4:5
(0:0, 4:2, 0:3)

Starší žáci prohráli s Havlíčkovým Brodem gólem šest vteřin před koncem

06.12.2015 / Tomáš Lysý

Den po výhře nad druhým Přerovem nastoupila Dukla Jihlava k utkání proti Havlíčkovu Brodu. Po bezgólové první třetině padlo v polovině druhé části hned šest gólů. Hosté se dvěma brankami dostali do vedení, ovšem Dukla mířila od osmadvacáté do dvaatřicáté minuty přesně hned čtyřikrát - hattrick si připsal Tomáš Chlubna a gólem ho doplnil Patrik Čermák. Brod ale nic nevzdal a v padesáté minutě měly oba týmy na kontě čtyři góly. Rozhodnutí derby přinesla šest vteřin před koncem třetí trefa Patrika Vacíka. Hosté si tak vezou z Jihlavy dva body. Zajímavostí jistě je, že o všech devět gólů se postarali hráči z letošního ročníku IIHS.
06.12.2015, Liga starších žáků "A" - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí - Brož, Sapík, Poledna, Nosek, Chvátal, Moravec - Menšík, Čermák, Havel - Kaltounková, Chlubna, Machovský - Racek, Kochrda, Adam - Mikeš
4

BK Havlíčkův Brod

Král (30. Juřicová) - D. Vacík, Matula, Kerber, Navrátil - P. Vacík, Fiala, Kulhánek, Kopic, Klofáč, Dymák, Rauš, Horáček, Trupl
5
Branky a nahrávky: 28. Chlubna (Kaltounková), 29. Čermák (Havel), 30. Chlubna (Kaltounková), 32. Chlubna (Havel) - 21. Matula (Klofáč), 24. P. Vacík (Kopic), 46. Fiala (P. Vacík, Kopic), 50. P. Vacík (Fiala), 60. P. Vacík (Kopic). Rozhodčí: Paulík - Suchý, Havelka. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:5.

Průběh utkání

Nejlepší hráči: Celé mužstvo

Ohlasy trenérů

Martin Pykal (HC Dukla Jihlava): Po těžkém utkání z předchozího dne nás čekalo derby s Havlíčkovým Brodem a od začátku až do konce si myslím, že zápas splnil přesně to, co by takové derbíčko mělo mít. Obě mužstva podávala výborný výkon, hrál se atraktivní, rychlý hokej se spoustou krásných hokejových momentů. Po vyrovnané první třetině jsme tu druhou zvládli lépe my, a to nejen výsledkově, ale především herně. Škoda neproměněných šancí, které nás nakonec mrzely. Ve třetí části jsme na chvilku přestali hrát, soupeř toho využil a srovnal. V závěru jsme nejprve dali branku my, bohužel nebyla uznána a 6 vteřin před koncem po zbytečné chybě jsme naopak inkasovali rozhodující trefu. S herním projevem jsem spokojený, s výsledkem méně.