5:10
(1:5, 2:3, 2:2)

Starší žáci na domácím ledě schytali deset gólů od vedoucího Brna

29.01.2016 / Tomáš Lysý

Jihlava nastoupila v dalším utkání Ligy starších žáků proti silnému Brnu, které o své výhře rozhodlo již v první třetině, jíž vyhrálo 5:1. Jediný gól Dukly zaznamenal mezi třetím a čtvrtým gólem hostí Patrik Čermák. Po dvou třetinách to bylo již 3:7, za domácí se nejprve prosadil Tomáš Chlubna a poté znovu Patrik Čermák. Třetí třetina již skončila nerozhodně. Na branku Brna odpověděl Marian Havel a hned poté vstřelili Moravané desátý gól. Účet zápasu uzavřel a na konečných 5:10 upravil svým druhým gólem v utkání Tomáš Chlubna.
29.01.2016 13:30, Liga starších žáků "A" - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (30. Krejčí) – Brož, Sapík, Poledna, Dúška, Moravec, Chvátal – Havel, Čermák, Chlubna – Augusta, Menšík, Adam – Kochrda, Mikeš, Racek
5

HC Kometa Brno

Vystavěl (30. Martínek) – Henzl, Žák, Holemý, Sedláček, Bartes, Holotík – Meluzín, Jedlička, Malý, Kala, Šujan, Rašovský, Brabenec, Furch, Hledík
10
Branky a nahrávky: 7. Čermák (Chlubna), 23. Chlubna (Havel, Brož), 31. Čermák (Havel), 47. Havel, 55. Chlubna (Čermák) – 2. Rašovský (Sedláček, Furch), 5. Brabenec (Kala), 6. Sedláček, 11. Brabenec (Sedláček), 18. Jedlička (Malý), 24. Brabenec (Malý, Furch), 26. Jedlička (Brabenec), 40. Sedláček (Rašovský), 43. Holemý, 50. Malý (Furch, Brabenec). Rozhodčí: Paur - A. Ryšavý, Kouba. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:7, 3:7, 3:9, 4:9, 4:10, 5:10.

Průběh utkání

Úvodní dějství bylo na góly nejbohatší. Již po 64 vteřinách hry poslal Furch puk na Sedláčka, který našel v útočném pásmu rozjetého Václava Rašovského. Útočník Komety zamířil přesně k pravé tyči a právě i za její pomoci se puk dostal do milimetrově do sítě. Na konci páté minuty vedli hosté o dva góly. Jakub Brabenec nepohrdl přihrávkou Kaly před branku a pohotově zblízka doklepl puk do sítě. Za další minutu se hosté prosadili ve vlastním oslabení. Mezi kruhy se k odraženému kotouči dostal Jan Sedláček a jeho bekhendová střela zaplula do levého horního rohu. Jihlava však záhy svojí přesilovkovou chybu napravila. Chlubna přihrál před branku na lépe postaveného Patrika Čermáka, jenž zblízka prostřelil gólmana. Gólové hody pokračovaly. Čtyři vteřiny po začátku jedenácté minuty využilo Brno přesilovku. Jakub Brabenec vstřelil svůj druhý gól v utkání dorážkou Sedláčkovy střely. Na konečných 1:5 po první třetině uzavřel skóre Maroš Jedlička, jehož střela z pravého kruhu se otřela o levou tyč a zapadla do branky.

Druhá třetina nabídla jen o gól méně, i když to tak zpočátku nevypadalo. Jihlava se po velkém tlaku dočkala snížení, Tomáš Chlubna napoprvé ještě nezakončil, napodruhé jej našel před brankou Havel a nejproduktivnější hráč domácích vymíchal gólmana stylem „pojď sem, kam jdeš.“ Jenže hned za minutu se prosadili i hosté. Jakub Brabenec zkompletoval ve čtyřiadvacáté minutě hattrick, když byl na konci povedené kombinace Malého s Furchem. Hattricku se výrazně přiblížil i Maroš Jedlička, svůj druhý gól v utkání vstřelil zblízka po přihrávce Brabence, gólman Dukly Maláč byl bez šance. Hosté si již dovolovali kombinační finesy. Volný Brabenec přihrál sám před branku na Malého, který orazítkoval tyčku a nahrávač poté zblízka gólmana nepropálil. Před polovinou zápasu mohl snížit Chlubna, jenž se po pasu Čermáka řítil sám na branku. Tlačil puk kolem lapačky Vystavěla, ovšem těsně minul levou tyčku. Dukla se radovala až další přesilové hře. Povedenou souhru Havla s Patrikem Čermákem zakončil druhý jmenovaný průstřelem zblízka. Poslední slovo třetího dějství však měli opět Brňané. V samotném závěru třetiny přidal Jan Sedláček druhý gól po tom, co z prostoru mezi kruhy propálil naprosto vše - 3:8.

Také prvý gól třetího dějství vstřelila Kometa. Jan Holemý sebral před brankou puk a zamířil přesně k tyči. Na druhé straně dam sám před brankou nepřekonal Martínka. Když seděli na trestné lavici dva hráči z každé strany, vsítila Dukla svůj čtvrtý gól. Po buly ve středním pásmu se k puku dostal Marian Havel a svojí akci zakončil střelou k levé tyčce. V padesáté minutě slavili Brňané desítku, když se Jakub Malý nejlépe zorientoval v závaru před brankou. Gólový účet zápasu na konečných 5:10 z pohledu Dukly uzavřel Tomáš Chlubna. Svůj druhý gól v zápase přidal střelou z prostoru před brankou po přihrávce Patrika Čermáka. Kometa tak potvrdila post nejlepšího týmu v tabulce, což je zapříčiněno i tím, že spousta brněnských hráčů nabírá zkušenosti v extralize mladšího dorostu.