4:1
(2:1, 1:0, 1:0)

10.09.2015 / Michal Kuba

10.09.2015 19:00, DHL extraliga juniorů - 3. kolo

HC Kometa Brno

Slavíček – Švejda, Štancl, Sedláček, Kubeš, Kabelka, Kupčík, Kratochvíl – Tůma, Havlát, Dvořák, Nováček, Biolek, Nohel, Garčic, Dupljaku, Havránek, Boltvan, Grünwald
4

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pospíchal, Půža, Pražák, Váňa, Vlček, Kadlec, Hohl – Vala, Dufek, Ondráček, Najman, Balaštík, Dvořák, Kolouch, Bambula, Marcilis, Peschout, Kousal
1
Branky a nahrávky: 1. Kratochvíl (Havránek, Dvořák), 9. Kratochvíl (Havránek, Sedláček), 28. Biolek (Nováček), 56. Kratochvíl (Havránek, Kabelka) – 14. Najman. Rozhodčí: Čech – Reich, Skopal. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

První perioda nabídla gólově výživnou hru. Hned z první akce se prosadil Petr Kratochvíl, který v deváté minutě přidal střelou z levého kruhu druhou trefu. Na obě branky mu skvěle přihrál Tomáš Havránek. Dukla dokázala snížit dvoubrankové manko jednou trefou. O tu se postaral Ondřej Najman, který ve skrumáži před brankou dostal sklepnutý puk přímo na čepel a rychle jej poslal za záda zmateného Slavíčka. Jediný trest této části hry dostal jihlavský Vlček, Kometa početní výhodu ke vstřelení gólu nevyužila.

I do druhého dějství vlétla Kometa jako uragán, tentokrát ale neskórovala po půl minutě. Několik střel mířilo na druhé straně i na Slavíčka, ten ale celých dvacet minut zůstal nepřekonán. Postupně si domácí Nováček a hostující Kousal připravili samostatnou akci, ani v jednom případě kotouč nezapadl do sítě. Jako jediní se v prostřední části hry radovali domácí, když vedení Brna navýšil Martin Biolek. Petr Kratochvíl mohl v poslední pětiminutovce zpečetit svůj hattrick, když zvolil střelu z mezikruží, Kořenář se ale tentokrát nenechal prostřelit. Brno ustálo i téměř minutovou hru ve třech a v závěru periody mohl ještě navýšit vedení Dupljaku, který se v samostatném úniku neprosadil.

Jakub Boltvan se v úvodních minutách poslední části pokusil natlačit před brankoviště, odkud nepřekvapil Kořenáře a nezměnil stav utkání. Následujících deset minut se hrálo ze strany na stranu, ani jeden z týmů se nedostal do vyložené šance. Hostující Balaštík vybojoval jeden puk za bránou domácích a zkusil jej rychle dostat kolem nejbližší tyče do sítě. To se mu ale nepodařilo a navíc neudržel nervy na uzdě a provinil se hrubostí na jednoho z brněnských beků, kteří bránili prostor u svého gólmana. Ondřej Najman si z pravého kruhu dokázal vybruslit na osu kluziště, jeho zakončení ale nemířilo na domácí svatyni. V čase 55:18 si vystřelil hattrick Petr Kratochvíl, který pohotově doklepl nabídku Havránka do sítě.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Soupeř byl od začátku do konce lepší, někteří hráči přijeli do Brna na výlet, ne na extraligové utkání. Gól na 2:1 nás příliš nenakopl, spíše to kosmeticky upravilo výsledek utkání.

Martin Pešout (HC Kometa Brno):Myslím si, že se nám velmi podařil úvod, dali jsme rychlé dvě branky. Neuznaný gól na 3:0 nás trochu přibrzdil a ihned jsme inkasovali. Mrzí nás, že jsme nedali více gólů, ale soupeř byl houževnatý a dobře jim zachytal gólman. Problém s koncovkou jsme měli už proti Vítkovicím.