10:8
(3:2, 3:1, 4:5)

Starší žáci v gólové přestřelce udolali Zlín

28.09.2015 / Tomáš Lysý

V šestém kole Ligy starších žáků přivítala Dukla tabulkově o bod lepší Zlín. Domácí se dostali v sedmé minutě do vedení góly Mariana Havla a Tomáše Chlubny. Do přestávky hosté snížili, mezi jejich dvě přesné trefy se vešla branka Matyáše Machovského. Stejný hráč domácích otevřel gólový účet druhého dějství a poté se prosadil ještě Marian Havel a Patrik Čermák. Zlín dvěma góly na přelomu druhé a třetí části stáhl rozdíl skóre na 6:4, pak ale přišly góly Jiřího Kochrdy, Matouše Menšíka a Tomáše Chlubny jenž další trefou zkompletoval hattrick. Ševci sice mohutně stahovali, ale po výsledku 10:8 odjeli domů s prázdnou.
28.09.2015 12:00, Liga starších žáků "A" - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí (34. Pavlas) – Chvátal, Brož, Poledna, Nosek – Čermák, Havel, Menšík – Kaltounková, Chlubna, Machovský – Augusta, Racek, Kochrda
10

Berani Zlín

Šarman – Talafa, Forman, Macík, Riedl, Prokeš – Bachánek, Čajanová, Hrazdíra, Kopčil, Handl, Zemánek, Martinec, Bednařík, Ondík
8
Branky a nahrávky: 6. Havel (Brož), 7. Chlubna (Kaltounková), 14. Machovský (Havel), 24. Machovský (Havel), 34. Havel (Nosek), 38. Čermák (Havel), 43. Kochrda (Chvátal), 46. Menšík (Čermák), 46. Chlubna (Machovský), 55. Chlubna – 11. Prokeš (Bachánek), 20. Hrazdíra (Kopčil), 40. Handl, 42. Hrazdíra (Kopčil, Zemánek), 47. Bachánek (Bednařík), 48. Martinec (Ondík), 54. Talafa, 57. Martinec (Čajanová). Rozhodčí: Sibera – Mejzlík, Zajíc. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:4, 9:4, 9:7, 10:7, 10:8, .

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté byli od začátku utkání výrazně aktivnější a Zlínští se vůbec nedostávali k ohrožení gólmana Krejčího. Zato Šarman v kleci hostí se měl co otáčet. V polovině šesté minuty tečoval Čermák Havlovu přihrávku jen těsně vedle a krátce na to se již skóre měnilo. Brož našel mezi kruhy Mariana Havla, jenž zamířil milimetrově přesně nad levý gólmanův beton. Za dalších dvacet vteřin dostala Dukla přesilovku, kterou nepohrdla. Kaltounková přihrála zpoza branky na najíždějícího Tomáše Chlubnu, který zblízka nedal Šarmanovi šanci. Zlín se dočkal snížení v jedenácté minutě. Střelu Antonína Prokeše od modré Krejčí přes několik hráčů neviděl a puk zaplul až do jeho sítě.

Ve čtrnácté minutě se potvrdilo staré známé rčení nedáš – dostaneš. Handl v samostatném úniku nepřekvapil Krejčího kličkou do forhendu, na druhé straně vyslal Havel do sóla Matyáše Machovského a ten se naopak nemýlil. Zvýšit mohla Kaltounková, ale sama před brankou měla na lepší zakončení málo času i prostoru. První vteřina dvacáté minuty přinesla další kontaktní gól Beranů. Hned po buly se ujal puku Richard Hrazdíra, dostal před brankou příliš volného prostoru a laxnost domácích po vhazování bezezbytku potrestal - 3:2. O půlminuty poté napřáhl k levé tyči Racek, lapačka gólmana hostí však byla na místě.

Neutekly ani tři a půl minuty z druhé třetiny a Jihlava vedla znovu o dvě branky. Havel přihrál kotouč před branku na volného Matyáše Machovského a třiadvacítka domácích prostřelila Šarmana. Na druhé straně zneškodnil dělovku Handla i jeho následnou dorážku pozorný Krejčí. Neuspěla ani Kaltounová, která udělala dva rychlé kroky, dostala se sama před gólmana a zblízka jej neprostřelila. Další góly přišly až po třiatřicáté minutě. Jihlava využila další přesilovou hru, od modré propálil val těl před sebou Marian Havel. Na 6:2 zvyšoval Patrik Čermák po tom, co si najel na pravý kruh a poslal kotouč přesně k tyči. V závěru druhého dějství snížil Dan Handl, jenž byl ve vlastním oslabení nejdříve u vyhozeného puku, sjel si z levé strany před branku a překonal střelou mezi nohy Pavlase, který nastoupil od 34. minuty na místo Krejčího.

Opravdový stroj na góly se rozjel ve třetí části. Zatímco během dvou dějství padlo gólů devět, stejný počet byl k vidění v závěrečné dvacetiminutovce. Bednařík ještě z levé strany mířil do pravé tyče, ale Richard Hrazdíra se již nemýlil, když zblízka doťukl puk do branky. Na jeho trefu odpověděl Jiří Kochrda přesnou střelou ze středu útočného pásma, jenž zaplula za překvapeného gólmana. V šestačtyřicáté minutě se Dukla trefila dokonce dvakrát. Matouš Menšík zakončil krásné sólo hodné Zlaté helmy střelou mezi betony Šarmana a Tomáš Chlubna před brankou po přihrávce Machovského zvyšoval již na 9:4. Červenožlutí poté trošku polevili. Adam Bachánek zblízka dorazil do branky pas Bednaříka a Tomáš Martinec u levé tyče Pavlase zasunul puk přesně do volné části branky. Hned na to mohl snížit na rozdíl dvou branek Bednařík, proti jehož ráně z prostoru mezi kruhy se vyznamenal Pavlas.

V čase 52:07 se naskytla hostům přesilová hra a takřka od tohoto momentu to Zlínští zkoušeli neustále v šesti bez gólmana. Power-play využil Tadeáš Talafa, který v nepřehledné situaci napálil úspěšně puk na branku. I po této trefě hosté stále hráli bez gólmana Šarmana. Jejich risk ztrestal trefou do prázdné klece Tomáš Chlubna – 10:7. Berani to stále nevzdali a zkoušeli i s prázdnou svatyní vybojovat snížení. Kaltounkové se dvakrát nepodařilo protlačit puk do volné klece a hosté poté přece jen snížili, když Čajanová poslala puk na Tomáše Martince a ten vymetl všechny pavučiny levého horního rohu. Na dostřel Dukly se již Zlín nedostal, takže domácí uhájili výhru 10:8.

Nejlepší hráč Dukly: celý tým.

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): Od počátku zápasu jsme dnes určovali tempo hry my. K vidění byla spousta krásných hokejových momentů. Opět jsme se dnes ale nevyvarovali individuálních chyb v obranné fázi a zbytečně si závěr trošku zkomplikovali. I tak ale musím kluky pochválit, vítězství je naprosto zasloužené.