2:8
(1:5, 1:0, 0:3)

Béčko mladšího dorostu rozstřílelo Jindřichův Hradec

20.09.2015 / Tomáš Lysý

S cílem poprvé v sezoně bodovat zajížděl B-tým mladšího dorostu na led posledního Jindřichova Hradce. Domácí se sice v osmé minutě ujali vedení, ale vedení vydrželo Vajgaru jen minutu. Poté totiž otočili stav Štěpán Coufal se Zuzanou Martinů a v rozmezí 14.- 19. minuty zaznamenal Tomáš Chlubna čistý hattrick. Druhou třetinu vyhráli jedním vstřeleným gólem domácí, což pro ně byla pouze slabá útěcha. Ve třetí třetině totiž přidal svůj čtvrtý gól Tomáš Chlubna, na kterého vzápětí navázal Jakub Štěrba s Patrikem Čermákem. Dukla si tak veze domů drtivou výhru 8:2!
20.09.2015 11:00, ELIOD liga mladšího dorostu - 3. kolo

HC Střelci Jindřichův Hradec

Pachman (31. Biernad) - Ledecký, Kocar, Winkler, Fila, Košťál, Kalaj, Bouchal, Šimek, Mihulka, Micha
2

HC Dukla Jihlava B

Lepeška - Jančí, Barák, Koláček, Martinů - Svoboda, Čermák, Chlubna - Coufal, Štěrba, Kohout - Novák, Rampír, Přibil
8
Branky a nahrávky: 8. Mihulka (Košťál, Šimek), 34. Mihulka (Fila) - 9. Coufal (Štěrba), 10. Martinů, 14. Chlubna (Čermák), 16. Chlubna (Čermák, Svoboda), 19. Chlubna , 53. Chlubna, 54. Štěrba (Novák), 57. Čermák. Rozhodčí: Grochal - Soukup, Voves. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5, 2:8.

Průběh utkání

Třetí kolo Ligy mladšího dorostu nabídlo souboj domácího Jindřichova Hradce s jihlavskou Duklou - dvou týmů, které byly po dvou kolech bez bodu. Vajgar se sice v osmé minutě ujal vedení, když se po důrazu před brankou prosadil David Mihulka. Radost domácích ale netrvala dlouho. Štěrba našel mezi kruhy Štěpána Coufala a ten se trefil z první střelou po ledu přesně k tyči. Za minutu již Dukla vedla. Chlubnovo napadání využila Zuzana Martinů střelou od modré přesně ke vzdálenější levé tyči.

V rozmezí čtrnácté až devatenácté minuty zaznamenal čistý hattrick Tomáš Chlubna. Útočník, patřící do kategorie starších žáků, se nejprve prosadil v přečíslení dva na jednoho poté, co dorazil střelu Čermáka. Za dvě minuty dostal jihlavský šikula puk od Svobody za branku, vyjel si před gólmana a bekhendem vstřelil svůj druhý gól. Hattricku se Tomáš Chlubna dočkal nedlouho poté, když vystihl chybnou rozehrávku obranné dvojice Vajgaru, dostal se do úniku a dělovkou do levého horního rohu málem sestřelil láhev s pitím domácího gólmana.

Výsledek mohl ve druhé třetině zkorigovat Šimek, který byl v úniku faulován, nicméně následné trestné střílení zlikvidoval Lepeška. Domácí se v této části hry přece jen dočkali, podruhé v zápase se trefil David Mihulka. Jeho druhý gól byl posledním úspěchem Vajgaru v tomto utkání.

Ve třetí třetině už lovil puk ze své sítě i gólman Biernad, který v půlce zápasu nahradil Pachmana. Ve třiapadesáté minutě totiž Čermák po hezkém sólu našel mezi kruhy Tomáše Chlubnu, jenž našel místo nad vyrážečkou brankáře a připsal si čtvrtý přesný zásah. Hned po buly se Dukla prosadila posedmé, když Jakub Štěrba zakončil přečíslení dva na jednoho. Finální podobu výsledku nasadil Patrik Čermák. Další starší žák v sestavě Dukly se po individuální akci natlačil před branku a behkendem překonal gólmana - 2:8.