3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Mladší dorost porazil na svém ledě Liberec

28.10.2015 / Ondřej Terber

Ve středu přivítala Dukla na své ledě tým Liberce, který se nacházel na druhé příčce tabulky ELMD. Do zápasu vstoupila lépe Dukla díky krásné brance Tomáše Chlubny. Ve druhé třetině Jihlava opět přidala branku a do třetí části hry šla s dvougólovým náskokem. V závěrečné třetině oba týmy vstřelily po brance a Dukla tak zaslouženě vyhrála 3:1.
28.10.2015 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Piskač, Rašín, Zadina, Marek, Rusňák – Úlovec, Juda, Musil, Brož, Kardoš, Filip, Chlubna, Najman, Vala
3

Bílí Tygři Liberec

Novák (41. Zajíček) – Aubrecht, Adamec, Bálik, Nikolič, Ira, Šuráň, Mojžíšek, Žůrek – Kotyza, Šír, Rychlovský, Bitman, Šafařovský, Dospěl, Vomáčka, Maťátko, Virág, Křepelka, Hájek, Liška
1
Branky a nahrávky: 8. Chlubna (Zadina), 35. Úlovec (Piskač), 47. Kardoš – 44. Bitman (Maťátko). Rozhodčí: Pokorný – Kuřítko, Krejčí. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupila lépe Dukla, když se v 8. minutě utkání prosadil po krásné akci Tomáš Chlubna, který výtečně vykoupal brankáře Nováka a zavěsil kotouč pod horní tyčku. Dukla byla i nadále aktivnějším týmem na ledě a Liberec se příliš do větších šancí nedostával. Světlá výjimka tomu byla ve 14. minutě, když Jihlavu zachránil výborným zákrokem brankář Juřička, který se roztáhl na brankové čáře a znemožnil procpat kotouč za svá záda. Za ne dlouho měla Jihlava velkou šanci. Po přihrávce před prázdnou bránu minul Vala kotouč jen o pár centimetrů. Ve zbytku třetiny už se jinak nic vážnějšího nestalo a tak šla Dukla do kabin s jednogólovým náskokem.

Druhá třetina se nijak nelišila od té první. Dukla byla i nadále aktivní a Liberec se spoléhal jen na rychlé brejky. Ve 27. minutě mohl potrestat špatné střídání Liberce jihlavský Vala, ten však trefil pouze rameno hostujícího brankáře. Ve 35. minutě už však bylo veseleji. Z mezikruží zkusil své štěstí Tomáš Úlovec, který procedil kotouč do brány mezi betony Nováka. O dvě minuty později mohla jít Dukla dokonce do tří brankového trháku. Brož se dostal za liberecké zadáky a jel sám na Nováka, ovšem v poslední chvíli ho podrazil Nikolič a bylo nařízeno trestné střílení. V něm si jihlavský hráč počínal neúspěšně, když se snažil položit brankáře hostů na zem a následně ho přehodit, což se mu ale nepodařilo.Ve druhé části hry tak Jihlava přidala další branku a vedla už o dvě branky.

V závěrečné třetině se obrázek neměnil. Další šanci měla Jihlava hned z kraje třetí části, když za brankářem hostů zvonila tyč. Liberec dokázal neproměněnou šanci ztrestat a ve 44. minutě snížili na rozdíl jedné branky. Petr Bitman napřáhl mezi kruhy a trefil se přesně k levé tyči Juřičkovi brány. Dukla však nesklopila hlavu a ihned odpověděla díky vstřelenému gólu Jindřicha Kardoše. Po zbytek utkání už si jen Dukla zkušeně hlídala dvoubrankový náskok a nedopustila žádnému dramatu. Jihlava tak na domácí ledě zvítězila 3:1 a připsala si do tabulky cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes musím pochválit celé mužstvo, které pracovalo celých šedesát minut včetně výborného Juřičky v bráně. Zápas byl hodně bojovný a jsem rád, že to kluci zvládli. Zaslouženě jsme získali tři body.

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři. Dneska hrál výborně. Byli živější a rychlejší v pohybu. My jsme přivezli mladší tým. Nepřivezli jsme sem to jádro těch straších kluků, kteří tvoří ten tým. Ve třetí třetině jsme to pak stáhli na tři lajny bez mladších kluků, ale soupeř si to vše pohlídal a zaslouženě zvítězil.