0:3
(0:2, 0:0, 0:1)

B-tým mladšího dorostu doma podlehl béčku Českých Budějovic

13.09.2015 / Tomáš Lysý

Ve druhém zápase sezony přivítal B-tým mladšího dorostu na domácím kluzišti béčko Českých Budějovic. První třetina se lépe vydařila hostujícímu Motoru, který ve čtrnácté minutě vedl již o dvě branky. Druhá část hry byla ve znamení častých vyloučení, ale gól při přesilových hrách ani při rovnovážném stavu hráčů nepadl. Ve třetí třetině hosté nejprve nevyužili přesilovku pět na tři, ale po jejím skončení upravil Libor Víta na konečných 0:3. Další zápas čeká jihlavské béčko mladšího dorostu v neděli 20.9. na ledě Jindřichova Hradce
13.09.2015 12:00, ELIOD liga mladšího dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava B

Chaloupek – Martinů, Přibil, Jančí, Koláček, Sapík – Novák, Adamová, Svoboda, Štěrba, Hroch, Kohout, Rampír
0

ČEZ Motor České Budějovice B

Vacek – Kadlec, Dekret, Vávra, Voráček, Víta, Beránek – Tisoň, Šulista, Tejček, Hrubec, Šuhaj, Bartoš, Melichar, Novák, Šťastný, Brousek
3
Branky a nahrávky: 9. Hrubec (Novák, Brousek), 14. Tejček (Šulista, Tisoň), 51. Víta (Hrubec, Brousek). Rozhodčí: A. Ryšavý – V. Ryšavý, Suchý. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 37. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Mladší dorostenci hostí vstoupili do zápasu aktivněji a ve čtvrté minutě Tisoň zblízka dvakrát ohrozil Chaloupka, ale na gólmana Dukly si nepřišel. Sedmá minuta patřila akci Šuhaje, který před branou přenechal kotouč Hrubcovi, jenž trefil pravou tyčku. V čase 8:06 se již hosté prosadili. Ve velkém závaru před brankou se nejlépe zorientoval Matouš Hrubec, který doklepl puk za záda gólmana. První přesilová hra přišla v jedenácté minutě a ač jí Motor nevyužil, po návratu vyloučeného Kohouta se Českobudějovičtí prosadili podruhé. Šulista našel mezi kruhy Martina Tejčka, jenž se trefil nad vyrážečku brankáře do pravého horního rohu. Domácí mohli snížit Svobodou, kterému před Vackem na poslední chvíli vypíchli kotouč obránci soupeře.

Druhá třetina byla ve znamení častého vylučování. Hned na jejím začátku dostali hosté trest za pozdní příchod na led, ale kvůli faulu Nováka trvala přesilovka Jihlavy jen třiadvacet vteřin. Během dalších šesti minut byli na lavici hanby posláni další tři hráči, skóre se však neměnilo. Ve slibné šanci byl Víta, který z vrcholu levého kruhu těsně minul levou tyčku. Možnost snížení měli domácí v devětadvacáté, resp. v sedmatřicáté minutě, ale ani tyto dvě přesilové hry nesmazaly nulu z konta vstřelených branek Dukly. Jihlavští se sice dostávali před branku Vacka, ale chyběla jim lepší finální přihrávka, a když už některý z domácích vystřelil, byl jeho pokus zblokován nebo si s ním gólman Motoru poradil. Druhá část hry tak změnu stavu nepřinesla.

Přesilové hry pokračovaly také hned ze začátku třetí části. Červenožlutí se v ní znovu neprosadili. Ještě větší šanci měli hosté, kterým se naskytla čtyřicet vteřin dlouhá dvojnásobná početní výhoda. Dekretovu střelu od modré vyrazil Chaloupek levým betonem a dorážkou si na něj nepřišel ani Tisoň. Již v klasické hře byl Motor blízko k brance. Vávra vystřelil od modré mimo dosah gólmana Dukly, jenže kotouč se odrazil od nohou jeho spoluhráče mimo tři tyče. Na konci jednapadesáté minuty padl poslední gól dnešního zápasu. Hrubec našel přesným Libora Vítu, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Českobudějovičtí se poté zaměřili na udržení nuly pro svého gólmana. Dvě minuty před koncem mohl zaznamenat čestný úspěch Jihlavy Přibil, jehož tvrdou střelu od modré našel v lapačce jistým zákrokem Vacek. Motor si tak odvezl z Vysočiny tři body za třígólovou výhru.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Měli jsme špatný vstup do zápasu a dostali jsme dva laciné góly. Ve druhé třetině se náš výkon zlepšil, bohužel jsme nedali žádný kontaktní gól, který by zápas obrátil na naší stranu. Výkon byl lepší než v našem prvním mistrovském zápase v Krkonoších, kde domácí jednoznačně vyhráli, ale v naší hře je pořád spousta chyb, na kterých musíme pracovat.