6:2
(1:1, 2:0, 3:1)

05.12.2015 / Jan Kousal

05.12.2015 16:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 26. kolo

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík – Aubrecht, Krejsa, Eichler, Turský, Brabec, Kunst, Korecký (C) – Charvát, Branský, Juščák, Burda, M. Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa, Průžek, Chrtek
6

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Pražák, Stark, Váňa, P. Slabý, Huňáček, Vála – Jindra, Hubatý, Heinrich, Mejzlík(C), Berka, J. Slabý, D. Čermák, Vrátný, Oščádal
2
Branky a nahrávky: 10. Průžek (M. Čermák), 23. Nezbeda (Wiencek), 34. Wiencek (Nezbeda), 44. Jursa (Nezbeda), 45. Průžek (Jeník), 53. Wiencek (Jursa, Eichler) – 9. Vrátný (J. Slabý), 60. Heinrich (Váňa). Rozhodčí: Hrubý – Podrazil, Grundler. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2.

Průběh utkání

Hned od úvodu oba týmy nešetřily nebezpečnými výpady. Už v sedmé minutě fauloval liberecký Matěj Čermák svého jmenovce na opačné straně Davida, který tak dostal příležitost trestného střílení. Na jeho bekhendový blafák si ale Žajdlík počíhal a vykryl.

Za chvíli už však domácí gólman musel lovit puk ze své sítě, když ho svižnou střelou zápěstím překonal Josef Vrátný – 0:1. Odpověď Liberce přišla bleskurychle. Matěj Čermák našel svým pasem od pravého mantinelu najíždějícího Jiřího Průžka, ten nabral kotouč na bekhend a nekompromisně zavěsil pod horní tyč – 1:1.

Zkraje druhé třetiny domácí svému soupeři odskočili. Tomáš Nezbeda rychle objel jihlavskou klec a kolem betonu brankáře Šťastného procpal kotouč za brankovou čáru – 2:1. Po inkasované brance převzala iniciativu Dukla. Jiří Slabý vydoloval puk ze strkanice ve středním pásmu a následně unikal sám na Žajdlíka. V souboji tváří v tvář však uspěl domácí gólman.

Severočeši se další branky dočkali něco málo po polovině utkání. Petr Wiencek nenápadně vystřelil a jeho pokus nečekaně doplachtil až do jihlavské sítě – 3:1. Další gól měl v přečíslení tři na jednoho na hokejce Jeník, kterému se ale v rozhodující chvíli svezl puk z čepele.

Vůbec první vyloučení přišlo až na začátku třetí třetiny a nezůstalo nepotrestáno. Martin Jursa se odhodlal ke střele zápěstím z poměrně velkého úhlu a trefil se náramně do šibenice – 4:1. Podobně si vedl o pár vteřin i Jiří Průžek, který svůj rychlý výpad zakončil parádní střelou o tyčku a zvýšil tak už na 5:1.

Výkon Tygrů ve třetí části skutečně vygradoval. Eichlerova rána se od zadního mantinelu odrazila do předbrankového prostoru, kde měl největší přehled Petr Wiencek, jenž pohotově dorazil puk za zmateného Šťastného – 6:1. Za Jihlavu pak už jen korigoval Aleš Heinrich – 6:2. Šelmám tak přibyly na konto cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (TJ Bílí Tygři Liberec): S Jihlavou to bylo hrozně těžké utkání. Soupeř sem přijel odhodlaný a cítil šanci ještě se poprat o tu čtyřku. Musím říct, že do půlky utkání to bylo hodně bojovný zápas. Jsem rád, že jsme ho tím úsilím zlomili na svou stranu. Chci klukům poděkovat za perfektní výkon, jsem na nás hrdý. To platí i o včerejším utkání v Pardubicích. Pochvala za tento víkend.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): V první třetině to bylo vyrovnané utkání, jenže my jsme dnes bohužel dojeli na slabou produktivitu a inkasovali laciné branky. Musíme říct, že Liberec byl lepší. Nicméně ten gólový příděl není asi úplně spravedlivý, ale ta výhra domácích je zasloužená.