6:7
(2:3, 1:3, 3:1)

Starší žáci pořádně potrápili suverénní Kometu, které v závěru těsně podlehli

31.10.2015 / Tomáš Lysý

Osmá třída Dukly se v dalším kole Ligy starších žáků utkala s Kometou Brno, která doposud neztratila ani bod. Jihlavu poslal do vedení Tomáš Chlubna, jenže hosté třemi góly ještě v první třetině otočili zápas. Na konci prvního dějství však snížil Patrik Čermák a ve druhé části Dukla dokonce srovnala stav. Kometa ale znovu vstřelila další tři branky a notně se přiblížila výhře. Červenožlutí ovšem zabojovali, po gólech Matouše Menšíka, Petra Brože a zkompletovaném hattricku Tomáše Chlubny znovu vyrovnali. Své další šance však Dukla nevyužila a Kometa v závěru uzmula výhru 7:6. Jihlava soupeře hodně potrápila, Brno bylo blízko první ztrátě bodu. Za zmínku stojí i to, že Kometa ve dvanácti kolech dostala 20 gólů a o 13 z nich se zasloužila Dukla.
31.10.2015 16:30, Liga starších žáků "A" - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí - Brož, Dúška, Poledna, Moravec, Chvátal, Sapík - Havel, Čermák, Menšík - Nosek, Chlubna, Machovský - Augusta, Kochrda, Racek
6

HC Kometa Brno

Skoupý - Henzl, Žák, Konečný, Dujsík, Čoupek, Bartes, Bouzek, Holotík, Meluzín, Jedlička, Malý, Sedláček, Kala, Šujan, Rašovský, Brabenec, Furch, Hledík
7
Branky a nahrávky: 7. Chlubna, 18. Čermák, 28. Chlubna (Moravec), 46. Menšík (Čermák), 48. Brož (Menšík), 49. Chlubna - 8. Holotík (Rašovský), 10. Žák (Hledík), 15. Holotík, 29. Malý, 38. Rašovský (Furch), 39. Hledík (Kala), 57. Žák. Rozhodčí: Pour - Čurilla, Šťastná. Vyloučení: 5:10. Bez využití: V oslabení: 1:0. Diváci: 79. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:6, 6:6, 6:7.

Průběh utkání

Nejlepší hráči: Filip Krejčí, Tomáš Chlubna, Patrik Čermák, Petr Brož

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): Průběh dnešního zápasu s dosud suverénní Kometou, která ještě neztratila ani bod, byl jako noc a den. Po první třetině, kdy jsme "hráli" ustrašeně, všude byli o dva kroky pozadu a nebýt Filipa Krejčího v brance, asi nebylo o co hrát, jsme si v kabině trošku některé věci vyříkali a ve druhé části začali malinko hru vyrovnávat. Do závěrečné třetiny jsme vstoupili s tím, že nemáme co ztratit a i díky korekci v sestavě jsme dokázali vyrovnat a měli i další šance na to, abychom zápas vyhráli. Bohužel jsme s nimi nenaložili nejlépe a tak necelé tři minuty před koncem jsme obdrželi branku, na kterou jsme již neměli sílu odpovědět. Projev mužstva a nasazení hráčů ve druhé části utkání ale špatný nebyl a potěšil. Pokud takto budeme pracovat dále, věřím, že přijdou konečně znovu i výhry.