6:7p
(2:1, 3:3, 1:2 - 0:1)

09.12.2015 / Pavel Buchal

09.12.2015 15:30, NOEN extraliga staršího dorostu - 28. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Trnka, Jurnečka, Král, Jeřábek, Zukal, Novák, Klenec, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Čejka, Matula, Mlynář, Frydrych, Krejčí, Ferda
6

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Pražák, Stark, P. Slabý, Huňáček, Vála, Jindra, Hrbatý, Heinrich, Mejzlík, J. Slabý, Strnad, Čermák, Vrátný, Oščádal.
7
Branky a nahrávky: 8. Novák (Hasoň, Mlynář), 13. Čejka (Matula, Ferda), 32. Čejka (Trnka, Ferda), 36. Hasoň (Novák), 40. Matula (Král, Novák), 48. Frydrych (Jurnečka) – 3. Heinrich (Strnad, Huňáček), 30. Strnad (Heinrich), 31. Oščádal (Čermák, Pražák), 32. Čermák (Jindra, Oščádal), 43. Heinrich, 53. Oščádal (Čermák, Vála), 62. Oščádal (Heinrich). Rozhodčí: Volf - Bernard, Mikoviny. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:5, 6:5, 6:7.

Průběh utkání

Hned v první minutě se Jihlava začala tlačit do branky, ale bez úspěchu. Za nedlouho však odpovědělo Brno stejným tlakem, útočník Brna Matěj Novák, se dostal do dvou zajímavých, i když neproměněných šancí. Nepřesnou rozehrávku Dostála vyčetl jihlavský útočník Jindra a nahrál před branku volnému Aleši Heinrichovi, který už puk uklidil s přehledem do brány domácích. Jihlavský útočník Strnad nevyužil o chvíli později šanci a netrefil odkrytou bránu domách. Po vyloučení hráče Jihlavy, Oščádala, využila Kometa přesilovou hru a krásnou akcí Matěje Nováka a nahrávajícího Tomáše Mlynáře skórovala. Po zbytek třetiny už ohrozil brněnskou branku jen Jindra. A tak Kometa vyhrávala po první třetině, která byla velice vyrovnaná, o jednu branku.

Ve druhé třetině se brněnští hráči dostali k šanci hned po pár sekundách hry, ale brankáře hostů nepřekvapili. V druhé třetině se hrál hokej plný chyb, ať už v rozehrávkách nebo v obsazování hráčů. Po vyloučení Mejzlíka za podražení, se brněnský útočník Mlynář dostal do zajímavé šance, tu nakonec neproměnil. Místo v bráně, skončil puk na masce brankáře Šťastného, který se ale z tvrdé střely okamžitě oklepal a bez přerušení hry se pokračovalo dál. Když jihlavský celek hrál v plném počtu, trefil se Milan Strnad po přesné nahrávce bývalého brněnského útočníka Aleše Heinricha. Ten v dnešním zápase zaznamenal už druhý bod.

Jihlavský celek za chvíli vstřelil další branku. Bekhendovou střelou zakončil Vladimír Oščádal a překonal brněnského Dostála. Kometa se však nevzdala a vzápětí odpověděla gólem Jakuba Čejky do pravého horního růžku a stáhla náskok Dukly. Poté Dukla zesílila tlak a chybu brněnského celku vzápětí potrestal David Čermák . Další šanci hostů zmařil Dostál výtečným zákrokem. Po náporu Jihlavy se však do brejku dostali Matěj Novák a střelec branky Jan Hasoň a doslova vykoupali brankáře hostů.

Hned po dvou minutách třetí třetiny vstřelil gól Aleš Heinrich . Ten využil chyby domácího obránce, který špatně rozehrál puk. Hra byla velmi vyrovnaná a ani jeden z týmů se nechtěl vzdát bez boje. Po přesné přihrávce domácího Tomáše Jurnečky, zasáhl bránu hostů nečekanou střelou mezi nohy Lukáš Frydrych . Po zmatku před domácí bránou překvapili hosté Lukáše Dostála a Vladimír Oščádal vyrovnal.

Prodloužení nakonec ukončil hattrickem Vladimír Oščádal , když jeho střela nešťastně propadla Dostálovi mezi betony. Vyrovnaná bitva skončila vítězstvím hostů, kteří si z Brna odváží dva body.

Ohlasy trenérů

Aleš Křetinský (Kometa Brno): Byl to divoký zápas, sledovali jsme plno přečíslení na obou stranách, chybělo dobruslování a to se musí zlepšit. Někdy takové zápasy prostě jsou, ale takhle propadat skutečně nemůžeme. Dozadu musíme být kompaktnější.

Richard Adam (Dukla Jihlava): Takovou nadílku jsme nečekali, ale na Kometu si letos věříme, tak jsme doufali v nějaký ten bodík. Chyb bylo z obou stran hodně, proto padlo tolik gólů. Každý bod je pro nás zlatý, hrajeme skupinu o udržení, tak jsme za dva body z Brna moc rádi.