7:5
(1:2, 4:0, 3:3)

Také v osmé třídě ježek poprvé v sezoně popíchal zubra, Dukla bere výhru 7:5

05.12.2015 / Tomáš Lysý

Během posledních čtyř zápasů neporažená Dukla chtěla bodovat i doma proti Přerovu, se kterým předchozí dva zápasy prohrála při skóre 8:19. Na vedoucí gól hostí sice odpověděl Tomáš Chlubna, ale na konci první části se Zubři znovu ujali vedení. Domácím skvěle vyšla druhá třetina, na jejím začátku Tomáš Chlubna a Patrik Čermák během minuty otočili stav. Když v závěru druhého dějství Dukla během sedmi vteřin ještě navýšila své vedení, vypadalo vše jasně. Hosté se ale nevzdali a ve třetí části snížili na rozdíl gólu, stejně tak jako po šestém gólu Jihlavy v podání Mariana Havla. Výhru Dukly definitivně stvrdil v poslední minutě trefou do prázdné klece Tomáš Chlubna, který tak zkompletoval hattrick.
05.12.2015, Liga starších žáků "A" - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Brož, Sapík, Poledna, Nosek, Chvátal, Moravec – Menšík, Čermák, Havel – Chlubna, Machovský, Kaltounková – Adam, Racek, Kochrda - Dúška
7

HC ZUBR Přerov

Postava – Raška, Zábranský, Svozil, Chytil, Ministr, Fencl, Tarnoczy, Kolařík, Hanák, Petr, Zeman
5
Branky a nahrávky: 6. Chlubna (Poledna), 22. Chlubna (Kaltounková, Machovský), 23. Čermák (Havel), 36. Havel (Čermák), 36. Kaltounková (Chlubna), 53. Havel (Čermák), 60. Chlubna (Kaltounková) – 5. Ministr (Chytil), 15. Fencl (Hanák), 45. Tarnoczy (Fencl, Svozil), 50. Hanák (Petr), 55. Hanák. Rozhodčí: Ryšavý – Havelka, Pova. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2, 5:4, 6:4, 6:5, 7:5.

Průběh utkání

Zápas proti Přerovu nezačal pro domácí příliš dobře. Již v polovině páté minuty projel do pásma Chytil, přihrál kotouč před branku a Daniel Ministr po kličce zavěsil do prázdné klece. Jenže z vedení se hosté dlouho neradivali. Tomáš Chlubna se zorientoval v závaru před brankou ze všech nejlépe a srovnal stav. Jihlava poté hrála oslabení, ovšem hosté se k ohrožení Krejčího téměř nedostali, a když po návratu Adama rozvlnili síť, nemohl být gól uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Neprosadil se ani Čermák, kterému v úniku na poslední chvíli vypíchl puk obránce. V patnácté minutě šli Zubři naposled v utkání do vedení. Hanák našel před branou Jana Fencla, který zblízka překonal Krejčího - 1:2. Když si Dukla pohlídala i další oslabení, skóre se v první části již neměnilo.

Ve druhé části Jihlava zcela otočila zápas. Na strhnutí vedení stačilo červenožlutým dvaašedesát vteřin. Kaltounková po pravé straně sjela před branku, vyslala puk na Tomáše Chlubnu a domácí snajpr i za přispění gólmana srovnal. Nedlouho poté přihrál Havel ve středním pásmu puk rozjetému Patriku Čermákovi, domácí útočník udělal pár rychlých kroků a i v pádu poslal Duklu poprvé v zápase do vedení. Zvýšit náskok domácích mohl Chlubna, jenže v úniku těsně o půl metru minul horní roh branky. Jihlava byla na koni a Přerov zachránil od dalších gólů skvělý Michal Postava, který levým a poté i pravým betonem zneškodnil dvě střely Chlubny. V pětatřicáté minutě mohl srovnat Petr Filip, jeden z největších hráčů na ledě z otočky vypálil těsně vedle tyčky. Časové rozmezí 35:12 – 35:22 přineslo další dva góly Dukly. Čermákovu střelu tečoval za záda gólmana Marian Havel a hned po buly posunul Chlubna kotouč na Kristýnu Kaltounkovou a reprezentační útočnice poslala Postavovi vizitku mezi betony - 5:2. Hosté si raději vybrali oddechový čas, ovšem domácí byli blízko k šesté brance. Při obrovském závaru před brankou vytáhl Postava na brankové čáře neskutečný zákrok proti dorážce domácích.

O pracně budovaný náskok Jihlava ve třetím dějství téměř přišla. Patrik Tarnoczy totiž dorážkou využil téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři a v padesáté minutě se po opatrné pasáži hry prosadil Tomáš Hanák, který dostal od Petra výbornou přihrávku před branku. Domácí ale zabrali. Druhý útok ve složení Chlubna-Kaltounková-Machovský se pokoušel dorazit puk za branku, ovšem Postava znovu čaroval a úspěšně postavil své tělo skrz všechny dorážky. Avšak krátce po buly již inkasoval. Čermákovu střelu sice stačil vyrazit, na dorážku Mariana Havla už však byl krátký. Jenže drama bylo zpátky znovu za dvě minuty. Po vyloučení Kaltounkové číhal u levé tyče na odražený puk osamocený Tomáš Hanák, dočkal se a zblízka znovu vrátil Zubry do zápasu. Červenožlutí mohli zlomit odpor soupeře v situaci dva na jednoho, výborný gólman hostí se při zakončení Havla stihl přesunout k levé tyči. Minutu a čtvrt před koncem při vyloučení domácích sáhl kouč Přerova Martin Vojtek k risku, když odvolal Postavu, který se nevyplatil. Kaltounková posunula naslepo kotouč na Tomáše Chlubnu a ten nejenže zkompletoval hattrick, ale v jedenáctém zápase sezony se radoval z třicátého gólu! Ježek tak poprvé v sezoně popíchal zubra a Dukla sebrala dva body za výhru 7:5.

Nejlepší hráči: Celé mužstvo

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): Výkon v první třetině byl z naší strany hodně bojácný. Chyběl nám pohyb a přesnější přihrávky. Po dá se říci již standardní domluvě v kabině kluci opět nastoupili do druhé části úplně jinak a výsledkem bylo vedení 5:2 po dvou třetinách. Ve třetí části byla hra vyrovnaná se šancemi a brankami na obou stranách. Za dnešní výkon jsme si ale vyhrát zasloužili. Klukům patří pochvala.