7:3
(2:0, 2:1, 3:2)

01.12.2014 / Tomáš Lysý

01.12.2014 15:00, DHL extraliga juniorů - 31. kolo

Rytíři Kladno

Vladař – Potěchin, Bunda, Hulcr, Matula, Zajíc – Hajný, Šilhavý, Kaprál, Macháček, Schildhabel, Slánský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura, Kružík
7

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Tobola, Půža, Pospíchal, Kochánek, Dundáček, Port – Dufek, Ludvík, Dupljaku, Balaštík, Střecha, Dvořák, Mahút, Marcilis, Beran, Jícha, Anděl, Nováček
3
Branky a nahrávky: 5. Zajíc (Slánský, Kružík), 18. Kuzďas (Hulcr), 28. Hajný (Havlůj), 31. Miura (Doležal, Slánský), 46. Miura (Slánský, Doležal), 49. Kružík (Šilhavý, Schildhabel), 55. Macháček (Janeček) – 34. Anděl, 47. Ludvík (Střecha), 59. Beran. Rozhodčí: 70. Vyloučení: 9:6, navíc Tobola 10 min. OT a Marcilis (oba JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 70. Střely na branku: 44:30. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3.

Průběh utkání

První třetina zápasu Kladna proti Jihlavě nabídla stejný výsledkový průběh jako před dvěma dny, kdy se oba týmy utkaly v rámci posledního kola základní části. Rytíři se ujali vedení již v páté minutě, přesilovou hru po vyloučení Toboly využil Josef Zajíc. Také Dukla měla šance, leč gólově se neprosadila. Z nabídnutých tří přesilovek totiž vychytal Střechu po střele z mezikruží Vladař a domácí gólman zlikvidoval také gólovku Anděla do odkryté klece, když po střele mladého jihlavského forvarda zakročil lapačkou. Potvrdilo se tak otřepané nedáš-dostaneš, dvě minuty před odchodem do kabin zvýšil vedení Kladna Jakub Kuzďas. Když se hosté neprosadili ani v přesilovce pět na tři, šlo se do kabin za stavu 2:0 pro domácí.

Na začátku druhé třetiny se Kladno ubránilo i dohrávané přesilovce Dukly a naopak poté samo zahrozilo. Kaprála v samostatném úniku vychytal Kořenář. Na druhé straně zakončoval Anděl po Mahútově akci jen do spojnice břevna a tyče. V osmadvacáté minutě zvýšili domácí své vedení, v nepřehledné situaci před brankou se nejlépe zorientoval Jakub Hajný. O tři minuty později přidali Rytíři další gól díky důrazu Yukiho Miury a jeho úspěšné dorážce. Nulu ze svého konta odmazala Jihlava po nevyužitých přesilovkách paradoxně v oslabení, Lukáš Anděl se dostal do samostatného úniku a poslal kotouč mezi betony gólmana.

Třetí část začala velkou šancí Jihlavy, jenže Anděl tentokrát Vladaře tváří v tvář střelou mezi betony nepřekonal. Hlavní rozdíl mezi oběma soupeři byl ve využívání šancí, protože hned vzápětí si vybruslil z pravého mantinelu před Kořenáře Yuki Miura a přidal pátý gól Rytířů. Domácí útočník potvrdil, že se mu proti Dukle daří, ve třetím zápase jí totiž vstřelil čtvrtou branku. Hned poté hosté znovu snížili, střelu Střechy dorazil do odkryté klece Tomáš Ludvík. Gólová smršť pokračovala další trefou Kladna, Daniel Kružík vymetl z mezikruží růžek jihlavské klece. Demolici soupeře zakončil gólem pět minut před koncem Vladimír Macháček. Hostům se ale ještě jednou podařilo mírně zkorigovat skóre, a to znovu ve vlastním oslabení. Ránou nad Vladařovu vyrážečku se prosadil Simon Beran. Duklu tak může těšit snad jen to, že České Budějovice prohrály v Chomutově a jejich náskok na Jihlavu je tak stále čtyřbodový.