2:3p
(2:0, 0:0 , 0:2 - 0:1)

17.10.2015 / Michal Kuba

17.10.2015 12:30, NOEN extraliga staršího dorostu - 14. kolo

HC Kometa Brno

Holík – Trnka, Jurnečka, Zábranský, Kučera, Král, Jeřábek, Mikyska – Novák, Klenec, Hasoň, Škvrně, Čejka, Matula, Mlynář, Frydrych, Ferda, Süss, Nečas
2

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Huňáček, Slabý, Pražák, Vála, Srnský, Havelka – Berka, Heinrich, Strnad, Jindra, Mejzlík, Oščádal, Čermák, Adam, Kadleček, Vrátný
3
Branky a nahrávky: 2. Nečas (Mlynář, Zábranský), 4. Kučera (Frydrych, Škvrně) – 44. Heinrich, 45. Kadleček (Adam, Čermák), 65. Heinrich (Mejzlík, Vála). Rozhodčí: Honza – Bubela, Lukš. Vyloučení: 5:6, navíc Mlynář (KOM) 10. min. OT. Bez využití: V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 36:43. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Průběh utkání

Domácí Kometa na nic nečekala a hned od začátku duelu byla aktivnější. Aktivita ji ve druhé minutě přinesla úvodní gól z hole Martina Nečase, který z mezikruží trefil volnou část v hostující síti. Ani ne o dvě minuty později už Brno vedlo 2:0, když Frydrychovu střelu sraženou ramenem Šťastného doťukl do sítě Štěpán Kučera, který si připsal první gól v letošní sezóně. Nadále se skóre neměnilo, Jihlava se z několika šancí nedokázala prosadit a nevyužila ani krátkou přesilovku 5 na 3.

Do druhé části vstoupili aktivně hosté, ale nedokázali rychlého tlaku využít ke snížení. Postupně nabídnuté tři přesilovky pro Kometu a jedna pro Duklu nevedly ke změně stavu, který byl po čtyřiceti minutách hry stále stejný – 2:0.

Třetí třetina přinesla obrat. Minuta stačila Jihlavě, aby srovnala dvoubrankové manko. Nejprve se ve 44. minutě prosadil Aleš Heinrich, bývalý hráč právě brněnské Komety, krátce na to střílel Lukáš Mareš. Hra se dále přelévala ze strany na stranu, sudí udělili několik vyloučení, ale žádné další branky se nedostalo.

Na řadu tak přišlo pětiminutové prodloužení, ve kterém vše nasvědčovalo tomu, že se budou hrát samostatné nájezdy. Jednapadesát sekund před sirénou se ale podruhé prosadil Aleš Heinrich a rozhodl tak o druhém bodu pro Duklu.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Měli jsme dobrý start do utkání, kdy jsme dokázali rychle vstřelit dvě branky. V průběhu jsme ale nebyli důrazní, soupeř byl silnější. Několik zápasů nás už trápí absolutní nedůraz u naší brány, dneska jsme inkasovali prakticky z dorážek.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Špatně jsme vstoupili do zápasu. Prvních deset minut jsme spali a Kometa toho využila. Stejně ale jako s Hradcem se nám podařilo utkání otočit. Kluci předvedli suprové nasazení. Chtěli jsme tento víkend udělat body a to se povedlo, takže spokojenost.