10:2
(3:1, 2:0, 5:1)

Starší žáci nadělili poslední Třebíči desítku a po pěti zápasech se radují z výhry

17.11.2015 / Tomáš Lysý

Téměř povinností bylo pro starší žáky Jihlavy vyhrát v zápase proti poslední Třebíči. Do vedení poslal Duklu již ve druhé minutě Jiří Kochrda a dvě přesné trefy Patrika Čermáka rozdělila jedna branka hostí. Druhá třetina patřila Dukle, trefil se Tomáš Racek a poté Kristýna Kaltounková. Třetí část se domácím povedla nejvíce. Mezi pět gólů Jihlavy, o které se podělili Marian Havel, Kristýna Kaltounková, Matyáš Sapík, Matouš Menšík a Matyáš Machovský se vešel pouze jeden přesný zásah Horácké Slavie z trestného střílení. Červenožlutí tak zápas ovládli poměrem 10:2.
17.11.2015, Liga starších žáků "A" - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (31. Krejčí) - Brož, Sapík, Poledna, Nosek, Chvátal, Moravec - Menšík, Čermák, Adam - Havel, Kaltounková, Machovský - Augusta, Racek, Kochrda
10

SK Horácká Slavia Třebíč

Martin – Dvořák, Koňařík, Dzurňák, Kotačka – Vedral, A. Svoboda, Lihnart, Kravec, Hrnčíř, Maštalíř, Čtveráček, Doležal
2
Branky a nahrávky: 2. Kochrda (Racek), 5. Čermák (Adam), 13. Čermák (Menšík), 32. Racek (Menšík), 33. Kaltounková (Havel), 42. Havel (Menšík), 44. Kaltounková (Racek, Augusta), 50. Sapík, 55. Menšík (Čermák), 56. Machovský (Kaltounková) – 8. Doležal (Svoboda), 45. Vedral (TS). Rozhodčí: Paur – Zajíc, Pova. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:2, 10:2.

Průběh utkání

Na úvodní gól zápasu se nemuselo dlouho čekat. Již po minutě a půl vystřelil z pravé strany Jiří Kochrda, zamířil přesně k pravé tyči a nachytal na švestkách gólmana Jana Martina. Jihlava poté dostala možnost přesilové hry. Velký tlak si připravila až po návratu vyloučeného Dzurňáka na led a nakonec jej korunovala gólem. Patrik Čermák si vybruslil před branku Třebíče a poslal parádní střelu pod víko tak, že muž v masce prakticky nemohl zasáhnout. A to ještě Machovského po přihrávce Kaltounkové vychytal třebíčský strážce svatyně a dorážka jihlavské hráčky směřovala přesně do jeho hrudi. Radovali se tak hosté. Po obrovském závaru před Maláčem doklepl kotouč do branky Jiří Doležal. Nebýt jihlavského gólmana, bylo by srovnáno, protože před svojí klecí vychytal zcela volného Hrnčíře. Udeřilo tak před Martinem. Menšík se zbavil tří hráčů a najel si před branku. Proti jeho střele zasáhl gólman, ovšem proti dorážce Patrika Čermáka nemohl dělat vůbec nic - 3:1. Snížit mohl Doležal, ovšem tentokrát se zblízka neprosadil. Skóre se neměnilo ani po tom, co Augusta ujel několika soupeřům a vystřelil, Martin dobře máchl lapačkou.

Druhou třetinu začala Dukla přesilovkou. Před brankou doráželi puk Kaltounková, Machovský a Havel, jenže černou pryž do klece nedoklepli. Před polovinou zápasu se narodily tři šance. Nejprve Vedral z bezprostřední blízkosti minul puk, na druhé straně dorážku Adama skvěle zlikvidoval Martin a Havel po krásné individuální akci předložil puk Chvátalovi, který netrefil v dobré šanci puk. V polovině zápasu vystřídal dobře lapajícího Filipa Maláče gólman Filip Krejčí a hned mohl se spoluhráči slavit dva góly. Tomáš Racek po hezké a smělé otočce před brankou zavěsil a o minutu a půl později se Kristýna Kaltounková prosadila z dorážky - 5:1. Krejčí se měl co otáčet hlavně na konci druhé části, když zneškodnil ránu Koňaříka z levého kruhu a poté jej v samostatném úniku nepřekonal forhendovým blafákem Zdeněk Vedral.

Nejvíce gólů přinesla závěrečná část. Její úvod patřil Jihlavě. Menšík v situaci dva na jednoho vyzval před branou ke skórování Mariana Havla, jenž trefil odkrytou branku. Sedmý gól Jihlavy přidala Kristýna Kaltounková, vrátivší se na led po čtyřminutovém trestu. Namířila si to rovnou před branku a opět skórovala z dorážky. Vzápětí fauloval Havel v úniku Zdeňka Vedrala a ten nařízené trestné střílení proměnil, když si sjel před Krejčího a poslal mu navštívenku do pravého horního rohu pod rameno. Hluché minuty bez vážnějších šancí přerušil v padesáté minutě Matyáš Sapík překvapivou střelou z pravé strany, která skončila až v síti Martina. O dvě minuty později ránu Koňaříka od modré vyrazil jihlavský gólman levým betonem. Hned z protiútoku dva na nikoho vyzvala Kaltounková před brankou ke skórování Machovského, avšak souboj z bezprostřední blízkosti vyhrál muž v masce Třebíče. Konečnou podobu výsledku dala Jihlava na přelomu pětapadesáté minuty. Zlaté české ručičky předvedl Matyáš Menšík, protože rozhýbal při svém úniku gólmana, naznačil kličku doprava, posunul si puk na druhou stranu a po ledě zavěsil do odkryté klece. Na konečných 10:2 zvyšoval Matyáš Machovský, jemuž stačilo zamést střelu Kaltounkové podél brankoviště do prázdné klece.

Nejlepší hráči: Patrik Čermák, Marian Havel, Kristýna Kaltounková

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): I přes jednoznačný výsledek zápasu to bylo v mnoha směrech dost podobné zápasu u mladších kolegů. Přístup hráčů k utkání se slabším soupeřem byl od začátku špatný a raději prohrát s Kometou o gól, ale po parádním zápase, než vyhrát 10:2 s Třebíčí, ale v herním podání "župního přeboru".