5:12
(0:1, 2:4, 3:7)

Starší žáci na domácím ledě vysoko podlehli Přerovu

13.09.2015 / Tomáš Lysý

V druhém domácím zápase nastoupili starší žáci Dukly proti silnému Přerovu, který předchozí tři duely vyhrál. První dvacetiminutovka dopadla lépe pro hosty, když se ve čtrnácté minutě trefil Stanislav Svozil. Ve druhé části hosté utekli na dvě branky. Domácí sice snížili zásluhou Matouše Menšíka, ale hosté dalšími dvěma góly navýšili své vedení. Za Jihlavu ještě snížil Patrik Augusta, Přerov však znovu utekl na tři branky a po dvou třetinách vedl 2:5. Třetí část přinesla rekordních deset branek. Tomáš Chlubna v ní sice vstřelil hattrick, ale Zubři se prosadili hned sedmkrát a odvezli si z Jihlavy vysokou výhru v poměru 5:12.
13.09.2015, Liga starších žáků "A" - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Dúška, Moravec, Poledna, Adam, Chvátal, Brož – Kaltounková, Čermák, Chlubna – Menšík, Havel, Machovský – Augusta, Racek, Kochrda
5

HC ZUBR Přerov

Suchánek – Zeman, Raška, Fencl, Zábranský, Svozil – Gréč, Chytil, Tarnoczy, Ministr, Hanák, Kolařík
12
Branky a nahrávky: 25. Menšík (Adam), 32. Augusta (Kochrda), 50. Chlubna (Adam), 53. Chlubna (Kaltounková, Čermák), 57. Chlubna (Kaltounková) – 14. Svozil (Chytil), 25. Chytil, 26. Tarnoczy (Ministr), 27. Svozil (Raška), 34. Fencl (Hanák), 41. Chytil, 42. Raška (Ministr), 45. Chytil (Svozil), 50. Chytil (Tarnoczy), 51. Gréč (Kolařík), 56. Ministr (Chytil, Raška), 57. Tarnoczy. Rozhodčí: Paur – Suchý, Čurilla. Vyloučení: 4:4, navíc Kaltounková (JIH) a Kolařík (PRE) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:8, 3:8, 3:10, 4:10, 4:12, 5:12.

Průběh utkání

Už po pětadevadesáti vteřinách zápasu mezi Duklou a Přerovem putoval na trestnou lavici Machovský, ale až na střelu Rašky hosté nikterak výrazněji nezahrozili. První vážnější šanci měli hosté ve čtvrté minutě, když Chytil zblízka trefil pouze horní tyčku. Při dalším vyloučení opět cinkala branková konstrukce, Svozilův pokus od modré zastavila pro změnu levá tyč. V deváté minutě mohla otevřít skóre Kaltounková, která po individuální akci nenašla volné místo u pravé tyče gólmana. Také domácí měli možnost přesilové hry, ale gólmana Přerova příliš neohrozili. Po ubráněném oslabení se radovali hosté. Střelu Chytila z mezikruží ještě vytěsnil výborným zákrokem Krejčí, ale hned poté se k puku dostal Stanislav Svozil, který se zblízka nemýlil. Na konci šestnácté minuty se mezi dvěma hráči prodrala Kaltounková a už se chystala zblízka zakončit, když jí zahákoval Zeman. Za minutu a půl byl vyloučen další hráč Přerova a Jihlavě se, stejně jako na začátku hostům, nabídla možnost přesilovky pět na tři. V ní si na Suchánka nepřišel Čermák a jeden z beků Přerova si málem srazil přihrávku na Chlubnu do vlastní sítě. Stav zápasu se ale do konce třetiny nezměnil.

Hned na začátku druhé části hledala Kaltounková před brankou Chlubnu, jemuž se nepodařilo zblízka procedit puk mezi tři tyče. V polovině pětadvacáté minuty hosté odskočili na dvě branky. Dukla ztratila na modré puk, čehož využil Filip Chytil, jenž svůj únik zakončil střelou kolem vyrážečky Krejčího. Za dvanáct vteřin snížil zblízka po přesné Adamově nahrávce Matouš Menšík. Kochrda poté mohl vyrovnat, ale puk mu před volnou klecí uskočil od hole. Gólové hody pokračovaly. Ministr přihrál na levý kruh Patriku Tarnoczymu, jenž vymetl levý horní roh branky - 1:3. Přerovští se prosadili i v přesilovce, z levého kruhu zamířil přesně k tyči kolem betonu Krejčího Stanislav Svozil. Střeleckou smůlu neprolomil Chlubna. Jihlavský šikula nejprve orazítkoval levou tyč a poté zblízka rozhýbal Suchánka, který skvělým zákrokem podržel svůj tým. Krátce po polovině zápasu Dukla znovu snížila, v obrovském závaru před brankou doklepl puk do sítě Patrik Augusta. Jenže za další dvě minuty si hosté vzali vedení o tři branky zpět. Po chybě domácích na modré vyslal Hanák do brejku Jana Fencla, zakončujícího přesně mezi betony druhého jihlavského gólmana Pavlase - 2:5.

Třetí třetina přinesla rekordních deset branek. V čase 40:35 se zblízka prosadil Filip Chytil a za dalších pětačtyřicet vteřin zapadla střela Lukáše Rašky k levé tyči Pavlase, který toho příliš neviděl. Osmý gól vstřelili hosté v přesilovce, Filip Chytil zkompletoval hattrick přesnou střelou pod víko gólmana - 2:8. Hosté si vytvářeli další šance, Kolařík zblízka minul odkrytou klec a Ministr orazítkoval levou tyčku. V polovině závěrečného dějství padly další dvě branky. Nejprve protrhnul střeleckou smůlu Tomáš Chlubna, který zblízka poslal kotouč za Suchánka. Přerov si ještě v téže minutě vzal šestigólové vedení zpět, přesným střelcem byl opět Filip Chytil a půlminuty po jeho gólu zaznamenal desátou trefu Přerova Matyáš Greč. Třiapadesátá minuta patřila znovu Tomáši Chlubnovi, který zakonči přesnou kombinaci po ose Čermák – Kaltounková. Zubři pokračovali v kanonádě, Chytil před brankou našel Daniela Ministra, jenž měl snadnou úlohu a poslal kotouč k pravé tyči kolem marně se přesunujícího Pavlase. Poslední trefu hostů obstaral z prostoru mezi kruhy Patrik Tarnoczy. Na konečných 5:12 upravil skóre Tomáš Chlubna. Domácí snajpr se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru, ale hattrick ho kvůli vysoké porážce příliš těšit nemohl.

Další zápas čeká Duklu v sobotu 19.9. na domácím ledě proti regionálnímu rivalovi z Havlíčkova Brodu, kde bude k vidění souboj několika účastníků letošní Mezinárodní česko-finské hokejové školy.

Nejlepší hráč Dukly: Petr Brož.

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme narazili na soupeře, který nás vyloženě přehrál a od stavu 2:4, 2:5 byl lepším týmem. I když jsme měli nějaké šance, tak výsledek asi odpovídá tomu, co bylo na ledě. Je vidět, že pro některé kluky je tahle soutěž možná moc, ale je třeba pracovat a věřit, že se to třeba změní k lepšímu.