3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

10.10.2015 / Jan Kousal

10.10.2015 16:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 12. kolo

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík – Bednář, Krejsa, Charvát, Turský, Habermann, Brabec, Had, Kunst, Korecký – Branský, Burda, M. Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa, Verbický, Průžek, Chrtek
3

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Stark, Srnský, P. Slabý, Huňáček, Vála – Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Mejzlík, Berka, Strnad, D. Čermák, Oščádal
0
Branky a nahrávky: 18. Jeník, 22. Jursa (Nezbeda), 43. Nezbeda (Jursa, Had). Rozhodčí: Hribík – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 40:23. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Úvodní příležitost zápasu měl liberecký Burda, jenž byl adresátem perfektní Jursovy nahrávky zpoza brány. Z mezikruží však domácí forvard zamířil mimo tři tyče. O chvíli později měli Tygři další možnost, přečíslení tři na dva zakončoval Jeník střelou jen do připravené lapačky brankáře Šťastného. Velikánskou šanci skórovat měl hostující Jindra. Ten se natlačil až před Žajdlíka, kterého ošálil dlouhou forhendovou kličkou. Ležící gólman Liberce ale ještě stihl kotouč zastavit a podle mínění rozhodčího Hribika ještě před brankovou čarou. Jindrova oslava tak byla zbytečná. Na druhé straně mohla radost propuknout v 18. minutě. Zdálo se, že Jan Jeník nepřesnou přihrávkou na Nezbedu přečíslení dva na jednoho promarnil, sražený pas ale přesouvající se Šťastný jen zbrzdil betonem a Jeník si pohodlně dojel pro dorážku za záda jihlavského gólmana – 1:0.

Hned zkraje druhého dějství domácí udeřili podruhé. Martin Jursa zkusil své střelecké štěstí z vrcholu pravého kruhu a možná i lehce ke svému údivu prostřelil nepozorného brankáře – 2:0. Další gól měl na holi Nezbeda, jenž se po sražené střele zjevil s kotoučem před poloprázdnou bránou. Šťastný se navíc přesunoval, takže i o to měl Nezbeda pozici jednodušší, jenže jihlavský gólman natáhl po bekhendu libereckého forvarda lapačku a puk vyškrábl mimo. Dukla mohla snížit zásluhou Heinricha, který s kotoučem upaloval sám na bránu. Žajdlík ale vytáhl další parádní zákrok. Na druhé straně měl zase dobrou šanci Průžek, jenž po Chrtkově prostrkávačce zakončoval těsně vedle pravé jihlavské tyče. Do kabin tak odcházel jako vedoucí tým Liberec.

Začátek třetí periody byl hodně podobný startu části druhé. V přesilové hře nejprve pasem zleva doprava oslovil Had Jursu. Ten už byl v palebné pozici, přesto ještě zvolil další křižný pas k tyčce, kde už stál připravený Tomáš Nezbeda, kterému stačilo jen nastavit a bylo to 3:0. Hned vzápětí jel sám na brankáře Burda, Šťastný si tentokrát poradil. Radost mu to ale udělat nemohlo. Dukle totiž na obrat nezbyly síly, to znamená, že si Liberečtí připsali tři body a Dukla se vrací domů bez bodu.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): Já jsem spokojený a musím k tomu připomenout i včerejší zápas v Pardubicích, kde jsme podali ve třetí třetině heroický výkon. Dneska kluci zase skvěle pracovali. Za tyhle dva zápasy jsem hrozně moc spokojený a věžím, že jsme se vydali tou správnou cestou.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Myslím, že to dnes bylo na šance vyrovnané utkání, Liberec byl v koncovce důraznější a produktivnější. Nás můžou mrzet ty naše neproměněné příležitosti a ty dva góly v oslabení. Nemyslím si, že bychom zahráli nějak špatně, ale srazila nás ta naše produktivita.