1:2
(1:1, 0:0, 0:1)

25.09.2015 / Tomáš Lysý

25.09.2015 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář - Mareš, Stark, Srnský, Slabý, Huňáček, Havelka, Vála - Jindra, Adam, Hrbatý, Heinrich, Mejzlík, Berka, Slabý, Strnad, Čermák, Vrátný, Oščádal
1

HC Kometa Brno

Holík - Jeřábek, Trnka, Jurnečka, Kučera, Král, Zukal, Mikyska - Novák, Klenec, Hasoň, Škvrně, Čejka, Matula, Mlynář, Knap, Frydrych, Ferda, Suss, Nečas
2
Branky a nahrávky: 17. Mejzlík - 9. Nečas (Novák), 60. Král (Nečas). Rozhodčí: Hejduk - Křivohlavý, Krejčí. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Utkání první Komety na ledě třetí Jihlavy začalo lépe pro hosty. Brňané nejprve ubránili oslabení a následně měli sami možnost přesilové hry. Pět vteřin po jejím skončení přihrál třebíčský odchovanec Matěj Novák puk na Martina Nečase, který dostal před brankou příliš volného prostoru a vymetl pravý horní roh. Jihlavě se povedlo vyrovnat také nedlouho po skončení své přesilové hry. Nepřesný pas jednoho z hostujících hráčů z pravé strany vystihl Tomáš Mejzlík, který uprostřed kluziště získal kotouč, vyhnul se Královi a zakončil přesně pod vyrážečku gólmana.

Ve druhé třetině měla Dukla o něco více střelecky navrch, vyslala na branku soupeře přesně dvanáct střel oproti osmi pokusům hostí, leč gólmani hráli prim a za jejich záda neprošel v této části hry ani jeden puk. A to ani v závěru druhé dvacetiminutovky, kdy si jak domácí tak hosté vyzkoušeli jednu početní výhodu.

Také v závěrečné části se dlouho zdálo, ze na Horáckém zimním stadionu branka nepadne, oba týmy si v základní hrací době body zaslouženě rozdělí a o vítězi zápasu rozhodne prodloužení či samostatné nájezdy. Tyto úvahy však uťal 34 vteřin před koncem Filip Král, jemuž z levé strany přihrál Novák, obránce hostí vystřelil od modré a tečovaná střela projela mezi betony Kořenáře do sítě - 1:2.