0:3
(0:0, 0:2, 0:1)

12.09.2015 / Vojtěch Drbohlav

12.09.2015 16:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 4. kolo

BK Mladá Boleslav

Marek – Obrtlík, Uřídil, Jirásek, Linhart, Kalus, Mlčoch – Kerda, Fylnn, Musliu, Křížek, Straka, H. Havelka, Kalaš, Outrata, Jindra, Dančišin, Dvořák
0

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Srnský, P. Slabý, Huňáček, O. Havelka, Vála – Kadleček, Jindra, Adam, Hrbatý, Heinrich, Mejzlík, Berka, J. Slabý, Strnad, Čermák, Vrátný, Oščádal
3
Branky a nahrávky: 22. Oščádal (Heinrich, Čermák), 37. Mejzlík (Strnad, Vála), 50. Oščádal (Havelka). Rozhodčí: Nepomucký – Špringl, Zmeškal. Vyloučení: 6:7, navíc Oščádal (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 25:21. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

V úvodu zápasu mezi Mladou Boleslaví a Jihlavou byli aktivnější domácí hráči. Z mezikruží se snažil překvapit Šťastného Outrata, jenže puk se o malý kousek mezi tři tyče nevešel. Několikrát se zkusil prosadit také Uřídil, jenže ani on neměl potřebné štěstí. Největší šance na to, aby se ujali vedení, měli hráči Dukly. V jedenácté minutě se hnali ve dvou na domácí bránu, jenže Heinrich se rozhodl přihrávat a to jim nakonec nevyšlo. Další gólovou šanci měli Jihlavští, konkrétně Oščádal. Hodně fanoušků si myslelo, že je to gól, jenže kotouč brankovou čáru nepřekročil. Tentýž hráč měl o chvilku později ještě větší příležitost ke skórování, jenže David Marek podržel svůj tým skvělým zákrokem.

V úvodu prostředního dějství si ale Jihlava už náskok vypracovala. V brankovišti Mladé Boleslavi se strhl závar, ve kterém se nejrychleji zorientoval Vladimír Oščádal, který bez problémů uklidil kotouč do odkryté klece. Později mohl vedení navýšit Josef Berka, jenž se vracel z trestné lavice, ale Marek se nenechal překvapit. O chvilku později natrefil tyč boleslavské branky Aleš Heinrich, který jel sám na brankáře. Dominance hostí pokračovala i nadále. Mejzlík se octl v mezikruží, odkud mohl střílet do prázdné branky, jenže než tak stačil učinit, David Marek se bleskurychle přemístil.

Jihlavští však druhý gól stejně vstřelili. Kapitán Dukly Tomáš Mejzlík se na modré napřáhl, co to šlo, a puk skončil ukázkově až v boleslavské brance. V závěru periody zahrozil domácí Kroni Musliu, který jel sám na hostující svatyni. Chtěl zakončit do protipohybu brankáře, ten však Musliuovy úmysly vyčetl a nedovolil snížení.

Do třetí třetiny vstoupili boleslavští starší dorostenci motivováni zvrátit nepříznivý výsledek ve svůj prospěch. Ze začátku periody byli aktivnější. K vidění byl například i souboj dvou kapitánů Uřídil–Mejzlík. Prvně jmenovaný se na modré napřáhl a chtěl propálit vše, co mu stálo v cestě. Jenže do střely si obětavě lehl právě jihlavský kapitán. Hosté následně přidali třetí trefu. Druhý gól v zápase si připsal Vladimír Oščádal, který se prosadil z mezikruží do pravého horního rohu Markovy branky. Boleslavští měli v závěru k dispozici hned několik přesilových her, ale i přesto si celek z Vysočiny poklidně dokráčel pro tři body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav: Byl to de facto stejný zápas, jaký jsme doma odehráli přesně před týdnem s Kometou Brno. Po dobrém výkonu v Pardubicích měli nejspíš hráči trochu velké sebevědomí. Na začátku jsme měli šance, které jsme neproměnili. Následně hráči začali vymýšlet věci, které jsme vůbec netrénovali. Od toho se pak vše odvíjí. Pak už se nedá v polovině zápasu říct, že budeme hrát jinak. Chybělo mi tam větší nasazení, pohyb a dohrávání soupeřů. V tom nás soupeř přehrával a byl důraznější. Do příštího zápasu nejspíše zase trochu obměníme kádr. Někteří hráči dnes dostali příležitost, ale nevyužili ji podle našich představ. Máme široký kádr, zaplaťbánbůh za to, a budeme se snažit hledat optimální tři pětky. Po tomto zápase si musíme sednout na zadek a nebýt v euforii, ve které někteří byli, a začít zase tam, kde jsme byli.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): V zápase jsme měli hodně štěstí, ale byli jsme důraznější v koncovce. Nicméně Boleslav velmi dobře bruslila. Myslím si, že prvních deset minut jsme byli horším týmem, pak se hra trochu otočila a také nás výborně podržel brankář. Jsme tedy velmi spokojení.