2:3sn
(0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)

Mladší dorost půlminuty před koncem ztratil vedení a nakonec prohrál s Motorem po nájezdech

09.12.2015 / Tomáš Lysý

Vzhledem k výměně pořadatelství zajížděl v rámci 4. kola nadstavbové části ELIOD extraligy Motor na led Jihlavy. Utkání, které se navíc přesunulo ze čtvrtka na středu, začali lépe hosté, kteří se ujali v jedenácté minutě vedení. Dukle stačila na vyrovnání minuta a čtvrt z druhé části, kdy se z přesilovek prosadili Jan Úlovec a Vítězslav Brož. Ve třetí třetině domácí tým dlouho držel tři body, jenže dvaadvacet vteřin před koncem hosté srovnali a o bodu navíc poté rozhodl v samostatných nájezdech jejich útočník Michal Silný – 2:3 po samostatných nájezdech.
09.12.2015 15:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Rašín, Barák, Zadina, Mareček, Rusnák – Juda, Najman, Vala – Brož, Daňhel, Filip – Úlovec, Kardoš, Musil – Zadražil
2

Banes Motor České Budějovice

D. Svoboda (Prušák) – Kubíček, Štěcha, Škola, Procházka, Stárek, Janoušek, Víta – Egert, Čížek, Silný – Beránek, Krcho, Houdek – Fríd, O. Svoboda, Vaculík – Holý, Grossmann
3
Branky a nahrávky: 35. Úlovec (Vala, Zadina), 37. Brož (Musil, Piskač) – 11. Čížek (Houdek), 60. Čížek, rozh. náj. Silný. Rozhodčí: Poskočil – Polonyi, Oudes. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1. 2:3.

Průběh utkání

Úvodní třetina zápasu nenabídla příliš šancí, i když se hrálo nahoru – dolu. Již v páté minutě měli hosté výhodu přesilové hry, ale neprosadili se. Ani jediný gól první třetiny, který vstřelil Motor, nepadl po žádné hezké akci, byl spíš dílem štěstěny. Střela Jakuba Čížka šla do tyče, poté trefila do brusle jednoho z domácích hráčů, který si sjížděl před branku a smolně poslal puk za brankovou čáru - 0:1.

Ve druhé třetině mohli Budějovičtí skutečně litovat nevyužitých přesilových her z pětadvacáté a devětadvacáté minuty. Domácí totiž v početních výhodách trestali. Nejprve se osm vteřin před koncem přesilovky prosadil dorážkou Jan Úlovec. V další šanci zblízka minul Juda, Dukla poté dostala další převahu jednoho muže na ledě a opět jí využila. Střela Vítězslava Brože doklouzala po ledě k pravé tyči branky - 2:1. Oba dva góly od sebe dělilo sedmasedmdesát vteřin. Protože třetí přesilovku již domácí nevyužili, šli do kabin tentokrát spokojenější oni.

Jihlava se ve třetí třetině nikam netlačila a vycházela ze zabezpečené obrany. Když už se hosté dostali před branku červenožlutých, byl na místě Chaloupek, jako po zakončení Beránka zblízka do pravého horního rohu či dvou dorážkách Vaculíka – domácí gólman se při druhém pokusu roztáhl na čáře jako pavouk. Motor se dlouho nemohl dostat do souvislejšího tlaku, Dukla bez problémů bránila vedení. Až v posledních dvou minutách. Po střele Čížka vybojovaly Budějovice buly a tentýž hráč měl velkou šanci, ovšem Chaloupek byl znovu na místě. Půlminuty před koncem zahrála Dukla zbytečné zakázané uvolnění a nedlouho poté se již Jakub Čížek zblízka prosadil, druhým gólem v utkání poslal zápas do prodloužení.

Oba týmy měly během pěti minut velkou šanci. Českobudějovický Beránek se řítil sám na branku, ale trefil jen levou tyčku. Po střele jednoho z domácích propadl gólmanovi puk výstrojí a projel těsně vedle tyče. O bodu navíc tak rozhodly samostatné nájezdy. Vzhledem k tomu, že se hned jako první trefil Michal Silný a nikdo jiný již puk do branky nedostal, prohrála Dukla doma s Motorem 2:3 po nájezdech.