5:5
(0:4, 2:0, 3:1)

21.11.2015 / Jaroslav Wollmann

21.11.2015, Liga starších žáků "B" - 10. kolo

HC Chotěboř

5

HC Dukla Jihlava

Pavlas (30. Hrubý) – Vranka, Broža, Dúška, J. Novák, Kratochvíl, Štoll - Mlejnek, Polodna, Štorek – Bína, Melenovský, Pokorný – Zdarsa, Michalčuk, Pavelec
5
Branky a nahrávky Jihlavy: 2. Mlejnek, 4. Mlejnek (Polodna, Štorek), 7. Mlejnek (Dúška), 9. Michalčuk (Pavelec, Štoll), 60. Melenovský. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.

Průběh utkání

„Mrzí mě, jak utkání dopadlo, jelikož první třetinu předvedli kluci nejlepší výkon v dosavadním soutěžním ročníku. Hrálo se na jednu bránu a se vší úctou k domácím, byl to opravdový "kolotoč". Oddechový čas Chotěboře již po pár odehraných střídání je důkazem. Celých 20 minut klobouk dolů před výkonem kluků, kdybychom vyhráli třetinu 10:0, nikdo by se nemohl divit. O přestávce v šatně jsme kluky upozorňovali, že zdaleka není konec a že musí neustále pokračovat v nasazení. Bohužel zřejmě až přílišná krasojízda v první části podvědomě na kluky dolehla. V druhé dvacetiminutovce jsme vše dělali na půl a z toho pramenili fauly, které rozhodčí oprávněně trestal. Bylo z toho dlouhých 10 minut hry v oslabení, kde jsme dokonce dvakrát hráli ve třech. Soupeř těchto mnoha minut v přesilové výhodě dokázal využít a dvakrát se prosadil. V poslední části domácí otočili vývoj a naše vyrovnání přišlo až pár desítek vteřin před koncem. Ze zápasu tudíž panují smíšené pocity, kluky bych chtěl pochválit za výbornou první třetinu, pokárat za lehkomyslnost ve druhé části a osobní nezodpovědnost některých hráčů vůči týmu v posledních minutách utkání, zároveň ovšem musím vyzdvihnout závěrečnou úspěšnou snahu o vyrovnání," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.