektivnit hru. Jenže jejich střelecká smůla pokračovala a prosazovali se znovu Jihlavští. Již podruhé v utkání skóroval Ondřej Najman. V polovině hrací doby se výtečným zákrokem blýskl gólman Groh, když natřikrát dokázal zmařit šance Jihlavských.

Poté Hofman nepříjemně srazil jihlavského protihráče a nabídl tak hokejistům Dukly dlouhou početní výhodu. Následovala ale spíše nezáživná pasáž a Jihlavští domácího gólmana nikterak neohrozili. Přežité oslabení ještě více nakoplo domácí tým a Hradečtí konečně mohli zvedat ruce nad hlavu. Po pěkné akci překonal Brože aktivitou hýřící Tomáš Zahradník.

V tomto utkání se přesně potvrdilo pravidlo, že ne vždy musí vyhrát aktivnější tým. Královští lvi byli po téměř celou dobu lepším týmem, který měl nespočet šancí, ale v zakončení jim ve většině případů stál v cestě gólman Brož. Naopak hráči Jihlavy dokázali proměnit téměř vše, na co sáhli.

Hradečtí v závěru dokázali ještě pořádně zdramatizovat utkání, když si elitní formace hradecké letky vypracovala krásnou akci, na jejímž konci figuroval Radovan Pavlík. A to nebylo všechno. V poslední minutě ještě domácí hráči zkorigovali výsledek zásluhou Davida Chalupy. Více už ale domácí borci nestihli a utkání tedy skončilo stavem 3:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové): V první třetině jsme udělali několik hrubých chyb, které soupeř potrestal. Vyvrcholilo to čtvrtým gólem na začátku třetí třetiny, kdy jsme vzadu udělali hrubou chybu. Potom už bylo hodně těžké se proti Jihlavě prosadit. Kluci si mákli, bojovali a snažili se s tím vývojem něco udělat. Bohužel už jsme pak neměli tolik času, abychom utkání vyrovnali.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě jsme spokojení se třemi body. Z Hradce se obvykle moc bodů nevozí, protože Hradec je velmi kvalitní mužstvo, hlavně co se ofenzívy týče. Nám podal vynikající výkon brankář, podařilo se nám být efektivnější v koncovce, a díky tomu jsme vyhráli.