4:0
(2:0, 0:0, 2:0.)

Mladší dorost zdolal Motor a je první!

01.02.2015 / Ondřej Terber

V neděli zavítal na Horácký zimní stadion Motor České Budějovice, který se nachází na první příčce tabulky ELIOD extraligy mladšího dorostu. Dukla by v případdě výhry vystřídala na čele tabulky právě Budějovice. Do utkání vstoupila lépe Dukla, která se dostala do vedení záslouhou Adama Fixy. Zanedlouho přidal další branku Jihlavy Lukáš Jindra a Dukla už vedla o dvě branky. Druhá třetina nepřinesla žádnou branku. Motor měl sice k dispozici dvě trestná střílení, ale vynikající Jakub Škarek obě zneškodnil. Ve třetí třetině Dukla dominovala a přidala další dvě branky zásluhou Adama Hrbatého a Josefa Vrátného. Dukla tak porazila Motor 4:0 a vyšplhala se na první příčku.
01.02.2015 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Stark, P. Slabý, Hebermann, Vála, Trávník, Mareš – Strnad, Jindra, Hrbatý – Úlovec, J. Slabý, Vala – Fixa, Adam, Vrátný
4

Banes Motor České Budějovice

Ovsjannikov – Novák, Víta, Hromada, Dosek, Štěcha – Vochozka, Káník, Škrdleta – Hakl, Kašper, Matys – Egert, Stauber, Silný – Rolínek, Krcho
0
Branky a nahrávky: 11. Fixa (Adam, Vrátný), 15. Jindra (Vala, Strnad), 41. Hrbatý (Strnad, Jindra), 55. Vrátný. Rozhodčí: Polák – Šťastná, Ryšavý. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Do zápasu vletěl Motor velmi dobře, hlavně aktivní hrou a nepříjemným napadáním soupeře při rozehrávce. Již ve třetí minutě musel brankář Jakub Škarek předvést pohotový zákrok proti úniku hostujícího útočníka. Hned na to mohla vstřelit branku Dukla, ale výborný zákrok brankáře Motoru ještě držel hosty v naději na úspěch. To v čase 10:15 už hostující gólman kapituloval. Dukla jela v přečíslení 3 na 2 a předvedla nádhernou souhru až do prázdné brány, kterou zakončil Adam Fixa. Jihlava po vstřelené brance ožila a zatlačila svého soupeře z čehož vyústila další branka Dukly, kterou vstřelil Lukáš Jindra.Domácí i přes další šance v první třetině odcházeli do kabin za stavu 2:0.

Ve druhé třetině měla Dukla hned z kraje další obrovskou šanci. Strnad jel sám na branku Ovsjannikova a útočník Dukly pouze oprášil betony hostujícího ochránce svatyně. Za nedlouho jel v samostatném úniku hostující Káník, který byl faulován Habermannem a rozhodčí nařídil trestné střílení. Samostatný nájezd výborně vychytal talentovaný brankář Dukly. Do konce druhé třetiny se celá situace ještě opakovala. To, když jel v samostatném úniku Kašpera, který byl faulován Starkem. Gólman Dukly podržel svůj tým i na podruhé, když ho Kašpera nedokázal prostřelit.

Do třetí třetiny vstoupila Dukla tím nejlepším možným způsobem. V čase 40:22 přidal další branku Adam Hrbatý, který prostřelil Ovsjannikova. Po vstřelené brance měl velkou šanci Motor, když domácí obrana zaspala a Matys jel zcela sám na Škarka. Domácí gólman si připsal další brilantní zákrok do své sbírky. Další branku vstřelila Dukla v čase 54:18, když si Josef Vrátný vzal kotouč a zajel s ním až mezi kruhy, kde vyslal nádhernou ránu do pravého růžku Ovsjannikovy klece. Po zbytek zápasu si Dukla zkušeně hlídala svůj náskok a vyhrála tak 4:0. Navíc se Jihlava posunula na první příčku tabulky ELIOD extraligy mladšího dorostu, právě před Motor.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Tak dnes to bylo důležité utkání. Věděli jsme, že k nám přijede silný soupeř, ale dnes jsme to jako tým zvládli i zásluhou výborného gólmana. Občas jsme měli potíže s disciplínou, ale nakonec jsme vše zvládli a vyhráli zaslouženě.