5:1
(0:1, 0:0, 5:0)

Mladší dorostenci nastříleli Havlíčkovu Brodu ve třetí třetině pět gólů a berou tři body

18.10.2015 / Richard Wagner

Jedenácté kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu přineslo souboj dvou krajských rivalů - sedmé Jihlavy a posledního desátého Havlíčkova Brodu. Hosté se v deváté minutě ujali vedení gólem Lukáše Pokorného. Dukla se dlouho nemohla prosadil a vedení Brodským vydrželo až do třetí třetiny. V ní spustila Jihlava gólostroj. Nejprve vyrovnal Vítězslav Brož, poté strhl vedení na stranu domácích Tomáš Chlubna, dvěma góly ho navýšil Jaroslav Musil a na konečných 5:1 upravil Jindřich Kardoš.
18.10.2015 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Piskač, Zadina, Trávník, Marek, Rašín – Vala, Najman, Chlubna - Musil, Juda, Brož - Svoboda, Kardoš, Úlovec - Filip
5

BK Havlíčkův Brod

Arbelovský – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Hybeš, Škareda – Kohout, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Dudek, Krajíček, Teplý, Pejchal, Kyncl
1
Branky a nahrávky: 42. Brož (Filip, Kardoš), 45. Chlubna (Vala, Najman), 52. Musil (Juda, Úlovec), 56. Musil (Najman, Chlubna), 59. Kardoš (Brož) – 9. Pokorný (Plíhal). Rozhodčí: Homola – Klouda, Šťastná. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 143. Střely na branku: 46:15. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Průběh utkání

Dukla měla od úvodu více ze hry, ale nedokázala vyzrát na hostující obranu. Naopak na druhé straně udeřilo. Lukáš Pokorný si v deváté minutě sjel z levého křídla před Juřičku a přesně mířenou střelou pověsil kotouč pod víko. Celek z metropole Vysočiny se tlačil za vyrovnáním, ale v cestě mu stál vynikající gólman Arbelovský. Ten se vyznamenal zejména proti Chlubnově dorážce zblízka, kterou zastavil lapačkou.

Také druhá perioda přinesla urputný hon jihlavského týmu za první vstřelenou brankou. Tu měl na holi Juda, který byl zcela sám na pravém křídle, ale v jasné pozici nasměroval puk jen mimo tři tyče. Nejblíže ke gólu byl v prostřední části Plíhal. Ten vydoloval před bránou touš, přehodil ležícího gólmana, ale kotouč si to nasměroval jen do břevna. Vzápětí se vyznamenal Juřička, který napravil chybu beka a samostatný nájezd Pokorného vytlačil betonem na tyč.

V závěrečném dějství se očekával tuhý boj. Místo toho ale přišla jihlavská kanonáda. Nejprve zvedl na pravém kruhu puk do vikýře Vítězslav Brož a krátce po něm poslal Duklu do vedení Tomáš Chlubna, jenž na brankovišti zužitkoval bryskní nahrávku zpoza brány. V tento moment bylo vše ještě otevřené a Havlíčkobrodští mohli alespoň srovnat. Tomu učinil přítrž Jaroslav Musil, který nejprve zasunul po objetí kasy puk za překvapeného gólmana a o pár chvil později trkl na brankovišti výborný křižný pas do odkryté poloviny klece. Definitivní gólovou tečku pak zařídil Dominik Kardoš, jehož střelu z pravého kruhu na zadní tyč hostující gólman podcenil.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Kluci nezačali špatně, ale bylo to takové trochu ospalé. Udělali jsme jednu chybu a soupeř ji potrestal. Pak jsme se dlouho trápili v koncovce, šance byly ale na obou stranách. Chvílemi měl Brod i více ze hry. Honza Juřička nás dneska podržel, dostal jenom jeden gól. Vyrovnávací gól na začátku třetí třetiny kluky vyloženě nakopl. A zaplať pánbůh, nám to tam potom napadalo. Bylo to hodně těžké utkání, protože jsme se nemohli hodně dlouho gólově prosadit. Do šancí jsem se dostávali, ale na zakončení musíme dál pracovat. Brod dobře bránil. Naši kluci, když se dostali do šance, tak se snažili udělat zbytečně ještě pohyb navíc. Říkali jsme jim to před třetí třetinou v kabině. Stačily dvě pohotové střely z první a byly z toho hned dva góly. To byl rozdíl mezi prvními dvěma a třetí třetinou. Kluky jsem pochválil.

Aleš Kraučuk (BK Havlíčkův Brod): Na začátku zápasu jsme poctivě dobře bránili a v deváté minutě dali vedoucí gól. Kluci makali a to samé platilo i ve druhé třetině. Tam jsme navíc v přesilovce trefili břevno a po nájezdu tyč. Vedli jsme 1:0, ale bohužel. Kluci to mají asi v hlavách, ale dostaneme jednoho góla a všechno se sesype. Kluci si přestanou věřit a výsledek je takový, že dostaneme pět gólů v poslední periodě.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie