3:2sn
(1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

31.10.2015 / Jitka Čechová

31.10.2015 12:30, NOEN extraliga staršího dorostu - 18. kolo

BK Mladá Boleslav

Krofta – Mlčoch, Linhart, Uřídil, Chládek, Kalus, Jirásek – Straka, Dančišin, Musliu – Kalaš, Outrata, J. Jindra – Havelka, Hrachovec, Kerda – Flynn, Petržílka
3

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Stark, Srnský, Slabý, Huňáček – Kadleček, L. Jindra, Heinrich, Mejzlík, Berka, Slabý, Strnad, Čermák, Vrátný, Oščádal
2
Branky a nahrávky: 10. Straka, 59. Musliu (Kalus), rozh. náj. Musliu – 14. Strnad (Srnský, Mejzlík), 38. L. Jindra (Stark, Oščádal). Rozhodčí: Jílek – Kettner, Špůr. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 95. Střely na branku: 47:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

První třetinu lze v globálu vidět jako relativně vyrovnanou. Mladoboleslavští coby domácí celek nejprve působili jistěji a dravěji, o čemž koneckonců vypovídá i jejich úvodní branka, která padla těsně před půlkou zahajovací periody v jejich vlastním oslabení. Za asistence vlastního brankáře parádně přebruslil hřiště a zakončil Patrik Straka. První faul tak Bruslařům, dá se říct, nahrál do karet, o tom druhém, který následoval takřka vzápětí, už se to rozhodně říct nedá. Ten se naopak hodil Milanu Strnadovi. Útočník Dukly šikovně usměrnil kotouč za záda boleslavského Krofty.

Druhá třetina tedy započala za nerozhodného stavu a dlouho také tak zůstala, byť přehršel faulů každou chvíli už už napovídal o něčem jiném – dohromady padlo v prostředním dějství pět trestů. Na obou stranách tak vznikalo spoustu prostoru ke skórování, hráče obou mužstev ale zvlášť v této fázi hry „zdobila“ velká nepřesnost. Solidní příležitost tak například promrhal Mlčoch, který před sebou měl doslova dálnici, ale zkrátka netrefil. Ve 38. minutě pak přeci jen jeden puk prošel – za záda domácího Krofty. Na milimetr přesnou akci vystavil razítko pod horní tyčku Lukáš Jindra.

Vedoucí branka přeci jen vnesla o něco větší jistotu na hole Jihlavských, kteří tak valnou část třetí třetiny působili... Inu, zkrátka „víc v pohodě“. Faulů poněkud ubylo, a tak se výhody hráče v poli navíc snažil využít ve 45. minutě Uřídil, leč pohořel na Šťastném. Neutuchající bojovnost Bruslařů ale nakonec přinesla své ovoce a za asistence štěstíčka za brankáře Dukly proplachtila střela Kroniho Musliuho. Namlsaní Středočeši se snažili rozhodnout ještě v základní hrací době, ale necelé dvě minuty byly přeci jen málo.

Šanci měli i v prodloužení, zvlášť když Jihlava musela pykat za příliš vysoký počet hráčů na ledě, Musliu ani Dančišin ale nebyli úspěšný. Na druhé straně kontroval Jindra, nikým nehlídán ale z prostoru brankoviště trestuhodně minul.

Samostatné nájezdy se pak vyvedly Mladé Boleslavi. Nakonec k rozhodnutí o přidělení druhého bodu stačily pouhé dvě série – ty využili Kroni Musliu a Milan Dančišin. Dukla nedokázala kontrovat.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler, BK Mladá Boleslav: Bylo to jedno z těch lepších utkání v rámci celé soutěže. Potkala se dvě mužstva, která reálně bojují o druhé místo a podle toho ten zápas vypadal – mělo to všechno: nasazení, bojovnost. Vedli jsme, soupeř to otočil. Zaplaťpánbůh se nám v závěru díky nesmírné bojovnosti podařilo vyrovnat. Penalty jsme měli excelentní jak z pohledu střelců, tak z pohledu gólmana.

Štěpán Moravec, HC Dukla Jihlava: Remíza tomu slušela. Jednalo se o vyrovnané utkání. Hodně nás držel brankář, ačkoliv paradoxně u toho prvního gólu určitě neměl úplně čisté svědomí. Bohužel pak přišla naše individuální chyba před koncem a vyrovnání. Nájezdy už jsou jenom vabank. Soupeři gratulujeme.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie