5:1
(0:1, 3:0, 2:0)

11.09.2015 / Tomáš Lysý

11.09.2015 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Srnský, P. Slabý, Vála, Huňáček, Pražák, Havelka – Mejzlík, Berka, Strnad, Čermák, Vrátný, Oščádal, Heinrich, Adam, Jindra, J. Slabý, Hrbatý, Kadleček
5

HC Letci Letňany

Špirek – Antoš, Grauer, Brabec, Gonos, Pařík, Gebell – Fabiánek, Lauko, Průžek, Šimon, Řepík, Danov, Rousek, Kučera, Satran, Zídek, Mařík, Nedorost
1
Branky a nahrávky: 22. Čermák (Heinrich, Adam), 25. Mejzlík (Oščádal), 33. Oščádal (Huňáček), 46. Oščádal (Strnad, Havelka), 54. Vrátný (Kadleček) – 9. Řepík (Rousek, Kučera). Rozhodčí: Homola – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Průběh utkání

Na Horáckém zimním stadionu se mohlo měnit skóre již po dvaceti vteřinách. Oščádal ale zblízka nepropálil gólmana a poté stejný hráč po pasu Mejzlíka z mezikruží minul pravou tyčku. Hosté měli možnost otevřít skóre ve dvou přesilových hrách, ale gólmana domácích při nich příliš nezaměstnali. Letňanští však nad nevyužitými přesilovkami zoufat nemuseli. Na začátku deváté minuty nechali Jihlavští před brankou zcela volného Dominika Řepíka, který po přesném pasu Rouska překonal marně se natahujícího Šťastného. Po třetí nevyužité přesilovce Letňan si početní výhodu vyzkoušela také Dukla. Krátce po jejím skončení našel Adam pasem zpoza branky před Špirka si sjíždějícího Válu, jenž zblízka těsně netrefil levou tyč. V závěru třetiny dostala Dukla výhodu čtyřminutové přesilovky, jejíž kratší část před pauzou nevyužila.

Dohrávanou delší část již domácí zužitkovali, i když gólu předcházel výpad hostí, který zakončil Mařík střelou těsně vedle horní tyče branky. Jihlava se za okamžik nastěhovala do pásma, po akci Heinricha se dostal puk mezi kruhy k Davidu Čermákovi, který vymetl pravý horní roh branky. Za dvě a půl minuty již domácí tahali za delší konec, s troškou štěstí se zblízka prosadil Tomáš Mejzlík. Půlminuty na to mohlo být znovu srovnáno, Pařík táhlou střelou ze středu pásma orazítkoval levou tyčku branky. Hru poté kouskovala častá vyloučení, během pěti minut zamířilo na trestnou lavici hned šest plejerů, a Letňanům se naskytla minutu a 11 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři. V jejím úvodu zabránil Šťastný skvělým zákrokem hostům ve vyrovnání. Po střele Paříka dvakrát střílel u jeho pravé tyče volný Zídek, ale domácí gólman se po jeho pokusu natáhl a lapil i následnou dorážku. Na ukazateli stavu svítil čas 32:50, když Dukla vedla o dvě branky. Střelu Huňáčka vyrazil Špirek pravým betonem k volnému Vladimíru Oščádalovi, který na rozdíl od Zídka dokázal kotouč doklepnout do branky. Protože Průžek zblízka nepropálil gólmana a na druhé straně šla Oščádalem tečovaná střela Mejzlíka vedle, šla do kabin s vedením v kapse Dukla.

Na začátku třetí části mohli červenožlutí opět navýšit své vedení, a to při přesilovce, ta se jim však vůbec nevydařila. Běžela šestačtyřicátá minuta, když se Dukla prosadila počtvrté. Strnad našel mezi kruhy volného Vladimíra Oščádala, který pohotovou střelou zamířil přesně mezi vyrážečku a pravý beton gólmana. V padesáté minutě si na Šťastného nepřišel ani Řepík, který číhal u pravé tyče a dvakrát vystřelil, leč v obou případech neúspěšně. Jihlavské definitivum přišlo na začátku čtyřiapadesáté minuty. Kadleček na obranné modré obehrál Antoše. Rázem se tak domácí dostali do akce dva na jednoho. Iniciátor útoku poslal puk před brankou na levou stranu, kde Josef Vrátný sice netrefil kotouč ideálně, ale přehodil gólmana - 5:1.

Dukla má tak ze tří zápasů šest bodů za dvě výhry a jednu porážku. Letňany naopak další zisk k dosavadním dvěma bodům nepřidaly.

Ohlasy trenérů

Milan Antoš (HC Letci Letňany): Začali jsme výborně a první třetinu jsme hráli dobře, ale poté se nám to rozpadlo. Pak už jsme trošku zklamali i sami sebe, nebyli jsme důrazní. Jihlava se zlepšovala střídání po střídání, její hráči více bruslili a nakonec zaslouženě vyhráli.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme vstoupili zbytečně opatrně a udělali jsme pár chyb, které Letňany potrestaly. Kluci ale nepřestali hrát, hra se otočila a od druhé třetiny jsme jednoznačně dominovali. Dnes podal vynikající výkon brankář, podpořený skvělou hrou všech hráčů, kteří nastoupili. Bohužel nás ještě trošku trápí koncovka a hodně vyloučených. Hrát dnes proti nám lepší soupeř, tak vyloučení potrestá.