1:2
(0:1, 0:1, 1:0)

Mladší dorost Dukly získal tři body na ledě nedalekého Havlíčkova Brodu

06.09.2015 / Richard Wagner

Po porážce na ledě Českých Budějovic zajížděl mladší dorost Dukly na led Havlíčkova Brodu s cílem získat první body v sezoně. První krok udělali červenožlutí již v sedmé minutě, kdy se trefil Adam Najman. Druhá třetina vyšla Jihlavě stejným způsobem, na dvougólové vedení zvýšil Jaroslav Musil. V závěrečné části se hosté snažili udržet svůj náskok a to se jim také podařilo, domácím se totiž podařilo snížit až jedenáct vteřin před koncem.
06.09.2015 10:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 2. kolo

BK Havlíčkův Brod

Arbelovský – Adam, Krejčí, Zvěřina, Hybeš, Horák, Smolko – Kohout, Tecl, Teplý, Pejchal, Plíhal, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Kyncl, Krajíček
1

HC Dukla Jihlava

Juřička – Trávník, Rusňák, Piskač, Marek, Mareček, Juda – Filip, Musil, Daňhel, Úlovec, Vala, Najman, Brož, Zadražil, Kardoš
2
Branky a nahrávky: 60. Teplý (Krejčí) – 7. Najman (Vala, Brož), 31. Musil (Úlovec, Najman). Rozhodčí: Josef Barek - Jan Kleprlík, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Střely na branku: 20:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Dukla byla od úvodu nebezpečná. V sedmé minutě se po ubráněném oslabení ujala vedení. Vala našel na kruhu operujícího Adama Najmana, jehož přesně mířená rána si našla cestu do prostoru, kam Arbelovský nedosáhl. Navýšit vedení celku z metropole Vysočiny mohl Daňhel, avšak zblízka trefil jen pohotového gólmana Bruslařů. Běžela čtrnáctá minuta, když Kohout dopravil puk za Juřičku, ale sudí rozpažil, anžto místo hole užil nohy.

Protože zajímavé příležitosti z konce prvního dějství branku nepřinesly, šla Jihlava do toho druhého s náskokem. Ten se jí v polovině duelu povedlo navýšit, když ke konci přesilovky předvedla přímočarou akci, na jejímž konci stál důrazný Jaroslav Musil, který přehodil lehce dezorientovaného muže s maskou. Na druhý inkasovaný gól se snažili domácí rychle zareagovat, avšak na Juřičku si nepřišli.

Třetí dějství pokračovalo v rytmu hledání správné střelecké mušky ze strany domácích a neslo se na vlnách jihlavského hlídání náskoku. Několik solidních šancí ke gólu nevedlo. Blízko definitivnímu rozhodnutí byl Filip, jehož střela sice prošla mezi Arbelovského betony, ale nakonec proklouzala jen vedle tyče. V samotném závěru zápasu se ještě domácí nadechli a po Krejčího přiklepnutí zasunul puk do sítě kolem padajícího Juřičky Michal Teplý. V závěrečných vteřinách domácí vyvinuli tlak, ale jihlavský brankář své tyče uhájil.

Podrobnou reportáž naleznete ZDE

PORADA. V polovině utkání si jihlavský tým vyžádal oddechový čas. Bruslaři šli totiž do tří. Dvojnásobnou přesilovku mladí Dukláci nevyužili, skórovali však v následné klasické početní výhodě, kdy se po střele Jana Úlovce z dorážky prosadil Jaroslav Musil a navýšil vedení na 2:0 pro Duklu. Foto: Zdeněk Drla

Ohlasy trenérů

Aleš Kraučuk (BK Havlíčkův Brod): Zápas se mi těžko hodnotí, protože to je naše druhá porážka. Začali jsme hodně špatně, první třetina se nám nepovedla. Nebruslili jsme a čekali jsme, kdy dostaneme gól. Od druhé třetiny jsme se zvedli a hru jsme vyrovnali, ale trápí nás zakončení. Nedáváme góly, takže nemůžeme zvítězit. Jihlava tady dala dva góly, takže vyhrála zaslouženě.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že z obou stran to dnes nebylo nic moc. Kluci se ale snažili a pracovali. Šance byly na obou stranách. Myslím si, že jsme si to zbytečně zkomplikovali tím gólem jedenáct sekund před koncem. Kluky ale musím pochválit za bojovnost a za to, že podali zodpovědný výkon.