7:3
(0:2, 5:1, 2:0)

Starší žáci nadějně rozehraný zápas proti Přerovu do vítězného konce nedotáhli

25.10.2015 / Tomáš Lysý

Těžké utkání čekalo jihlavskou osmou třídu, která cestovala na led Přerova, jednoho z nejsilnějších týmů soutěže. Dukle vyšla výborně úvodní část, ve které se dostala do vedení po dvou gólech Patrika Čermáka. Zubři sice v osmadvacáté minutě snížili, ale hosté díky trefě Matouše Menšíka znovu utekli domácím na dva góly. Přerov poté třemi brankami v rozmezí čtyř minut otočil skóre na 4:3. Červenožlutí měli i smůlu, protože sudí za tohoto stavu neodpískal proti domácím trestné střílení. Jihlava do konce druhé části ještě jednou inkasovala. Zápas byl hodně vyrovnaný, bohužel Dukla dvakrát netrefila prázdnou klec a Zubři na konci dvěma slepenými góly upravili konečný stav na 7:3.
25.10.2015 15:30, Liga starších žáků "A" - 10. kolo

HC ZUBR Přerov

Postava – Raška, Zeman, Zábranský, Gréč, Fencl - Tarnoczy, Ministr, Chytil, Hanák, Kolařík, Kleniar
7

HC Dukla Jihlava

Krejčí (32. Pavlas) – Brož, Dúška, Poledna, Moravec, Chvátal, Nosek - Havel, Čermák, Menšík - Machovský, Kaltounková, Adam - Augusta, Kochrda, Racek
3
Branky a nahrávky: 28. Ministr, 32. Kleniar (Kolařík), 34. Chytil (Ministr), 36. Chytil (Tarnoczy), 39. Zábranský (Chytil), 59. Ministr (Chytil), 59. Kolařík – 6. Čermák, 13. Čermák (Menšík), 30. Menšík. Rozhodčí: Dočkal – Klvač, Kučera. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 7:3.

Průběh utkání

Nejlepší hráč: Patrik Čermák

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): První třetinu jsme odehráli velice slušně a zaslouženě jsme ji vyhráli 2:0. Druhá část, resp. sedm minut, nám příliš nevyšla a to se ukázalo jako rozhodující. Na tři branky jsme soupeři vyloženě sami nahráli a takové chyby v takovém zápase prostě nejsou možné. Za stavu 3:5 jsme navíc netrefili dvakrát úplně prázdnou branku a to bohužel rozhodlo. Ve třetí části se střídaly šance na obou stranách, soupeř je proměnil, my ne. Je to už druhý zápas, kdy hra nebyla špatná, ale hloupými chybami a neproměněnými šancemi náš výkon trošku snižujeme. Výsledek dnes vůbec neodpovídá průběhu utkání, i když soupeři samozřejmě gratuluji.