4:6
(1:2, 2:0, 1:4)

10.02.2015 / Jan Matúš

10.02.2015 17:30, DHL extraliga juniorů - 1. kolo

HC Olomouc

Slezák – Klvaňa, Nesvadba, Tomek, Brandýs, A. Jeklič, Škoda – J. Štefka, Ostřanský, M. Jeklič, Markl, Bauer, Ministr, Beták, Kropáč, Konečný
4

HC Dukla Jihlava

Vacek – Tobola, Leština, Pospíchal, Hohl, Kochánek, Dundáček, Port – Balaštík, Střecha, Dvořák, Ondráček, Mahút, Marcilis, Beran, Jícha, Anděl, Nováček
6
Branky a nahrávky: 20. Markl (Ministr, Nesvadba), 30. Štefka (Beták), 39. Ostřanský (Beták), 43. Škoda (Ostřanský, Beták) – 11. Dvořák (Anděl, Dundáček), 20. Jícha (Anděl), 42. Ondráček, 48. Střecha (Jícha, Leština), 56. Dvořák (Ondráček), 60. Beran (Leština). Rozhodčí: Přikryl – Bryška, Novák. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 32:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:6.

Průběh utkání

Lepší vstup do utkání se podařil hostujícím, když se už po půl minutě dostal do obrovské šance Jícha, avšak Slezák svůj celek podržel. Duklu však tato šance hodně povzbudila a i nadále byla lepším celkem a naopak Olomouc se do svého útočného pásma dostávala hodně málo. Mora si však v sedmé minutě vypracovala svou první gólovku, kdy se Štefka zjevil sám před Vackem, jenže domácí útočník ani netrefil jihlavskou klec.

Pár vteřin po uplynutí poloviny první třetiny už však přišla první branka, kterou se podařilo vstřelit hodně aktivní Dukle, kdy Dundáček poslal puk z obranného pásma až na útočnou modrou k Andělovi, jenž si všiml rozjetého Daniela Dvořáka, a tak mu poslal přihrávku do jízdy a hostující útočník už jen šikovně tečoval touš mezi betony olomouckého brankáře. Jihlava mohla následně zvýšit své vedení, protože Anděl jel trestné střílení, které však hostující útočník nedokázal proměnit.

Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za stavu 1:0 pro Jihlavu, tak se ještě v poslední minutě první třetiny podařilo vyrovnat Tomáši Marklovi. Jenže Olomouc už se poté zřejmě viděla v šatně, čehož Dukla naplno využila, když Anděl zavezl puk až za domácí klec, odkud jej přihrál před Slezáka na zcela volného Lukáše Jíchu, jenž už procpal touš mezi betony olomouckého brankáře, a vrátil tak Jihlavě jednobrankové vedení.

Do druhé třetiny však nastoupila zcela jiná Olomouc, která alespoň vyrovnala hru a už Jihlavě tolik nedovolovala. I tak se však hosté dostali do několika nebezpečných situací, když například střelu Pospíchala tečoval Mahút a Slezák měl co dělat, aby puk nepropustil za svá záda. Následně podržel svůj celek i na druhé straně Vacek, který měl také velké potíže s tečovanou střelou, ale i jihlavský brankář si s celou situací poradil.

Těsně v polovině utkání ujížděli hosté ve třech proti jednomu a Balaštík nakonec přihrál mezi kruhy Kochánkovi, jenž však se svou střelou trefil dobře postaveného Slezáka. Nedáš dostaneš tedy znova platilo, protože se domácí prosadili ihned ze své další akce, kdy Beták přihrál do levého kruhu Janu Štefkovi, jehož nekompromisní dělovka skončila až za Vackovými zády. Po druhé brance Olomouce hrála Jihlava hned dvě přesilové hry, které však hostům vůbec nevyšly a navíc se na konci druhé přesilovky Dukla provinila hned sérii tří icingů v řadě, čehož využila Olomouc, když se po vhazování dostal puk k Milanu Ostřanskému, jenž poprvé v utkání poslal svůj tým do vedení.

Na začátku třetí třetiny se Jihlavě podařilo velice rychle vyrovnat, když Jiří Ondráček získal puk po laxní rozehrávce domácích a nabruslil si až před Slezáka, kde už poté poslal puk přesně pod břevno olomoucké klece. Jenže radost Dukly vydržela necelou minutu. Mora totiž vybojovala vhazování v útočné třetině, které vyhrál Ostřanský na Štefku, jenž puk přenechal Jaroslavu Škodovi a nahození domácího obránce skončilo až v jihlavské bráně.

Dukle se však znova podařilo vyrovnat, protože na začátku 49. minuty nabruslil do útočné třetiny Tomáš Střecha, jenž se po pravém křídle dostal až před Slezáka, kterého objel a poté už jen zakončil puk do zcela prázdné klece. Poté to vypadalo, jako by byla obě mužstva s remízou spokojena a hra se hodně přelévala ze jedné strany na druhou bez náznaku větší šance. Avšak v 56. minutě přišel velký okamžik Daniela Dvořáka. Jihlavský útočník obdržel puk do jízdy, objel si olomouckého obránce a před Slezákem napodobil Tomáše Hertla a poslal puk přímo pod břevno domácí klece.

Mora už se poté zmohla jen na hru v šesti bruslařích na ledě, jenže ani to domácím nevyšlo, protože se až z vlastního obranného pásma trefil Simon Beran, a Jihlava tak po parádní třetí třetině otočila utkání s Olomoucí a vyhrála 6:4.