3:4sn
(1:1, 0:0, 2:2 - 0:0)

Mladší dorostenci podlehli Pardubicím v samostatných nájezdech

28.09.2015 / Ondřej Terber

Mladší dorostenci přivítali v pondělí na svém ledě tým Pardubic. Do zápasu vkročili lépe hosté, když se prosadil ve dvanácté minutě Lukáš Sajdl. Dukla však za nedlouho dokázala nepříznivý stav srovnat díky brance Tomáše Valy. Ve druhé třetině se i přes šance na obou stranách ani jeden z týmů neprosadil a tak musela rozhodnout závěrečná perioda. V té se Dukla hned z kraje dostala do vedení po ráně Adama Najmana, ale ihned po vstřeleném gólu Pardubice vyrovnali. Ve 48. minutě se Jihlava prosadila dokonce v oslabení díky gólu Adama Najmana a zdálo se, že by mohla Dukla tento výsledek udržet. Pak přišla 55. minuta a bylo opět srovnáno. Zápas tak šel do prodloužení, kde se ani jeden z týmů nedokázal prosadit a rozhodnout museli samostatné nájezdy. V těch byli šťastnější hosté a tak Dukla získala v tomto zápase jeden bod.
28.09.2015 10:30, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Piskač, Rašín, Marek, Zadina, Filip, Trávník, Rusňák – Brož, Najman, Musil, Juda, Daňhel, Vala, Úlovec, Kardoš, Zadražil
3

HC Dynamo Pardubice

Vlk – Rudy, Jelínek, Oliva, Dubovči, Sýkora, Leder, Matěcha – Zeman, Blumel, Koffer, Bucek, Mazura, Chára, Rozlílek, Svatoš, Sajdl
4
Branky a nahrávky: 18. Vala (Rašín), 41. Najman, 48. Najman (Musil) – 12. Sajdl (Svatoš, Rozílek), 41. Chára (Bucek), 55. Blumel, rozh. náj. Zeman. Rozhodčí: Čech – Reich, Nechvátal. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 94. Střely na branku: 25:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.

Průběh utkání

Do zápasu lépe vstoupili hosté. Už ve 2. minutě jel sám na brankáře Svatoš, který však nepřekonal Juřičku. V 5.minutě byly šance na obou stranách a to když nejprve jihlavský Rusňák minul branku soupeře jen o kousek a po té na druhé straně, když z rychlého protiútoku Rozílek nedokázal doklepnout kotouč do prázdné branky. Gólu se tak mohli diváci dočkat až ve 12. minutě, když se dostali do vedení hosté. Po pěkné spolupráci se dostal kotouč k neobsazenému Lukáši Sajdlovi, který už neměl problém překonat Juřičku. Dukle se však za nedlouho podařilo vyrovnat, když se v 18. minutě trefil na bližší tyč Tomáš Vala.

Ve druhé třetině jsme mohli hned z kraje třetiny vidět únik pardubického Cháry, který nedokázal prostřelit pozorného Juřičku. Ve druhé třetině už se nehrálo už v tak svižném tempu, jako tomu bylo v té první. Další větší šance přišla až ve 37. minutě. Hosté jeli v přečíslení 3 na 1 a Juřička opět zasáhl svým zákrokem proti střele jednoho z hráčů. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Začátek třetí třetiny připomínal spíše gólové hody. Nejprve poslal Duklu do vedení Adam Najman, který využil zaváhání hostujícího celku v rozehrávce. Vedení však nevydrželo Jihlavě moc dlouho, o pár vteřin později vyrovnal Dominik Chára, když procedil kotouč za záda Juřičky. Ve 48. minutě dokonce Dukla skórovala v oslabení a to po další chybě Pardubic na modré čáře.Adam Najman doťukl kotouč do prázdné brány. Vše nasvědčovalo tomu, že si Dukla vše pohlídá a zvítězí v tomto utkání. Ale v 55.minutě dokázali Pardubice vyrovnat díky brance Matěje Blumela. Po šedesáti minutách tak byl stav 3:3 a šlo se do prodloužení.

V prodloužení už se hrálo v pomalém tempu a tak museli o vítězi rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byli šťastnější hosté, když se jako jediný prosadil Tomáš Zeman a Pardubice si z krajské metropole odvezli 2 body.