4:5
(1:1, 2:3, 1:1)

Mladší dorostenci bodovali v Praze. V gólově bohatém duelu zdolali Spartu

01.11.2015 / Zdeněk Drla

Poslední zápas před reprezentační pauzou odehráli mladší dorostenci na ledě pražské Sparty. Z gólově bohatého duelu si odvezli všechny tři body za vítězství 5:4. Dvěma góly se prezentoval útočník Adam Najman, po jednom přidali Tomáš Vala, Miroslav Juda a Jan Úlovec.
01.11.2015 12:15, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 14. kolo

HC Sparta Praha

Jones - Bureš, Haš, Tůma, Imlauf, Mysliveček - Pšenička, Čermák, Pika, Gluzman, Vorobjev, Rubeš, Flídr, Vitouch, Dani, Arnoět, Čížek, Prymula, Čech
4

HC Dukla Jihlava

Chaloupek - Rašín, Piskač, Zadina, Rusňák, Marek - Musil, Juda, Úlovec - Filip, Kardoš, Brož - Vala, Najman, Chlubna
5
Branky a nahrávky: 16. Gulzman (Flídr, Tůma), 33. Čech (Pika), 35. Mysliveček (Vitouch), 55. Čížek (Čech) - 7. Vala (Chlubna, Zadina), 29. Najman (Vala), 31. Juda (Zadina, Rusňák), 40. Úlovec (Juda, Musil), 43. Najman. Rozhodčí: Schmejkal - Marek, Buček. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 63. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5.

Průběh utkání

Svižný hokej byl k vidění v Tipsport Areně první listopadovou neděli. Proti sobě se v rámci 14. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu postavili domácí Sparta Praha a hosté z krajského města Vysočiny. A právě Dukla Jihlava byla týmem, který se po šedesáti minutách radoval z vítězství a plného bodového zisku.

Skóre duelu otevřel již v sedmé minutě jihlavský Tomáš Vala, Sparta dokázala ještě do první sirény srovnat zásluhou Simeona Guzmana.

Podobný průběh měla i druhá perioda, jen s tím rozdílem, že se skóre na světelné tabuli měnilo častěji. Ve 29. minutě vyzval Lukáš Vala ke skórování Adama Najmana, jenž se nemýlil, dvě minuty nato využili červenožlutí přesilovou hru. Po souhře obránců Adama Rusňáka s Danielem Zadinou zakončoval Miroslav Juda.

Sparťané ani za dvougólového manka nesložili zbraně. Ve 33. minutě snižoval Štěpán Čech, v minutě pětatřicáté potrestal chybu při jihlavské přesilovce obránce Pavel Mysliveček. A bylo srovnáno - 3:3. Těsně před koncem druhé třetiny se ve skrumáži před sparťanskou brankou nejlépe zorientoval Jan Úlovec a do kabin se tak šlo veseleji hostujícím hráčům.

Třetí třetina přinesla už jenom po jednom gólu na každé straně, nejprve ve 43. minutě přidal svůj druhý gól v zápase útočník Adam Najman. Dukla tak vedla znovu o dva přesné zásahy. Necelých šest minut před koncem Pražané snížili a v samém závěru zkoušeli srovnat při power-play. Jejich snažení ale dobře eliminovali bránící jihlavští hráči. Tomáš Vala pár vteřin před závěrečnou sirénou dokonce orazítkoval tyč opuštěné sparťanské klece.

Mladí Dukláci dokázali odolat všem zbývajícím pražským atakům a z české metropole tak vezou tři body za výhru 5:4.

VÝHRA NA SPARTĚ. V holešovické Tipsport Areně vybojovali mladší dorostenci další tři body do tabulky. Svěřenci trenéra Petra Svobody porazili před reprezentační pauzou Spartu Praha 5:4. Jedním gólem se do listiny střelců zapsal Jan Úlovec. Foto: Karel Švec (ČSLH)

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Byl to zápas nahoru, dolů. Dnes padlo výjimečně hodně gólů, ale musím říct, že to bylo po chybách jak na jedné, tak na druhé straně. Sparta ukázala svoji sílu, kdy nás místy hodně zatlačila, ale kluci přesně plnili obranné povinnosti, snažili se blokovat střely. Dokázali jsme využít o jednu chybu víc než soupeř. Kluci odehráli znovu velice slušné utkání, dobře pracovali celých šedesát minut, hráli nadoraz. Odměnou je jim toto vítězství.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie