5:2
(2:2, 3:0, 0:0)

30.10.2015 / Ondřej Terber

30.10.2015 15:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Havelka, Slabý P., Huňáček, Srnský, Stark, Mareš – Oščádal, Mejzlík, Kadleček, Jindra, Heinrich, Čermák, Strnad, Slabý J., Berka, Vrátný
5

HC Letci Letňany

Špirek – Brabec, Kolenatý, Pařík, Antoš, Hanuš, Vojtela, Gebell, Grauer – Řepík, Fabiánek, Danov, Sklenář, Rousek, Kučera, Gonos, Nedorost, Satran, Valíček, Lauko, Mařík
2
Branky a nahrávky: 4. Jindra (Čermák), 13. Jindra (Heinrich, P. Slabý), 29. Strnad (Srnský), 38. Strnad (Srnský, Mejzlík), 39. Strnad (J. Slabý) – 4. Rousek, 18. Lauko (Danov). Rozhodčí: Doležal – Polák, Rampír. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, .

Průběh utkání

Do zápasu vstoupila Dukla velmi aktivně, když se již po pár vteřinách dostal do dobré šance Heinrich, který dostal přihrávku před bránu, kde byl z cela sám a pouze oprášil beton brankáře hostů Špirka. Za nedlouho měla Jihlava výhodu přesilové hry, ve které se hostující Rousek dostal do samostatného úniku po zaspání jihlavských obránců. Rousek byl při samostatném úniku faulován a bylo nařízeno trestné střílení, které Lukáš Rousek s přehledem proměnil, když vystřelil nad beton brankáře Šťastného. Ovšem Jihlava blesku rychle odpověděla díky gólu Lukáše Jindry, když prokázal největší přehled před bránou. Ve 13. minutě už Dukla šla do vedení, když se po krásné kombinaci prosadil opět Lukáš Jindra. Už se zdálo, že se půjde do kabin s jednobrankovým náskokem Dukly, když se prosadily i Letňany gólem Jonatana Lauka.

Ve druhé třetině se podařilo Jihlavě odskočit svému soupeři o tři branky. Nejprve se ve 28. minutě prosadil Milan Strnad , který důrazně dorazil kotouč do prázdné branky. Ve 35. minutě mohl hostující Kučera vyrovnat, ale díky zákroku Šťastného vedla domácí Dukla stále o jednu branku. Ve 38. minutě už se Jihlava prosadila po čtvrté, když se po druhé trefil Milan Strnad, který využil přesilovou hru tečí před brankou. O dvě minuty už slavil Milan Strnad vstřelený hattrick po další přesné střele za brankáře hostů. Do kabin se tak šlo se tří brankovým náskokem pro Jihlavu.

Ve třetí třetině už se z daleka nehrálo v takovém velkém tempu, jako tomu bylo v předchozích třetinách. Jihlava spíše zkušeně hlídala střední pásmo a snažila se neudělat nějakou vážnější chybu, kterou by pustila Letce do zápasu. Jihlava si nakonec vše pohlídala a zvítězila nad Letňany 5:2.

Ohlasy trenérů

Milan Antoš (HC Letci Letňany): Zápas se nám nepovedl ve druhé třetině, kdy jsme dostali tři góly. Máme dlouhodobě problém s tím dát gól. Dneska se nám to znovu nepovedlo, dali jsme sice dva, ale to je málo.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Pro nás jsou to samozřejmě hodně důležité body. Bylo to dost upracované utkání, první třetina byla z naší strany velice špatně odehraná. S výkonem nejsme až tak úplně spokojeni, nicméně máme radost ze tří bodů, ale je tu spousta věcí, na kterých je třeba zapracovat.