4:6
(1:1, 3:3, 0:2)

Starší žáci ve vyrovnaném zápase podlehli Warrioru Brno

17.10.2015 / Tomáš Lysý

Starší žáci Dukly do zápasu proti Warrioru nevstoupili nejlépe, už od třetí minuty prohrávali. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu, v závěru třetiny srovnal Matouš Menšík. Ve druhém dějství se hosté znovu dostali do vedení, ale Jihlava otočila zápas po gólech Tomáše Noska a Kristýny Kaltounkové. Stejný počin se podařil i Warrioru, ovšem do kabin se šlo znovu za nerozhodného stavu, když Matyáš Machovský vyrovnal. Ve třetí třetině bylo k vidění několik šancí. Dukla je nevyužila, hosté dvakrát ano, a proto si z Horáckého zimního stadionu odvezli výhru 6:4.
17.10.2015 16:30, Liga starších žáků "A" - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí (32. Pavlas) - Chvátal, Brož, Nosek, Poledna, Dúška, Moravec - Menšík, Čermák, Havel - Kaltounková, Machovský, Adam - Augusta, Kochrda, Racek
4

HCM Warriors Brno

Atanasiadis - Vaněk, Chocholouš, Koubek, Mahdal, Kuchař, Drábek - Snášel, Kos, Krška - Sedlák, Geidl, Kučera - Kubíček, Mastič, Marčík
6
Branky a nahrávky: 18. Menšík (Čermák), 23. Nosek (Augusta), 27. Kaltounková, 32. Machovský (Kaltounková) - 3. Mastič (Kubíček), 23. Koubek (Marčík), 28. Geidl, 31. Geidl (Snášel), 44. Geidl (Krška), 59. Geidl (Koubek). Rozhodčí: Suchý, Zajíc. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:6.

Průběh utkání

Jihlava nastoupila do zápasu bez svého nejproduktivnějšího hráče Tomáše Chlubny, jenž si v osmi zápasech připsal 20 gólů a 5 asistencí, a již střílí góly i za extraligový mladší dorost Dukly. Úvod utkání se více povedli hostům, kteří se již v polovině třetí minuty dostali do vedení. Po přihrávce Kubíčka se zblízka trefil Maxim Mastič, jehož střele pomohla do sítě tyčka. Za další dvě minuty navíc trefil Geidl z mezikruží horní tyč. Brankovou konstrukci rozezvučel i na druhé straně Dúška po střele od modré. Jihlavu tato akce hodně povzbudila. Po úniku Kaltounkové dorážel zblízka neúspěšně Havel a stejně si vedla i hráčka, která celou akci započala. Na výborného gólmana Atanasiadise si nepřišel ani Čermák střelou z mezikruží a znovu dorážející Havel. Po sérii vyloučení žádné další gólové akce k vidění nebyly. Když už se zdálo, že hosté odejdou do kabiny s vedením, srovnal Matyáš Menšík – 1:1. Havel jej vyslal do protiútoku a domácí útočník zakončil přesnou kličkou do forhendu kolem padajícího gólmana. A to ještě pět vteřin před koncem Havel těsně netrefil levou tyč.

Druhá třetina nabídla gólové hody. Po dvou minutách vrátil Warrioru vedení Dominik Koubek, jenž se po tlaku Brněnských prosadil nezištnou střelou z pravé strany. Vedení nevydrželo hostím ani minutu. Augusta poslal přihrávku do jízdy na Tomáše Noska, který si sjel před branku, a ač se zdálo, že už je hodně z úhlu, trefil se krásně pod víko. Dukla navíc hrála přesilovou hru, v níž chybělo jen málo k tomu, aby přesně zamířil Adam. Warrior v oslabení také zahrozil, Geidl si individuální akcí najel před Krejčího, ale mířil těsně vedle. Jihlava se přece jen průběžného vedení dočkala, a to již při hře pět na pět. Kristýna Kaltounková vybojovala na levém kruhu puk, namířila si to přímo k brance a u levé tyče uplatnila svůj důraz.

Ovšem vedení vydrželo domácím jen čtyřicet vteřin. Nico Geidl načal svůj gólový apetit ránou z pravé strany pod horní tyč. Devět vteřin po polovině zápasu se Nico Geidl radoval znovu, z mezikruží vystřelil naprosto přesně. Červenožlutí srovnali za minutu a půl. Kaltounková našla před brankou naprosto přesně Matyáše Machovského a tomu nedělalo problém zblízka překonat gólmana. Hosté se znovu mohli dostat do vedení, zcela volný Krška si před brankou počkal, vystřelil a Pavlas, jenž v polovině zápasu tradičně střídal Krejčího, jej fantasticky vychytal. Šance se střídaly na obou stranách, Kaltounková se po samostatném úniku tentokrát neprosadila. Když oba gólmani ještě jednou skvěle podrželi svůj tým, nejprve Pavlas při střele Kose z bezprostřední blízkosti a Atanasiadis při pokusu Racka z mezikruží, šlo se do kabin za stavu 4:4.

Na začátku třetí části platilo otřepané nedáš – dostaneš. Machovský tentokrát před brankou nezužitkoval skvělý pas Kaltounkové a před odkrytou klecí promáchl naprázdno. Nico Geidl se naopak zblízka prosadil a zkompletoval hattrick. Jihlava se snažila vyrovnat, byla aktivní, ale Warrior podpořený výborným Atanasiadisem bránil hubený náskok. Hosté navíc mohli svůj náskok ještě navýšit. Kučera se zblízka mohl zeptat, kam to Pavlas chce, ten jen vychytal lapačkou a o chvíli poté zneškodnil únik stejného hráče. Když minutu a půl vstřelil Nico Geidl svůj čtvrtý gól v utkání, když šikovně z mezikruží tečoval střelu Koubka, bylo téměř rozhodnuto. Dukla si ještě vzala oddechový čas a zkusila hru bez gólmana, ale prohru 4:6 již nezvrátila.

Nejlepší hráči Dukly: Celé mužstvo

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): Do zápasu jsme dnes nastoupili bez Tomáše Chlubny, který pomáhá zachraňovat mladší dorost a jeho branky museli nahradit ostatní. Od začátku až do konce byl dnes k vidění pohledný a především rychlý hokej se spoustou šancí na obou stranách. Po vyrovnané první třetině jsme v té druhé měli více ze hry, trefili třikrát tyčku a minuli jsme odkrytou branku. Ve třetí části byli aktivnější naopak hosté a tady nás několikrát podržel skvělými zákroky Marek Pavlas. Za dnešní hru se kluci rozhodně nemusejí stydět, podali jsme slušný výkon, bohužel některé chybičky a naopak neproměněné šance nás stály lepší výsledek. Minimálně bod jsme si dnes zasloužili.