0:5
(kontumace)

Mladší dorost vyhrál na jihu Čech a přiblížil se play-off

04.01.2015 / Filip Kortus

V neděli odpoledne odehráli svěřenci Štěpána Moravce další mistrovský duel, tentokráte je vítr zavál na jih Čech. Po první třetině vedla Dukla 2:0, když se prosadili Dominik Adam a kapitán Lukáš Mareš. Ve druhé části žádná branka nepadla. Naději na první vychytanou nulu sebrali domácí Jakubu Škarkovi na začátku poslední dvacetiminutovky. Mladí Jihlavané ale těsný náskok uhájili a po vítězství 2:1 si odváží tři body.
04.01.2015 17:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 26. kolo

Banes Motor České Budějovice

Ovsjannikov – Klusáček, Dosek, Doktor, Novák, Dudáček, Hromada – Silný, Matys, Rolínek, Hakl, Krcho, Škrdleta, Stauber, Káník, Kašper, Kondelík, Vochozka
0

HC Dukla Jihlava

Škarek – Habermann, Mareš, Zadina, P. Slabý, Trávník, Stark, Havelka – Vala, Jindra, Musil, Prokš, Adam, J. Slabý, Hrbatý, Strnad, Vrátný
5
Zápas byl kontumován. Důvodem je neoprávněný start českobudějovického hráče Lukáše Matyse, který nastoupil po dvou vyšších trestech. Původní výsledek 1:2. Branky a nahrávky: 3. Novák (Klusáček, Kondelík) – 13. Adam (Vrátný), 18. Mareš (Hrbatý). Rozhodčí: Jindra – Zíka, Jirovský. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Duel Motoru s Duklou má vždy náboj, o tom jsme se mohli přesvědčit ve včerejším utkání A týmů. V zápase mladších dorostenců tomu bylo ne méně tak. Důležitost utkání byla veliká, oba celky usilují o jediné postupové místo do play – off. Před dnešním zápasem byla Dukla o bod před Českými Budějovicemi, domácí tudíž potřebovali nutně zvítězit. To se jim ale zejména v první třetině nedařilo. Hostům se dařily především brejkové situace, jednu využil Dominik Adam - 0:1. Druhou branku přidal po nádherné akci kapitán Lukáš Mareš - 0:2.

Druhá část se hrála ve znamení hostujícího brankáře Škarka. Potvrzoval, že reprezentační jedničkou není náhodou. Puky z něho minimálně vypadávali, domácí hokejisté si na něm ne jednou vylámali zuby. V největší šanci druhé periody se ocitl obránce Daniel Klusáček. Puk už zasunoval za Škarkova záda, naneštěstí pro domácí tým nastřelil tyč. Další šance měli kapitán Kondelík a Vochozka, ani jednomu z nich se nepodařilo dostat gumovou pryž do branky. Dukla se do útoku dostávala sporadicky, sužovala je také četná vyloučení.

Poslední třetina se hrála v režii jihočeského týmu, na vyrovnání to ale nestačilo. Hned v úvodu třetiny se podařilo nadějným hokejistům poprvé překonat Škarka, Novák v přesilovce snížil - 1:2. Poslední desetiminutovka hry byla dobýváním hostující klece. Náporu domácích ale hosté z Dukly odolávali úspěšně, vyrovnat se nepodařilo ani kapitánu Kondelíkovi. A když ve hře bez brankáře ve velké příležitosti selhal Káník, mohla se Jihlava radovat z plného počtu bodů.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (CEB): Na první utkání po přestávce jsme se připravovali, důraz jsme kladli zejména na fyzičku. Byli jsme o maličko lepší než soupeř, ten bohužel potrestal dvě naše chyby. Šance jsme si vytvořili, buď nám je chytil výborně chytající Škarek nebo jsme je sami zahodili.