5:1
(3:0, 1:1, 1:0)

Mladší dorost na ledě Komety prohrál první zápas play-off

11.03.2015 / Roman Zajíček

O vítězi prvního zápasu čtvrtfinálové série play-off mladšího dorostu mezi Kometou Brno a Duklou Jihlava rozhodla první třetina. Odchovanec žďárského hokeje Martin Nečas, který do Brna v průběhu sezony přestoupil, se totiž prosadil v deváté a devatenácté minutě, mezi jeho zářezy se vklínil ještě gól Libora Zábranského. Když Martin Nečas zkompletoval ve čtyřiadvacáté minutě hattrick, bylo rozhodnuto. Za Duklu vstřelil čestný gól v polovině zápasu Adam Najman, Kometa pak ve třetí třetině stanovila výsledek na 5:1. Druhý zápas se hraje v pátek od 13:15 v Jihlavě a chce-li Dukla pokračovat, musí vyhrát. Série se totiž hraje na dvě výhry.
11.03.2015 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 0. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Zábranský, Kučera, Jeřábek, Král, Buchal, Vašíček, Gloz, Mikyska – M. Novák, Klenec, Gajarský, Škvrně, Krejčí, Matula, Süss, Svoboda,, Kunc, J. Novák, Nečas.
5

HC Dukla Jihlava

Škarek – Zadina, Habermann, Mareš, P. Slabý, Juda, Havelka, Trávník, Vála - Úlovec, Vala, Jindra, Musil, Adam, Najman, Kardoš, Strnad, Vrátný
1
Branky a nahrávky: 9. Nečas (Svoboda), 15. Zábranský (Král), 19. Nečas (Král, Svoboda), 24. Nečas (Zábranský, Král), 44. Krejčí (Jeřábek, J. Novák) – 30. Najman (Strnad, Jindra). Rozhodčí: Netopil - Kucián, Hanzlík. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1. Stav série: 1:0.

Průběh utkání

Mladší dorostenci začali první čtvrtfinálový zápas play-off s Jihlavou velmi dobře. V první třetině jasně dominovali, byť osm minut hry bylo poměrně vyrovnaných. Pak už ale začala úřadovat modrobílá mašina, která v základní části vyhrála šestnáctkrát v řadě. Utkání načal v deváté minutě Martin Nečas, který uklidil do jihlavské brány poskakující kotouč – 1:0.

V patnácté minutě bylo v Brně ještě veseleji, Kometa hrála přesilovku a po vyhraném Králově buly ihned vypálil Libor Zábranský, jehož bomba se od břevna odrazila do brány – 2:0. Účet první třetiny uzavřel po souhře útoku opět Martin Nečas, pro kterého to byla druhá dnešní branka.

Druhá třetina nabídla zajímavý hokej plný šancí, ale oba brankáři chytali spolehlivě. Oba celky se však po jedné brance dočkali. Nejprve dovršil svůj hattrick Martin Nečas, jenž dorazil tvrdou střelu Zábranského a v polovině utkání korigoval výsledek Adam Najman. Ten uviděl volný puk před Dostálovou klecí a poslal ho sítě – 4:1. Výsledek se neměnil, i když měla především Kometa velké šance. Tu největší zazdil Kučera, jehož bomba skončila na tyči.

Ve třetím dějství čekali diváci na gól jen necelé čtyři minuty. Střelou z mezikruží se zaskvěl Petr Krejčí - 5:1. O osudu středečního klání bylo prakticky rozhodnuto, mnoho šancí se už neurodilo a Brno si pohodlně dokráčelo pro první bodík. V sérii tak vede 1:0. V pátek budou Moravané bojovat o postup na jihlavském ledě.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (Kometa Brno): Do utkání jsme vstoupili dobře a prakticky po celé utkání jasně dominovali. Musíme se do dalšího zápasu vyvarovat chyb v obraně a soustředit se také na disciplínu. Byli jsme až moc vylučovaní. Jinak to byl dobrý zápas a musíme se připravit na další, který hrajeme v pátek.

Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Rozhodla první třetina. Bylo znát, že Kometa hraje tu horní skupinu. Kluci malinko nečekali tak obrovské tempo a než se rozkoukali, bylo to 3:0. Musíme uznat kvalitu soupeře a také přiznat, že Kometa byla v tomto utkání lepší. Musíme se připravit na pátek a pokusit se vrátit sérii zpět do Brna.